Συνεχίζουν να προκαλούν οι Τούρκοι, στο “κόκκινο” η Μεσόγειος

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ακόμη και στην ομιλία του προς τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ήταν ιδιαίτερα προκλητικός απέναντι στην ελληνοκυπριακή πλευρά. Σχετικά με τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε τους εμπλεκομένους να….
καταβάλουν προσπάθειες «για να πειστεί η ελληνοκυπριακή διοίκηση να τερματίσει πρωτοβουλίες που προκαλούν ένταση όχι μόνο στη νήσο, αλλά και στην περιοχή».
Ιδιαίτερα επιθετικός όμως ήταν και απέναντι στο Ισραήλ, και έφτασε μάλιστα στο σημείο να απειλήσει ακόμη και με πόλεμο: «Αν χρειαστεί, θα πάμε σε πόλεμο με το Ισραήλ»!

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε επίσης «ανεύθυνη» την ενέργεια της Κύπρου να οριοθετήσει μόνη της ΑΟΖ, να αρχίσει διατρήσεις και μάλιστα σε μία τέτοια χρονική συγκυρία, όπου ο στόχος είναι να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις του Κυπριακού μέχρι το τέλος του έτους.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν εισηγήθηκε την αποφυγή εντάσεων στην περιοχή και ειρηνική διευθέτηση των όποιων διαφορών.
Να σημειωθεί ότι προς το παρόν, οι έρευνες του σεισμογραφικού σκάφους “Πίρι Ρέις” περιορίζονται ανοικτά των κατεχομένων. Σύμφωνα με τουρκικές αναφορές, στο συγκεκριμένο σκάφος επιβαίνουν συνολικά 21 άτομα, εκ των οποίων οι δέκα είναι επιστήμονες.

Στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου παρατηρείται ιδιαίτερη κινητικότητα από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και όπως αναφέρει ο τουρκικός Τύπος, τρεις φρεγάτες παρακολουθούν από μακριά τις γεωτρήσεις που διεξάγονται στο Θαλάσσιο Οικόπεδο 12.

http://www.epikaira.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *