Μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις στις Δ.Ε.Κ.Ο.

Λιγότερες προσλήψεις προβλέπονται στις ΔΕΚΟ για το 2012 σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.
Ειδικότερα, σε αντίθεση με τον ευρύτερο δημόσιο τομέα όπου η αναλογία προσλήψεων-αποχωρήσεων παραμένει 1 προς 5 στην περίπτωση των ΔΕΚΟ το ποσοστό αυτό….
γίνεται μία πρόσληψη ανά δέκα αποχωρήσεις.

Στο μεταξύ, τροπολογίες για χρηματοοικονομικά θέματα και την παροχή εξουσιοδότησης στον πρωθυπουργό ώστε να υπογράψει δήλωση για την εγκυρότητα των στατιστικών στοιχείων, αναμένεται να καταθέσει στο ίδιο νομοσχέδιο ο Υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βενιζέλος διευκρίνισε ότι η πρώτη αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξυγίανση τραπεζών, εξηγώντας ότι δεν την έχει καταθέσει ακόμη επειδή γίνεται εντατική διαβούλευση επί της νομοτεχνικής διατύπωσης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η δεύτερη τροπολογία αφορά την παροχή εξουσιοδότησης προς τον πρωθυπουργό να υπογράψει δήλωση περί της εγκυρότητας των στατιστικών στοιχείων, η οποία θα υπογραφεί από όλα τα κράτη- μέλη της Ευρωζώνης. «Εμείς, επειδή έχουμε δώσει στο παρελθόν δείγματα που επιτρέπουν αμφισβήτηση της εγκυρότητας των στοιχείων, πρέπει να έχουμε δώσει αυτή τη διαβεβαίωση πριν την εκταμίευση της δόσης του νέου προγράμματος», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών, εξηγώντας ότι η εκταμίευση της δόσης λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για πράγματα που θεωρούν οι εταίροι μας ότι έπρεπε να είχαμε κάνει στο παρελθόν.

http://briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *