ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ”ΑΣΚΟΠΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ” ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ;

Το τελευταίο μιας σειράς περιστατικών”άσκοπων πυροβολισμών” αφορά Αρχιφύλακα, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ), διότι τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής 01-04-2011, προέβη σε ρίψη πυροβολισμών από το μπαλκόνι της οικίας του, στην Πετρούπολη Αττικής.
Το συμβάν είναι το δεύτερο μέσα σε μια εβδομάδα, αφού Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε από το…..
Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης σε βάρος άλλου 34χρονου Αστυφύλακα, με την κατηγορία των άσκοπων πυροβολισμών με αβολίδωτα φυσίγγια την Παρασκευή 27-3-2011.

Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, ο αστυφύλακας με ένα φίλο του πυροβολούσαν άσκοπα στον αέρα με πιστόλια κρότου υπό την επήρεια αλκοόλ, ενώ βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο στους δρόμους της Κοζάνης.

Είναι το τρίτο καταγεγραμμένο περιστατικό μέσα σε ΔΥΟ μήνες, αφού την…
…. 9-02-2011, 24χρονος ειδικός φρουρός ο οποίος υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος, ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του πιστόλι, ενώ ήταν μεθυσμένος και τραυμάτισε ιδιοκτήτη καφετέριας μπαρ του Παγκρατίου στο πόδι. Προηγουμένως είχε δημιουργηθεί επεισόδιο για ασήμαντη αφορμή με άλλους θαμώνες.

Τα ασήμαντα αυτά περιστατικά κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ψυχική αρτιότητα των ένοπλων φρουρών μας.

Μόνο η συνεχής επαγγελματική βοήθεια προς τους ένστολους μπορεί να μειώσει τέτοιου είδους περιστατικά. Είναι γνωστό όμως ότι οι Αστυνομικοί αντιμετωπίζονται οικτρά από το κράτος στο θέμα της εκπαίδευσης, με τα γνωστά αποτελέσματα. Οι διαρκής ψυχοτεχνικές εξετάσεις αποφεύγονται από το κράτος γιατί θα φέρει και την ευθύνη των όποιων αρνητικών αποτελεσμάτων. Όταν οπλίζεις το χέρι 20χρονων παιδιών όμως, πρέπει να είσαι σίγουρος για τις δικλείδες ασφαλείας του ψυχισμού τους.

Σε ένα ευνομούμενο κράτος οι αστυνομικοί θα εκπαιδεύονταν συνεχώς σε θέματα που τους αφορούν και σε μηνιαία, σε εκπαιδευτικές βολές. Οι αστυνομικοί αγοράζουν μόνοι τους τον εξοπλισμό τους και μόνο αν έχουν αίσθημα ευθύνης και χρήματα για σφαίρες, πραγματοποιούν βολές, όσο για τους Λιμενικούς, δεν πραγματοποιούν εκπαιδευτικές βολές ποτέ!

Επίσης η αστυνομία και το λιμενικό δεν έχουν υποχρεωτικές ετήσιες Ιατρικές εξετάσεις για να ελεγχθεί και η σωματική αλλά και η ψυχική αρτιότητά τους! Ο Κορκονέας έπρεπε να έχει επισημανθεί ως κίνδυνος, όχι μόνο για τους γύρω του αλλά και για τον ίδιο!

Αυτά τα τρία περιστατικά είναι μόνο τα επισήμως καταγεγραμμένα, δεν ξέρουμε πόσα αποσιωπήθηκαν ή πόσα συνέβησαν με απόστρατους ή εντός οικογενειακής εστίας. Όσο το κράτος εθελοτυφλεί θα έχουμε περιστατικά δολοφονιών και άσκοπων πυροβολισμών που θα μπορούσαν εύκολα να έχουν αποφευχθεί. Ελπίζω πως κάποια στιγμή οι ίδιοι οι ένστολοι θα κινηθούν νομικά εναντίων των ηγεσιών τους για την εγκατάλειψή τους._

http://holy-farmaki.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

  1. Ανώνυμος

    Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα περιστατικό που συνέβη σήμερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το μεσημέρι κατά τις 3:15 στη λεωφόρο Νίκης κάθομαι με την οικογένεια μου στο ζαχαροπλαστείο Παρφέ. Μέσα σε λιγότερο από 10(!!!) λεπτά έχουν προσπαθήσει να μου πασάρουν την παράνομη πραμάτεια τους πάνω από δεκαπέντε παράνομοι μικροπωλητές. Εγώ έχω μια αρχή, να μην αγοράζω ποτέ ώστε να μη συνεισφέρω στην συνέχιση αυτού του αίσχους εις βάρος των νόμιμων επιχειρήσεων. Ξαφνικά ,και ενώ ένας ακόμη προσπαθεί να πουλήσει τσάντες μαϊμού στο διπλανό τραπέζι, βλέπω να πλησιάζουν 4(!) δημοτικοί στυνομικοί,2 γυναίκες και δυο άντρες. Ο μικροπωλητής τους αντιλαμβάνεται και κάνοντας μια απότομη κίνηση που σχεδόν πέρασε ξυστά τη πραμάτεια του πάνω από τα κεφάλια μας, ξεκινά να φύγει….και αφού κάνει 2-3 βήματα σταματά. Οι "αστυνομικοί" όλοι με φραπεδιά στο χέρι πέρασαν χωρίς καν να ασχοληθούν και συνέχισαν την τσάρκα τους στην παραλιακή οδό λες και έκαναν βολτίτσα αναψυχής! Ο παράνομος μικροπωλητής αν και αρχικά φοβήθηκε ,μόλις κατάλαβε ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί ήταν απασχολημένοι να κόβουν κίνηση και να χαίρονται τη λιακάδα ξαναγύρισε απτόητος να μας ξαναπρήξει για δεύτερη φορά.Έξαλη με την αδιαφορία για τη δουλειά που τους έχουν αναθέσει άρχισα να φωνάζω ειρωνικά προς το μέρος τους "γι'αυτό σας διόρισαν για να βολτάρετε στις λεωφόρους με το φραπέ στο χέρι,ναι ναι σε σας απευθύνομαι μπράβο πιέστε και κάνα ποτάκι γιατί αυτή είναι η δουλειά σας ,σαν δε ντρέπεστε παλιομαλάκες". Η μια αστυνομικός γύρισε και με κοίταξε με φανερή αμηχανία και όλοι μαζί βιάστηκαν να χαθούν μέσα στο πλήθος που έκανε βόλτα στη παραλιακή.
    Θα ήθελα να μάθω ποιός είναι αυτός που διόρισε τέτοιους άχρηστους και απροκάλυπτα ανεύθυνους σε αυτές τις θέσεις που πληρώνουμε όλοι εμείς οι φορολογούμενοι πολίτες.Αν είχαν τα κότσια να σταματήσουν θα ήθελα να τους πω και άλλα όπως ότι είναι απλά ντροπή να περιφέρονται με τους φραπέδες σαν παρέα που κάνει την βόλτα της ενώ είναι σε ώρα υπηρεσίας και πολύ περισσότερο όταν μπροστά στα μάτια τους συντελείται ένα αδίκημα.Δηλαδή ρε παιδιά εσάς γιατί σας πληρώνει το κράτος;Ποια ακριβώς είναι η δουλειά που πρέπει να κάνετε; Δεν υπάρχει έστω κάποιος που να ελέγχει αυτά τα τεμπελόσκυλα και το πώς περνάνε τη βάρδια τους;
    Αισθάνομαι πραγματική αηδία και αποστροφή για αυτούς τους ανθρώπους γιατί κάνουν διπλό κακο. Απο τη μια με τη συμπεριφορά τους δίνουν θάρρος στους κάθε λογής παράνομους να συνεχίσουν το ίδιο βιολί και ενώ πληρώνονται να προστατεύουν τον νόμιμο πολίτη αυτοί απλά δεν το κάνουν.
    Ο κύριος Μπουταρης τι έχει να πει για τους δημοτικούς αστυνομικούς του, δεδομένου ότι προεκλογικά υποσχόταν να κυνηγήσει τους παράνομους μικροπωλητές; Άλλος ένας πολιτικάντης όλο υποσχέσεις και τα « καμάρια « της δημοτικής αστυνομίας θα συνεχίζουν το δύσκολο επάγγελμα του πίνω φραπέ και σουλατσάρω στην παραλιακή για καμακι.!!!!! ΦΤΟΥ σας.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Δεν καταλαβαίνετε ότι δεν είναι το πρόβλημα στους αστυνομικούς…… άλλοι μας πυροβολούν και συχνά μας σκοτώνουν με νόμους και διατάξεις που σκέφτονται στην τουαλέτα .

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΒΑΛΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΣΟΥ ΒΡΩΜΙΑΡΙΚΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΤΕ. ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΟΙ… ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΑΡΜΕΞΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΣΑΣ ΜΠΟΥΡΤΖΟΒΛΑΧΟΙ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!!!!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    καλα κάνω εγώ και σας βρίζω στο διάβα σας. μπάτσοι είστε βέβαια γιατί αστυνομικοί είναι λίγοι. ψώνια, σας δίνουν ένα όπλο και νομίζετε ότι πιάνετε τον ταύρο από τα κέρατα.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *