Συνοριοφύλακες: «Υπάρχει ανεπάρκεια στη φύλαξη των συνόρων – Ο φράχτης του Έβρου έκανε πολύ καλή δουλειά»

Ανεπάρκεια στη φύλαξη των συνόρων της χώρας καταγγέλλει ο Παναγιώτης Χαρέλας, πρόεδρος ομοσπονδίας συνοριοφυλάκων, που τονίζει ότι το προσωπικό είναι πλέον ελάχιστο και δεν ανανεώνεται.

«Εμείς πήραμε στα χέρια μας μια διαταγή που άλλαζε κάπως τη διαχείριση των μεταναστών» λέει ο κύριος Χαρέλας σχετικά με το έγγραφο που ανακάλεσε το πρωί της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Αντί να μιλάμε για το έργο της συνοριακής φύλαξης και το πώς γίνεται η δουλειά μας, αντί να δημιουργήσουμε μια νέα μεταναστευτική πολιτική, καθόμαστε τώρα και μιλάμε για μια διαταγή», τονίζει.

«Έχουν προσληφθεί 4.500 συνοριοφύλακες από το 1999 έως το 2002. Σήμερα έχουμε γύρω στις 2.000 στις υπηρεσίες. Το προσωπικό δεν ανανεώνεται και έχουμε κάποιες ενισχύσεις από συναδέλφους αστυνομικούς. Μετά το 2009, υπήρξαν κάποια δικαιώματα να παίρνει μετάθεση κάποιος όπου θέλει, να γίνεται δηλαδή υπάλληλος της ΕΛΑΣ» εξηγεί ο κύριος Χαρέλας την κατάσταση στα σύνορα.

«Αυτό που μεταφέραμε στον κ. Πανούση προ ημερών είναι ότι αν αφήσουμε ανεξέλεγκτη τη ροή μεταναστών και αν τους απελευθερώνουμε αμέσως, θα δημιουργηθούν έντονα μεταναστευτικά κύματα στη χώρα μας. Αυτό είναι μια ανησυχία και δεν νομίζω ότι είναι προβοκάτσια» συνέχισε.

Τέλος, στην συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM, ο πρόεδρος συνοριοφυλάκων τόνισε ότι ο φράχτης του Έβρου «έκανε πολύ καλή δουλειά και είναι αποδεδειγμένο αυτό. Γιατί όταν σηκώθηκε ο φράχτης, στα 10 χιλιόμετρα, το 90% της εισροής στον Έβρο έως το 2012 γινόταν από το χερσαίο τμήμα. Έχουμε τώρα δεκάδες μεμονωμένες περιπτώσεις εισόδου, 10-20-30 μεταναστών που περνάνε από το φράχτη, αλλά όχι χιλιάδες, όπως πριν».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *