Ελλάς το μεγαλείο σου. Τι άλλο θα συμβεί σε αυτή την χώρα από τους πολιτικούς μας.

Στις 13 Φεβρουαρίου 2012 δημοσιεύθηκε ο Ν.4043/2011 (ΦΕΚ Α 25/13.2.2012, “Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης και άλλες διατάξεις”).

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν.4043/2011, παραγράφεται το αξιόποινο και παύει η ποινική δίωξη των πταισμάτων και των πλημμελημάτων κατά των οποίων ο νόμος απειλεί ποινή φυλάκισης μέχρι ενός έτους ή χρηματική ποινή ή και τις ….
δύο ποινές, για πράξεις που τελέστηκαν μέχρι τις 31.12.2011. Οι δικογραφίες που αφορούν αυτές τις πράξεις τίθενται στο αρχείο με πράξη του αρμόδιου εισαγγελέα ή δημόσιου κατηγόρου. Οι αστικές αξιώσεις που τυχόν απορρέουν από τις αξιόποινες πράξεις δεν θίγονται με οποιονδήποτε τρόπο.

Αυτό σημαίνει ότι όλες οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα δικαστήρια για πράξεις που τελέστηκαν μέχρι τις 31.12.2011, και οι οποίες τιμωρούνται με μέχρι ενός έτους φυλάκιση, μπαίνουν στο αρχείο. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ένας σημαντικός αριθμός υποθέσεων που απασχολούν την δικαστική καθημερινότητα, όπως για παράδειγμα το αδίκημα της εξύβρισης (361 ΠΚ), της δυσφήμησης ανώνυμης εταιρίας (άρθρο 364ΠΚ), της απειλής (άρθρο 333 ΠΚ), της διατάραξης οικιακής ειρήνης (άρθρο 334 ΠΚ), της παραβίασης μυστικότητας των επιστολών (άρθρο 370 ΠΚ), η παραβίαση επαγγελματικής εχεμύθειας (άρθρο 371 ΠΚ), αλλά και λιγότερο συνήθη, όπως η παραβίαση μυστικότητας ψηφοφορίας (άρθρο 163), η θρασύτητα κατά της αρχής (άρθρο 171 ΠΚ), η αντιποίηση δημόσιας υπηρεσίας (άρθρο 175), απάτη για την αποφυγή της στράτευσης (άρθρο 204), η διευκόλυνση ακολασίας άλλων (άρθρο 348 ΠΚ) κ.α.

Εξαιρείται η παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή (358 ΠΚ) η μη καταβολή δεδουλευμένων (Ν.690/1945) και οι διατάξεις για τον ελεύθερο ανταγωνισμό (ν.703/1977 και 3959/2011).
————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————
Δηλαδή καταλύεται η δημοκρατία και το δικαίωμα να προσφεύγουμε σε αυτήν όταν πιστεύουμε ότι βλαπτόμαστε από κακόβουλες ενέργειες συνανθρώπων μας. Αν πιστεύει ο κ. Παπαιωάννου ότι με αυτό τον τρόπο εξυπηρετεί την δικαιοσύνη και προστατεύει τους πολίτες της τότε νομίζω ότι δίκαια φτάσαμε σε αυτή την παρακμή. Τελικά έχουν δίκαιο όσοι φώναζαν ότι νόμους έχουμε, μόνο που δεν εφαρμόζονται. Και τώρα δεν εφαρμόζονται με νόμο που πέρασε από την βουλή των “Ελλήνων”. Λυπάμαι όσους μπήκαν στην διαδικασία να απευθυνθούν στη δικαιοσύνη για να βρουν το δίκιο τους και όχι μόνο ξοδεύτηκαν αλλά και εκτέθηκαν διότι σίγουρα δεν μηνύεις κάποιον από ευχαρίστηση.

Είναι ένας αντισυνταγατικός νόμος.

Με τιμή,
Δημήτρης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *