Το πήραμε το μήνυμα…

Γράφει η Ρίκα Βαγιάνη

Αγαπητέ Θεέ, σου γράφω σήμερα από πολύ μακριά. Ισως το γράμμα μου σου φανεί λίγο άγαρμπο, άλλα το γράφω με μεγάλη ειλικρίνεια και πολύ σεβασμό: το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να Σε εκνευρίσω, ειδικά τέτοια εποχή.
Διότι, χωρίς παρεξήγηση, αγαπητέ Θεέ, τον τελευταίο καιρό δείχνεις -πώς να το…
πω;- πολύ ζοχάδας. Χίλια συγνώμη, αλλά τι Σου συμβαίνει; Γιατί δεν μας αφήνεις να κλείσουμε ούτε δεκαπενθήμερο, σ’ αυτόν τον ρημαδο-πλανήτη, χωρίς να μας φύγουν τα κλαπέτα από την τρομάρα;
Μας έχεις κάνει καρδιακούς Μεγαλοδύναμε. Πλημμύρες. Χρεοκοπίες. Σεισμοί. Καταποντισμοί. Τσουνάμια. Πόλεμοι. Πυρηνικά ατυχήματα (ξέρω, αυτό το τελευταίο να μη Σου το χρεώνω, αλλουνού είναι η στραβή, αλλά ας μην κολλάμε στις λεπτομέρειες: δεν σου γράφω για να τσακωθούμε, αλλά για να τα βρούμε).
Πες μου, Παντοδύναμε, τι δεν πάει καλά τελευταία; Εχεις μοναξιές; Μας κάνεις κάποια πλάκα; Κάναμε κάτι εμείς; Μήπως διαφωνείς με την ελληνική συμμετοχή στη Γιουροβίζιον; Να στείλουμε άλλο τραγούδι! Μήπως δεν σου αρέσει η Ευγενία Μανωλίδου στο «Μάστερ Σεφ»;
Να την αλλάξουμε! Να κάνουμε και την υπέρτατη θυσία δηλαδή. Είμαστε ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις, δεν χρειάζεται να μας ξεκάνεις όλους μαζί. Εχεις κάτι προσωπικό με τους Ιάπωνες, τους Λίβυους, τους Αυστραλούς ή τους Νεοζηλανδούς και τους καρπαζώνεις επιλεκτικώς; ‘Η τα έχεις πάρει γενικώς με όλους μας και μας αλλάζεις τον αδόξαστο; Είσαι θυμωμένος μαζί μας;
‘Η μήπως -Θεέ μου συχώρα με- απλώς βαριέσαι; Ο,τι και να συμβαίνει, Πανάγαθε, το πιάσαμε το υπονοούμενο. Εχεις τα νεύρα σου. Σε παρακαλούμε τώρα να δώσεις ημίχρονο, να χτυπήσεις ένα κουδούνι, να βγούμε στην αυλή για διάλειμμα. Ο,τι καταλαβαίνεις Εσύ τέλος πάντων. Αρκεί να πάρουμε μια ανάσα. Με άλλα λόγια, βάλε μια ρέγουλα στις σφαλιάρες, Παντελεήμονα. Οι πελάτες εδώ δυσανασχετούν ?και ο Αλλος είναι πολύ καλός πλασιέ?
Στην πατρίδα μου σήμερα γιορτάζουν τον Ευαγγελισμό: η λέξη αυτή σημαίνει «καλό νέο». Τι περιμένεις; Στείλε ένα!
Συγνώμη για το θράσος και που τα λέω έτσι άγαρμπα. Είπαμε, στις προσευχές είμαι σκράπας. Αλλά ένα «καλό νέο», Πανάγαθε, μπορώ να το αναγνωρίσω: ένα φωτεινό σημάδι μέσα στο σκοτάδι, είμαι σε θέση να το διακρίνω. Εστω κι αν το στέλνεις από πολύ μακριά.

http://kapistri.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

25 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΡΕ ΣΕΙΣ ΣΑΣ ΒΡΙΣΚΩ ΤΙΓΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ! ΠΟΥ ΗΤΑΝ,ΠΟΤΕ ΗΤΑΝ, ΜΕ ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ, ΠΟΥ ΠΗΓΕ ,ΤΙ ΕΚΑΝΕ,ΠΟΤΕ ΓΑΜΗΘΗΚΕ,ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ!!!ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΤV ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΠΙΣΩ!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΕΛΕΓΕ: ΣΑΣ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΓΙΝΗΚΑΤΕ ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΣΤΕ!!!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΜΗ ΞΕΡΑΣΩ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ…..ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΜΑΝΩΛΙΔΟΥ ΚΑΙ ΓΙΟΥΡΟΒΙΖΙΟΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ….. ΕΠΕΙΤΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΘΕΟΣ….ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!!!!!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    12.48 ΤΕΛΕΙΑ!ΜΩΡΗ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ?ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΡΕΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΠΑΝΩ ΣΟΥ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΤΟΥ ΓΚΙΟΛΙΑ!ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΑΛΤΑ ΓΑΜΗΣΟΥ ΑΣΧΗΜΗ!ΑΣΧΗΜΗ ΕΙΣΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΣΚΑΤΑ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ!!!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΚΥΡΑ ΚΑΤΙΝΑ ΘΥΜΑΣΕ ΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
    ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗ ΠΟΟΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ;
    Η ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ
    ΣΟΒΑΡΗ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ,
    ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΗ.ΤΗ ΧΟΛΗ ΠΟΥ ΕΡΕΙΞΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΙΟΛΙΑ ΤΗΝ ΞΕΧΑΣΕΣ Ε; ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ ΡΕ ΒΟΥΡΛΟ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ;
    ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΚΑΚΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΜΕΝΗ ΣΚΡΟΦΑ ΟΥΣΤ ΔΕ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    καλε κυρια ρικα ακομα με το θεο τα βαζεις;με τα αφεντικα σου που αμολανε τα αεροπλανα και ψεκαζουν ολη τη γη 20 χρονια τωρα και δημιουργουν πλυμμηρες,και με το haarp κανουν σεισμους οπου θελουν,μ'αυτους πρεπει να τα βαλεις και οχι με το θεο,αυτος μας εχει αφησει σαν μικρα παιδια που παιζουν και σπανε τα παιχνιδια τους!αν θες απαντηση μιλα του κατευθειαν με αληθινη συναισθηση του τι εχεις κανει και εσυ για να μην πηγαινει κατα διαολου ο κοσμος μας!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Καλά να περνάς εκεί που βρίσκεσαι. Εδώ το χιούμορ όπως ξέρεις είναι άγνωστη λέξη.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΚΥΡΑ ΡΙΚΑ ΠΑΤΗΣΕΣ ΤΑ -ΑΝΤΑ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ. ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. ΚΟΨΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙΣ.

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Ο κοσμος ειναι επικινδυνος,οχι εξαιτιας αυτων που κανουν το κακο,αλλα εξαιτιας αυτων που τους κοιταζουν και δεν κανουν τιποτε.
    Αινσταιν

    …καλη ωρα, οπως Ελλαδα….

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Κλασσική περίπτωση για όλα φταίνε οι άλλοι. Ο Θεός ,ο διπλανός κ.α Τι κάνουμε εμείς δεν αναρωτιόμαστε ποτέ; Άντε και καλά ξυπνητούρια.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Μονο που ΔΕΝ ευθυνεται ο θεος Ρικα αλλα εμεις.Εμεις,τα ηλιθια και κυνικα και απληστα και βλαμενα ανθρωποειδη καταστρεφουμε αυτον τον πλανητη.Εχουμε χασει ολες τις αξιες και το μονο που πιστευουμε και κυνηγαμε ειναι το χρημα.Γι'αυτο γινονται ολα.Κανενας θεος δεν μας φταιει αμα εμεις ειμαστε ηλιθιοι,κυνικοι και εγωιστες.

    Reply
  12. Ανώνυμος

    πηγε στην αυστραλια εμαθα; μπορει να μας κανει τη χαρη να μεινει εκει; αντε μπραβο γιατι σαν πολλα σουργελα πληρωναμε τοσα χρονια.

    Reply
  13. Ανώνυμος

    Ρίκα Βαγιάνη, ένα φωτεινό σημάδι μέσα σκοτάδι -όπως λες- θα είναι όταν πάψεις να λες ανοησίες και σαχλαμάρες. Αυτό όντως θα είναι ένα μικρό θαύμα.

    Θα συμφωνήσω επίσης με το φίλο 9:23… πάλι τρικυμία επικρατούσε τότε στο μυαλό σου.

    Reply
  14. Ανώνυμος

    ΚΥΡΑ ΡΙΚΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΟΛΑ ΤΟΥΤΑ ΤΑ ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΟΥ ΕΞΕΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΦΑΓΕ ΚΑΛΑ .ΚΑΛΟΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΛΟΣΠΟΥΔΑΣΕ ΚΑΛΟΓ…. ΑΡΠΑΞΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΥΤΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΛΠ.. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ ΔΙΑΟΛΟΥ ΜΙΛΑΤΕ.ΑΣΕ ΤΟ ΘΕΟ ΓΙΑ ΜΑΣ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΦΑΝΕΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑΣΕ ΣΥΓΟΥΡΗ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΦΙΝΕΣ ………

    Reply
  15. Ανώνυμος

    νιαου ειπε….αρε ρικα εχεις μπερδεψει την ψαρού μα την τσιπουρα και το καβο παραντισο με τον παραδεισο.η παντελεημονας θεος με αυτα που κανει σου εφερε τσουναμι στον καμενο σου εγκεφαλο

    Reply
  16. Ανώνυμος

    Ρικα,αδιαφορο το αρθρο σου.Με απαγοητευσες τοτε
    με τον Γκολια,σαλατα τα κανες.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *