ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο… ΑΣΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ;

Άλλος για το… νέο ΕΑΜ; Να δημιουργήσει ένα «πλατύ αντιμνημονιακό, αντινεοφιλελεύθερο μέτωπο», το «νέο ΕΑΜ», όπως είχε πει παλαιότερα, φιλοδοξεί ο Α. Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ και εντείνει τις επαφές του με διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ –που δεν ψήφισαν το Μνημόνιο-, με στελέχη του αριστερού πανεπιστημιακού κατεστημένου, με την ΕΛΑΔΑ των γηραλέων σταλινικών Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζου, με τον….
μουσικοσυνθέτη Θ. Μικρούτσικο (πρώην υπουργό Πολιτισμού του Ανδρέα και αδερφό του… Big Brother, Ανδρέα Μικρούτσικο), το «Άρμα» του Δημαρά, και… λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις. Στόχος του να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ 2ο κόμμα και να καταλάβει τα έδρανα της… αξιωματικής αντιπολίτευσης! Θέλει δηλαδή να επαναλάβει την επιτυχία της ΕΔΑ το 1958!

Από την άλλη μεριά, υπάρχουν οι… μουτζαχεντίν του αριστερισμού («Αριστερό Ρεύμα»), με επικεφαλής τους τον… αγιατολάχ-Λαφαζανί, για τον οποίο οι… κακές γλώσσες λένε ότι βρίσκεται σε απευθείας γραμμή με τον Αλαβάνο, που δε θέλουν… παρείσακτους στο κόμμα, γιατί θα… αλλοιώσουν την αριστερίστικη φυσιογνωμία του και απειλούν να πάρουν τις συνιστώσες («Ρόζα» κ.λπ.) και να κάνουνε μέτωπο με τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ αριστεριστές.

Αλλά, όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις, ο Τσίπρας έχει κι έναν… άσσο στο μανίκι του: τη συνεργασία με το κόμμα του Πάνου Καμμένου (αν και όταν ιδρυθεί, γιατί γίνονται διαπραγματεύσεις για… επαναμάντρωσή του στη ΝΔ). Άλλωστε, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, δε μιλάει για αυτόνομη κάθοδό του νέου πολιτικού του φορέα (αν και όταν ιδρυθεί…) στις προσεχείς εκλογές, αλλά για «κοινό εκλογικό μέτωπο» ή «διακομματική συνεργασία για τις εκλογές», το οποίο μάλιστα ονοματίζει «νέο ΕΑΜ», με συνδετικό κρίκο τον… Μίκη!

Κι αν αμφιβάλετε, να τι είπε επί λέξει σε προ ημερών συνέντευξή του στον Real fm, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σεραφείμ Κοτρώτσου: «Ο Μίκης αποτελεί το σύμβολο που μπορεί να ενώσει όλους μας. Να κατέβουμε σε ένα κοινό εκλογικό μέτωπο. Μπορεί να είναι και μια διακομματική συνεργασία για τις εκλογές. Μπορεί να είναι ένα μέτωπο αντίστασης, ένα νέο ΕΑΜ». Νομίζω, είναι σαφέστατος!

Άρα, κάτι ήξερε ο Γ. Καρατζαφέρης, που έλεγε με νόημα σε συνέντευξή του στις 29 Ιανουαρίου 2012, στο «Βήμα»: «Πιστεύω ότι ήταν μεγάλο λάθος όλη αυτή η ρητορική που ενίσχυσε το “κλίμα Τσίπρα”. Περί αυτού πρόκειται. Άκουγα πριν από έναν μήνα περίπου “θορυβώδη” βουλευτή της ΝΔ ο οποίος έλεγε ότι θα πολιτευτώ με τον κ. Τσίπρα».

(ΥΓ): Μήπως, λοιπόν, αυτές οι αργυρώνητες γραφίδες που βιάζονται να τοποθετήσουν τον νέο πολιτικό φορέα του Π. Καμμένου (αν και όταν ιδρυθεί…) στα «δεξιά» της ΝΔ (με σκοπούς προφανείς…), αναγκαστούν γρήγορα να καταπιούν τις… γραφίδες τους;

ΟΙ… ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ -ΤΣΙΠΡΑΣ :::::::::: XΘΕΣ – ΣΗΜΕΡΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΙΩΝΕΣ

xagr.net

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *