Εξαγωγή σκουπιδιών στην Γερμανία!!!

Απίστευτο και όμως αληθινό!!! Ιθύνοντας της Περιφέρειας Πελοποννήσου είπε σε γενική συνέλευση κατοίκων στα Δίδυμα Ερμιονίδας, ότι επεξεργάζονται λύση για την μεταφορά σκουπιδιών σε εργοστάσια καύσης στη Γερμανία! Αυτά ανακοινώνονται επίσημα σε δελτίο τύπου του δήμου Ερμιονίδος, που είναι αναρτημένο στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Την αγανάκτησή τους και την οργή τους για τις….
συνέπειες της εγκατάστασης του δεματοποιητή και τη συσσώρευση των σκουπιδιών όλης της Ερμιονίδας σε μπάλες στο Σταυρό, εκφράζουν οι κάτοικοι του χωριού Δίδυμα στην Αργολίδα.

Στην λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής ο οποίος υπενθύμισε τόσο τη θέση του όσο και αυτή της παράταξής του που ήταν αντίθετη με τη δημιουργία μίας νέας χωματερής στα Δίδυμα με το πρόσχημα της εγκατάστασης του δεματοποιητή και καυτηρίασε το γεγονός ότι το τότε Τοπικό Συμβούλιο είχε συμφωνήσει με αυτό.

Μέλη του τότε Τοπικού Συμβουλίου που παραβρίσκονταν, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Κρανιδίου, αναγνώρισαν ότι έκαναν λάθος και πρότειναν μέχρι να δοθεί οριστική λύση, να ανοίξουν πάλι οι παλιές χωματερές Κρανιδίου και Ερμιόνης.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η ανακύκλωση που έχει ξεκινήσει στο Δήμο είναι η μόνη λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και πρέπει να συμπληρωθεί με άλλες εναλλακτικές μεθόδους διαχείρισης όπως η κομποστοποίηση των οργανικών.

Για την απομάκρυνση των δεμάτων αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Δήμου προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου του δήμου Ερμιονίδος, ιθύνοντας της Περιφέρειας είπε ότι επεξεργάζονται λύση για την μεταφορά των δεμάτων σε εργοστάσια καύσης στη Γερμανία, σχολιάζοντας το αδιέξοδο στο οποίο οδήγησε η εγκατάσταση και λειτουργία του δεματοποιητή.

Ενημέρωσε επίσης τους κατοίκους ότι κανένας Δήμος πλέον στην Πελοπόννησο δεν θέλει την εγκατάσταση δεματοποιητή στην περιφέρειά του, προβάλλοντας ως κακό παράδειγμα το Δήμο Ερμιονίδας.

http://www.moriasnow.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *