Την κάνουν για άλλα λιμάνια ακόμη δύο κρουαζερόπλοια


Πορεία αλλάζουν ακόμη δύο κρουαζιερόπλοια και δεν θα δέσουν στον Πειραιά λόγω της 24ώρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΠΝΟ, με συνέπεια μόνο τρία από τα συνολικά έξι πλοία να καταπλεύσουν στο ελληνικό λιμάνι.
Νωρίτερα, ο τουριστικός πράκτορας του κρουαζιερόπλοιου «Zenith», επιβεβαιώσε πως το πλοίο δεν θα καταπλεύσει τη Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά.
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει το προγραμματισμένο δρομολόγιο και το πλοίο θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Μάλτας, από όπου θα επιβιβαστούν 1.800 επιβάτες. Παράλληλα, εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να….
.

καταργήσει τον Πειραιά ως λιμάνι βάση.

Στο μεταξύ, την έντονη ανησυχία της για το μέλλον των τουριστικών επιχειρήσεων εκφράζει με επιστολή της στα αρμόδια υπουργεία η Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού, τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις αγωνιούν για νέα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο λιμάνι του Πειραιά με “θύμα” τον ελληνικό τουρισμό.

Η ΠΟΕΤ στην επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομίας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο εκφράζει την ανησυχία της, για το ενδεχόμενο εγκλωβισμού 1.700 επιβατών κρουαζιερόπλοιων για 20 ώρες, την προσεχή Δευτέρα στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της 24ώρης απεργίας της ΠΝΟ.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι τα κρουαζιερόπλοια «Άκουα Μαρίν» και «Πέρλα» πρέπει να αναχωρήσουν τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, από το λιμάνι του Πειραιά. Ωστόσο, η ΠΝΟ φέρεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει τον απόπλου τους πριν από τις 6 το πρωί της Τρίτης καθώς έχει κηρύξει απεργία στα πλοία όλων των κατηγοριών, αντιδρώντας στα σχέδια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην άρση του καμποτάζ.

http://www.topontiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *