Το πρόβλημα της Ελλάδας, είναι πρόβλημα της ανθρωπότητας: Ο νέος φασισμός!

του Σάββα Καλεντερίδη

Με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιπέσει η Ελλάδα και της ενδεχόμενης χρεωκοπίας της αισθάνομαι την ανάγκη να αναφερθώ σε ένα θέμα.
Το θέμα αυτό σχετίζεται με τη διαχείριση-διακίνηση των κεφαλαίων παγκοσμίως.
Έχουν δημιουργηθεί πανίσχυροι υπερεθνικοί-υπερκρατικοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, που…..
οδηγούν την ανθρωπότητα στην καταστροφή και προετοιμάζουν έναν ιδιότυπο παγκόσμιο φασισμό.
Η Ελλάδα, παρότι έχουν τεράστιες ευθύνες οι λαϊκιστές πολιτικοί και συνδικαλιστές παρέσυραν-παγίδεψαν τον ελληνικό λαό και την κατέστησαν εύκολο θύμα, είναι στα νύχια αυτών των μηχανισμών και είναι πολύ δύσκολο να γλυτώσει τα επόμενα χρόνια, εκτός κι αν ο λαός δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για κάτι τέτοιο.
Αυτοί οι μηχανισμοί είναι παγκόσμια απειλή και πρέπει η παγκόσμια κοινότητα να λάβει τα μέτρα της.
Φυσικά, είναι ένα θέμα για το ποιά άτομα στελεχώνουν αυτούς τους μηχανισμούς και αν κινούνται με βάση κάποιο διαβολικό κεντρικό σχέδιο.
Δεν πιστεύω ότι τα στελέχη αυτών των μηχανισμών προέρχονται αποκελιστικά από ένα μόνο έθνος, όπως υποστηρίζουν και διακινούν ορισμένοι.
Το ζήτημα είναι ευρύτερο και κατά την άποψή μου υπάρχει ένα ευρύτερο θέμα επικράτησης μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας-κοσμοθεωρίας στην παγκόσμια κοινότητα.
Δυστυχώς, αντί των δημοκρατικών ιδεωδών και των ιδεωδών της ηθικής και του δικαίου, επικράτησε η ιδεολογία της αδηφάγου κερδοσκοπίας, του τόκου και της σύνθλιψης του συνανθρώπου στη λογική εξυπηρέτησης του κέρδους.
Αυτό είναι η ρίζα του προβλήματος και αυτό εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι, ανεξαρτήτως εθνικής και θρησκευτικής καταγωγής.
Πάντως, τα πανεπιστήμια, που πρέπει να αποτελούν προπύργια ελεύθερης σκέψης και επιστημονικής έρευνας, αντί για άντρα ηθικού ξεπεσμού και παρανομίας που έχουν καταντήσει, θα πρέπει να ερευνήσουν το θέμα με επιστημονικούς όρους και με όρους προστασίας της κοινωνίας, της πατρίδας και της ανθρωπότητας και να επαναφέρουν στο προσκήνιο τις ιδέες της δημοκρατίας, της ηθικής, του σεβασμού του συνανθρώπου. Τα πανεπιστήμια και ο επιστημονικός κόσμος θα πρέπει να αποτελέσει πρωτοπόρα δύναμη, να δώσει τα ιδεολογικά και πολιτικά εναύσματα για να εργαστεί συνολικά η κοινωνία στην κατεύθυνση δημιουργίας μιας νέας ιδεολογίας-κοσμοθεωρίας, που θα εξουδετερώσει την επικρατούσα, η οποία επαναλαμβάνω, οδηγεί την ανθρωπότητα στο γκρεμό και προετοιμάζει έναν νέο, ιδιότυπο φασισμό για μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κοινότητας.
Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε και πάλι την ελπίδα για την κοινωνία και την ανθρωπότητα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

8 Comments

 1. Ανώνυμος

  Συγχαρητήρια κε Καλεντερίδη, συμφωνώ 100% με όσα γράφετε και σας παρακαλώ να συνεχίσετε να γράφετε ελεύθερα την γνώμη σας, ενημερώνοντάς μας με πολύτιμες πληροφορίες.
  Δυστυχώς υπάρχουν μερικοί "αχάριστοι" οι οποίοι δεν μπορούν να διακρίνουν ποιοί είναι οι πραγματικοί προδότες και ποιοί διακινδύνευσαν την ζωή τους για να μην συντελεστεί η προδοσία του Οτσαλάν από τους Πάγκαλο και Σημίτη. Μην τους δίνετε σημασία… όλοι αυτοί στην θέση σας δεν θα είχαν βγεί από την "τουαλέττα" από τότε.
  Τώρα όσο για την Πατρίδα μας; προσωπικά πιστεύω ότι άρχισε η "κατεδάφιση" του παρόντος πολιτικού συστήματος της λεγομένης μεταπολίτευσης. Ενα σύστημα όταν καταρρέει δεν χρειάζεται να το "κατεδαφίσεις" αφού ήδη πέφτει από μόνο του. Αρα θα ήταν λάθος να επαναστατήσουμε τώρα. Προσωπικά πιστεύω ότι η Ελλάδα χρειάζεται έναν πολιτικό φορέα που θα "καταφέρει" να κερδίσει την "αποχή" του 60% των τελευταίων εκλογών, αλλά και των επόμενων όπως περιμένω προσωπικά. Ένας τέτοιος ηγέτης θα πρέπει να είναι, κάποιος "αδιάφθορος" που θα θέτει το συμφέρον της πατρίδας πάνω από το προσωπικό του. Ιδομεν…

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ.

  ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ.

  ΠΟΣΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

  ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ.

  ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ;

  Reply
 3. OREXATOS

  AYTOI POY EINAI STA KENTRA ELEGXOY KAI PARAGOGHS ELEGXONTAI APO TIS AGORES.

  SABA AGORI MOY AYTA EINAI TELEIOMENA
  MONO ME EPANASTASI KAI TRELLA.

  BAZO TH TRELLA…

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *