«Ας μην βιαζόμαστε να κάνουμε λόγο για ξεπούλημα»


Tο σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Γιώργου Πεταλωτή για τις επικρίσεις στην πρόταση της Πειραιώς για ΑΤΕ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, επαναλαμβάνοντας τη Δευτέρα πως η κυβέρνηση επιθυμεί την κινητικότητα στον τραπεζικό χώρο.
Παράλληλα, σε ερώτηση για την πρόταση του κ. Θ.Πανταλάκη της ΑΤΕ για….

συγχώνευση ΤΤ, ΑΤΕ, Αττικής και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ο κ.Πεταλωτής ανέφερε πως «αυτή την στιγμή, η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της Πειραιώς».
«Δεν έχω διαπιστώσει ενδοκυβερνητικές διαταραχές» για την πρόταση της Πειραιώς, ανέφερε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως «εκείνο που έχουμε να κάνουμε εμείς, ως κυβέρνηση, είναι πολύ συγκεκριμένο και συγκροτημένο: Πάνω απ’ όλα βάζουμε το δημόσιο συμφέρον, τη βιωσιμότητα αυτών των τραπεζικών οργανισμών, που ένα μεγάλο μέρος τους καλύπτεται από το δημόσιο συμφέρον.»

Ο κ. Πεταλωτής επανέλαβε πως η κυβέρνηση εδώ και καιρό ενθάρρυνε «στρατηγικές κινήσεις στον τραπεζικό χώρο, γιατί αυτό σημαίνει ανάπτυξη». Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η συγκεκριμένη πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς θα εξεταστεί στα θεσμοθετημένα και νομοθετημένα πλαίσια και «θα υπάρχει πλήρης διαφάνεια, αξιολόγηση και απόδειξη στις αποφάσεις του ελληνικού δημοσίου, ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά».
Ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν υπάρχει πληροφόρηση για ανάλογες κινήσεις από άλλες τράπεζες. Κληθείς δε να σχολιάσει τα όσα λέγονται περί «ξεπουλήματος» της ΑΤΕ και του ΤΤ, ο ίδιος είπε «ας περιμένουμε να δούμε τι θα αποφασίσει το ελληνικό δημόσιο με βάση και την αξιολόγηση και την αποτίμηση του συμβούλου και όσοι βιάζονται να μιλήσουν για “ξεπούλημα” ας κάνουν λίγη υπομονή».

Ερωτηθείς για το πώς ενθαρρύνει η κυβέρνηση την κινητικότητα στον τραπεζικό χώρο, ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επέμβει στο νομικό πλαίσιο, που διέπει τη λειτουργία των τραπεζών, και πρόσθεσε πως «η ενθάρρυνση της κυβέρνησης είναι αυτή που δίνει κατευθύνσεις, γιατί μας ενδιαφέρει να υπάρξει κινητικότητα στην τραπεζική αγορά, (ενώ) εννοείται ότι στρατηγική κίνηση μπορεί να είναι και η συγχώνευση».
«Εφόσον υπάρξει αποτίμηση, θα υπάρξει και ενημέρωση του ελληνικού λαού, εμείς δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα και μάλιστα όταν αυτά τα 28 δισ, που διατέθηκαν από την κυβέρνηση της ΝΔ, αποδείχθηκε ότι δεν πέρασαν ως ρευστότητα στη αγορά, μας ενδιαφέρει η σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ερωτηθείς σχετικά, προσθέτοντας ότι, λόγω της ρευστότητας του οικονομικού τοπίου, «δεν υπάρχει μια απλή απάντηση στο ερώτημα “που πήγαν τα 28 δισ”».

Σε ό,τι αφορά τον συγκεκριμένο απολογισμό, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι ακολουθούνται οι θεσμοθετημένες διαδικασίες.
tovima

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *