Τα αναχώματα… των τρωκτικών

Παράξενα “χωμάτινα” καρούμπαλα στο έδαφος !!!

Αναρίθμητα μικρά χωμάτινα καρούμπαλα εμφανίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Νεμέας, προκαλώντας το….
ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας αλλά και το προβληματισμό του κόσμου.

Τα χωμάτινα αναχώματα μοιάζουν με μικρά βουναλάκια στο έδαφος, τα οποία ονομάστηκαν mind blocks  και αναπτύχθηκαν γύρω τους διάφορες θεωρίες περί του σχηματισμού τους.

Η αλήθεια είναι ότι η εμφάνισή τους παραξένεψε τους πάντες μέχρι που το μικρό μυστικό της δημιουργίας τους ήρθε στην επιφάνεια.

Τα αναχώματα δημιουργούνται από… τρωκτικά και λειτουργούν ως «αποπροσανατολιστικά όπλα» γι’ αυτά και για το τρωκτικό-αρχηγό σε περίπτωση κινδύνου όπως η αποκάλυψη της αλήθειας για τις τεράστιες τρύπες που δημιουργούν ή για την περίπτωση μαζικής εγκατάλειψης της φωλιάς .

Οι αρχιτέκτονες δεν είναι άλλοι από τα ποντίκια (είδος parapliroforious Maximus ) που ζουν στη συγκεκριμένη περιοχή και επιδίδονται μετά μανίας στη δημιουργία των αναχωμάτων αυτών.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτή είναι η λύση του μυστηρίου και θα παρουσιάσουν τη μελέτη τους στο συνέδριο της Παγκόσμιας εταιρείας για τη μελέτη των ποντικών  που θα διεξαχθεί αμέσως μετα την 18η Μαΐου 2014 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Νεμέας.

http://araxni74.blogspot.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *