Το ΠΑΣΟΚ… το ξανασκέφτεται

Η σημερινή σύσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου με τον Μιχάλη Καρχιμάκη και άλλα στελέχη με κεντρικό ρόλο στον οργανωτικό τομέα του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της διοργάνωσης των εσωκομματικών εκλογών για τη διαδοχή, έδειξε ότι… το ξανασκέφτονται.

Όχι την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να αποχωρήσει από την ηγεσία του Κινήματος, μια προσωπική πολιτική επιλογή που δεν πρόκειται να αλλάξει, από τη στιγμή μάλιστα που….
είναι δεδομένη η επανεκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, αλλά τη μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί.

Στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι η απόφαση για προσφυγή στη βάση του Κινήματος, σε μια τόσο δύσκολη, οριακή για την ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα συγκυρία, ενδεχομένως να αποδειχθεί ντόμινο, από τη στιγμή που η συμμετοχή αναμένεται περιορισμένη.

Και ταυτόχρονα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να σημειωθούν παρατράγουδα, ακόμη και έκτροπα, από αγανακτισμένους πολίτες, μια προοπτική την οποία έχουν αναφέρει, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, εδώ και αρκετό καιρό, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Απ’ την άλλη, η ομάδα Βενιζέλου-Λοβέρδου έχει επίσης εκδηλώσει την προτίμησή της σε εκλογή από ένα διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο ή Συνέδριο, και όχι απευθείας από τη βάση. Αναμένονται εξελίξεις.

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *