“Κώστα έπρεπε να με ρωτήσεις” – “Κλέαρχε με στεναχώρησες” – Τα αλληλοκαρφώματα μεταξύ νυν και πρωην

“Ευγενικές” δημόσιες επιστολές αντήλλαξαν ο Κώστας Μπακογιάννης με τον Κλέαρχο Περγαντά….

Αφορμή η πρόταση του
νυν Περιφερειάρχη στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο να συμμετέχει ο πρωην Περιφερειάρχης μαζί με άλλους πρωην Νομάρχες σε ένα συμβουλευτικό όργανο που θα προσφέρει τις πολύτιμες εμπειρίες του στην Περιφέρεια.

Διαβάστε την αντίδραση του Κλέαρχου Περγαντά και αμέσως μετά την απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη.

«Κε Περιφερειάρχη,

Χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω τις καλές σου προθέσεις σχετικά με τη σύσταση συμβουλευτικού οργάνου που θα αποτελείται από εμένα (ως πρώην περιφερειάρχη) και τους πρώην νομάρχες, θα ήθελα να σου ανακοινώσω ότι δε θα συμμετέχω στο συγκεκριμένο όργανο αφού εκ του νόμου δεν είναι ένα όργανο το οποίο μπορεί να παράξει δεσμευτικές αποφάσεις και κυρίως επειδή η απόφαση σου αυτή δεν εκφράζει την ομόφωνη θέση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Τέλος θα πρέπει να τονίσω ότι πριν ανακοινωθεί η θέση σου αυτή στο Περιφερειακό Συμβούλιο θα έπρεπε να είχα ερωτηθεί, κάτι το οποίο δεν έγινε.»

Φιλικά,
Κλέαρχος Περγαντάς
π. Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Η απάντηση του Κώστα Μπακογιάννη

Αγαπητέ κ. Περιφερειάρχα,
Φίλε Κλέαρχε,

«Όπως ξέρεις, μόλις στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανακοίνωσα την πρόθεσή μου, στο πλαίσιο του δημοκρατικού και κοινωνικού ελέγχου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να συστήσω μία σειρά από συμβουλευτικά όργανα, τα οποία μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στο έργο μας.

Είναι γεγονός ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν προβλέπει τέτοιες δομές, αλλά αυτό δε σημαίνει πως δε μπορούμε πολιτικά να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για μια Περιφέρεια εξωστρεφή, δημιουργική και αποτελεσματική.

Το θέμα, δεν ετέθη σε ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο, γιατί αυτό δεν αποτελεί αρμοδιότητα του συγκεκριμένου οργάνου.

Η απάντησή σου, δε σου κρύβω, με στεναχωρεί, διότι πιστεύω πως ένας αυτοδιοικητικός άνδρας με τη δική σου ιστορία, τις πολύτιμες εμπειρίες και τις ιδιαίτερες γνώσεις μπορεί και πρέπει να είναι πάντα παρόν στη νέα πορεία της Περιφέρειάς μας. »

Φιλικά,
Κώστας Μπακογιάννης
Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

LamiaReport.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *