Χάνουμε τα πλοία στη Θεσσαλονίκη

του Γιώργου Ροδάκογλου

Μεγάλο πλήγμα αναμένεται να υποστεί η Θεσσαλονίκη καθώς από τον Σεπτέμβριο μένει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση. Ο Υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με
δηλώσεις του στο “Ράδιο Θεσσαλονίκη” προανήγγειλε το τέλος εποχής.

‘Οπως υποστηρίζει, τα δρομολόγια λόγω έλλειψης επιβατών δεν παρουσιάζουν εμπορικό ενδιαφέρον για τις ναυτιλιακές εταιρίες με αποτέλεσμα τις επόμενες ημέρες να κοπεί και η σύνδεση Θεσσαλονίκης- Λήμνου.
”Για την Λήμνο οι επιβάτες θα εξυπηρετούνται από την Καβάλα. Τα δρομολόγια της Θεσσαλονίκης δεν παρουσιάζουν εκμεταλλεύσιμο εμπορικό ενδιαφέρον” δήλωσε χαρακτηριστικά
Ο Β’ Αντιπρόεδρος Τουριστικής Ένωσης Μακεδονίας Θράκης Στέφανος Χατζημανώλης χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα για τις ανακοινώσεις αυτές και επισημαίνει στο Thοusandnews “σε θέσεις κλειδιά βρέθηκαν έως τώρα άσχετοι άνθρωποι που δεν φρόντισαν να βοηθήσουν την Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι διπλωμάτες μας στα Βαλκάνια-υπογραμμίζει- δεν έκαναν καμία κίνηση ώστε οι ξένοι τουρίστες να επιλέγουν για τις αναχωρήσεις τους την Θεσσαλονίκη. Φωνάζουμε πέντε χρόνια και κανένας δεν μας ακούει. Γι αυτό φτάσαμε σ αυτό το σημείο”.
Από την πλευρά του ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Γιώργος Ορφανός είναι κάθετα αντίθετος με τις αποφάσεις του κυρίου Βαρβιτσιώτη και προτείνει να επανεξεταστεί το θέμα με την επιχορήγηση των εταιριών από το κράτος προκειμένου να μην αποκλειστεί από τις Κυκλάδες και το Βόρειο Αιγαίο. Μιλώντας στο Τhousandnews υπογράμμισε ”Δεν θα αφήσουμε τους πολίτες να αισθάνονται ότι δεν έχουν πλοία στην πόλη τους θα συνεργασθούμε όλοι οι φορείς της πόλης και θα έρθουμε σε επαφή με όλα τα συναρμόδια υπουργεία”
Στο μεταξύ σύμφωνα με το Υπουργείο Ναυτιλίας σε διαδικασία απολογίας βρίσκεται η πλοιοκτήτρια εταιρεία που συνδέει με το πλοίο “Θεόφιλος” την Βόρεια Ελλάδα με τα νησιά του Αιγαίου καθώς παραβίασε όλους τους συμβατικούς όρους.

http://www.thousandnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *