Κυρίες και κύριοι, η εγχείρηση πέτυχε … ο ασθενής απέθανε!!!

Γιώργος Αδαλής

Εχω μπροστά μου μια αναζήτηση που έκανα στο Google σχετικά με το ποιο ήταν το ποιο κρίσιμο Σαββατοκύριακο τα τελευταία χρόνια. Βρήκα λοιπόν 277.000 άρθρα δημοσιευμένα και όπως καταλαβαίνετε δεν μπόρεσα να τα δω όλα. Διότι, όχι μόνο κάθε Σ/Κ αλλά σχεδόν …
κάθε μέρα είναι κρίσιμη για την χώρα μας!!! Αν γράψετε στο Google “η ποιο κρίσιμη μέρα της Ελληνικής Οικονομίας”, θα σας εμφανίσει τετράκις περισσότερα, γιατί όπως θα διαπιστώσετε, κάθε, μά κάθε μέρα είναι κρίσιμη!

Δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να έχει κανείς μέσα στο κεφάλι του όταν βάζει τέτοιους τίτλους στα άρθρα του. Το μόνο που ξέρω είναι ότι δεν μπορεί κάθε μέρα να είναι κρίσιμη.

Αντιθέτως, δεν βρήκα ούτε ένα άρθρο για τις πραγματικά κρίσιμες ημέρες (για την Ελληνική Οικονομία) του 1994, οπότε μαγειρέψαμε (με τις οδηγίες της Γερμανίας και της Goldman Sachs) τα πάντα για να μπούμε στην ΟΝΕ, του 1997 όταν τα ομόλογα δανεισμού υπογραφόταν πάνω σε κόλες κρεοπωλείου, του 2000 όταν αποφασίζαμε να βάλουμε θηλιά στην οικονομία για να εκτελέσουμε τους Ολυμπιακούς και του 2004 όταν αποφασίσαμε να βγάλουμε τα άπλυτα μας στην Ευρωπαική … φόρα!

Πολύ περισσότερο, δεν βρήκα ούτε μια κρίσιμη μέρα, από τότε που ο Γ.Α.Π. ανέλαβε την εξουσία μέχρι την μέρα που υπογράψαμε το μνημόνιο!
«Εφαγα» στην κυριολεξία τον κόσμο, σε όλες τις μηχανές αναζήτησης για να βρω έστω και ένα άρθρο με παρόμοιο τίτλο μέχρι που επισήμως η ΕΕ και το ΔΝΤ ανακοίνωσαν ότι θα … μας βοηθήσουν!!! Όπως μας βοηθάνε κάθε μέρα, ειδικά το τελευταίο τρίμηνο!!!

Δεν βρήκα ούτε ένα!

Προφανώς εδώ, έχουμε μπροστά μας δύο τινά!
Ή
Το σύνολο των δημοσιογράφων είναι … αλλού
Ή
Στη χώρα μας ο Τύπος είναι πλήρως κατευθυνόμενος!

Δεν μπορεί να γίνεται κοσμογονία το πρώτο τρίμηνο του 2010 και οι αναλύσεις να είναι του τύπου κάτι γίνεται και ουδείς να μην παίρνει μια πένα να γράψει φαρδιά πλατιά ότι διανύουμε την ποιο κρίσιμη μεταπολιτευτική μας περίοδο!!!

Δεν μπορεί ΑΦΟΥ αποφάσισαν τον «Οικονομικό Θάνατο» της Ελλάδας και ΑΦΟΥ είχαν έρθει οι «Οικονομικοί Δολοφόνοι» εμείς ως δημοσιογράφοι να αγνοούμε την κρισιμότητα της στιγμής!

Και το χειρότερο;;

Θα σας το πω με ένα παράδειγμα για να μην μπω Δευτεριάτικα σε οικονομικές αναλύσεις, και έτσι θα το καταλάβουν άπαντες!

Φανταστείτε την Ελλάδα ως έναν ασθενή στο κρεβάτι του πόνου!

Ο ασθενής βογγά και σφαδάζει από τους πόνους. Από πάνω του είναι Νοσοκόμες και Γιατροί όλων των ειδικοτήτων! Έξω από το δωμάτιο όλοι οι συγγενείς και φίλοι.

Μετά από συμβούλιο των Γιατρών αποφασίζουν να του κάνουν εγχείρηση για να τον σώσουν αλλά το μοιραίο είναι ότι πρέπει να του κόψουν ένα χέρι και ένα πόδι.

Κατά τη διάρκεια της εγχειρήσεως ο ασθενής ΠΕΘΑΙΝΕΙ. Οι γιατροί βγάζουν ανακοίνωση και λένε στους συγγενής και φίλους «κύριοι, η εγχείρηση πέτυχε… ο ασθενής απέθανε»!!!

Και τότε, όλοι μαζί , γιατροί, νοσοκόμες, συγγενείς και φίλοι, αρχίζουν και παραδέχονται την κρισιμότητα της κατάστασης!!! Και τότε αποφασίζουν να πούνε και στον υπόλοιπο κόσμο πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση !

Αυτό γίνεται εδώ και ένα χρόνο με τον μεγάλο ασθενή που ονομάζεται Ελληνική Οικονομία. Αντί για να συζητάνε την κρισιμότητα της κατάστασης ΠΡΙΝ επέλθει το μοιραίο, αφήσαμε να γίνει η εγχείρηση, δεν ψάξαμε καν αν υπάρχουν καλύτεροι γιατροί για την επέμβαση, και μόλις πέθανε ο ασθενής , καθημερινά, γράφουμε άρθρα και αναλύσεις για την … κρισιμότητα της κατάστασης!

Και για να τελειώνω για σήμερα, όντως η κατάσταση είναι κρίσιμη. Όχι όμως για την Ελληνική Οικονομία! Αυτή απέθανε! Την σκότωσαν εν ψυχρώ! Πλέον η κρισιμότητα αφορά στα διπλανά δωμάτια του νοσοκομείου και όχι στον δικό μας ασθενή που έχει ενδημήσει εις Κύριον !

Η κατάσταση είναι κρίσιμη πλέον, για την Ευρωπαϊκή Οικονομία, την οικονομία των Βιομηχανικών χωρών και του Ευρώ γενικότερα! Αυτοί είναι οι ασθενείς που κείτονται στον θάλαμο της Εντατικής και όχι εμείς!

Νισάφι πια με τον αποδιοπομπαίο τράγο! Ας δώσουμε στο λαό πραγματικές ειδήσεις και όχι νέα που θα έπρεπε να γράφαμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ χρόνια πριν !!!

Καλή μας μέρα…

http://www.aegeantimes.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *