Πανελλαδική συνδιάσκεψη των αγροτών στη Λάρισα

Κρίσιμη για τις επόμενες κινήσεις των αγροτών θεωρείται η πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα γίνει το μεσημέρι στη Λάρισα, με τους ίδιους να
δηλώνουν έτοιμοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

 Οι αγρότες συναντώνται στις 12 το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.

 Χθες, οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας αποφάσισαν το κλείσιμο δρόμων για μια ώρα κάθε μέρα μέχρι και τη Δευτέρα, ταυτιζόμενοι με τις αποφάσεις των συντονιστικών οργάνων της πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος, που συγκεντρώθηκαν προχθές στον Πλαταμώνα Πιερίας.

 Έτσι, το Σάββατο, από τις 14.00 μέχρι τις 15.00, διέκοψαν την κυκλοφορία στο τμήμα της Εγνατίας Οδού στο ύψος της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Δήμου Νέστου και η Εθνική Οδός Καβάλας – Δράμας στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας.

Οι αγρότες δεν χρησιμοποίησαν για το κλείσιμο των δρόμων τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα αλλά μόνο τη φυσική τους παρουσία, ενώ διένειμαν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων με τα αιτήματά τους.

 Στη Θεσσαλονίκη, συλλαλητήριο διοργάνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), με τη συμμετοχή αγροτοκτηνοτρόφων και μελών του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της κλαδικής έκθεσης «Ζωοτεχνία».

 Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην οδό Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου πραγματοποιείται η κλαδική έκθεση.

Στην κεφαλή της πορείας τέθηκαν τρία τρακτέρ και η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία, ενώ οι διαδηλωτές διαλύθηκαν, μετά τις 2 το μεσημέρι, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

 Κατά την επίσκεψή του στην έκθεση, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε τους αγρότες να αποχωρήσουν από τους δρόμους, «παρ’ ότι έχουν τα δίκια τους», όπως χαρακτηριστικά είπε, και «να συνειδητοποιήσουν τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας».

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *