Η “ΑΓΙΑ ΡΩΣΙΑ” ΒΑΖΕΙ ΠΟΔΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΩΝΑ!

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Προσέξτε τι ακριβώς διαμείβεται μεταξύ των εκκλησιαστικών και πολιτικών παραγόντων, που συμμετείχαν στη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Ρώσου Προέδρου, για να….
ενισχυθεί η Ιερα Μονή Αγίου Παντελεήμονος του Αγίου Ορους.

Προσέξτε σε ποιο επίπεδο, με τη συμμετοχή ποιων κορυφαίων πολιτικών και με ποιά γενναιοδωρία αποφασίστηκε η στήριξη της Μονής του Αγίου Παντελεήμονα.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΗΓΕΤΕΣ

Συγκρίνετε τώρα τη στάση των Ρώσων ηγετών με τους δικούς μας εκκλησιαστικούς και πολιτικούς ηγέτες.

Ο δικός μας Αρχιεπίσκοπος συνωμοτεί με τους άθεους – σε φανερά και μυστικά διαβούλια – για να τους υποβοηθήσει, με κάθε τρόπο, να εφαρμόσουν τα αντιχριστιανικά τους σχέδια στην πατρίδα και στην Εκκλησία μας.!!!

Και στη Ρωσία;

Ο Πατριάρχης Κύριλλος παρακάθεται σε συνάντηση με τον ηγούμενο της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα, τον Πρόεδρο Μεντβέντεφ και σειρά άλλη ηγετικών μορφών της πολιτικής εξουσίας για να προωθηθούν τα αιτήματα της Μονής.!

Η “ΑΓΙΑ ΡΩΣΙΑ” ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΑ

Προσέξτε επίσης ότι τα σχέδια ανακήρυξης της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα σε έδαφος της “Αγίας Ρωσίας” προχωρούν με άλματα.

Προσέξτε ότι μιλούν για ρωσικό μοναστήρι. Ουδέν τούτου ανακριβέστερον. Ελληνικό μοναστήρι είναι στο οποίο εγκαταβιώνουν μοναχοί Ρωσικής καταγωγής, το οποίο – όπως και όλες οι άλλες Μονές του Αγίου Ορους – ανήκουν στη δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΙΒΗΡΩΝ ΚΑΙ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ

Προσέξτε επίσης ότι στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται άμεσα ή έμμεσα οι Μονές των Ιβήρων και η Μονή Βατοπαιδίου.

Η μεν πρώτη ως κτίσμα δήθεν των Ρώσων. Μπορούμε να μάθουμε γιατί η Ιβηρία ανήκει στην “Αγία Ρωσία”; Εμείς ξέρουμε ότι οι Ιβηρες είναι οι Γεωργιανοί. Από πού και ως πού η Γεωργία είναι έδαφος της “Αγίας Ρωσίας”;

Εποφθαλμιούν ξεκάθαρα την κυριαρχία της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα που ανήκει στη Μονή Βατοπαιδίου, η οποία έμμεσα πλην σαφώς κατηγορείται για την απώλεια των θησαυρών που δώρησαν οι Ρώσοι Τσάροι στο Σεράι.!!!

Αγιοι πατέρες του Αθωνα: Σαν πολύ δεν επεκτείνεται το έδαφος της Αγίας Ρωσίας στο Αγιον Ορος;

Η “ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙA TOY EMOTIVISM”

Προσέξτε τη ρήση του Προέδρου Μεντβέντεφ “όσοι αισθάνονται ότι ανήκουν στη Ρωσική Εκκλησία”.

Ωστε;

Εκτός από την αντικανονική θεώρηση της επέκτασης των ορίων της “Αγίας Ρωσίας” παντού όπου υπάρχουν Ρώσοι μετανάστες, ασχέτως του αν μετοικούν σε χώρες όπου η δικαιοδοσία άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών είναι καθιερωμένη από αιώνες, τώρα έχουμε τη διατύπωση νέας εκκλησιολογίας;

Της εκκλησιολογίας του emotivism!!!; Τουτέστιν αρκεί να αισθάνεσαι ότι ανήκεις στη Ρωσική Εκκλησία και το θέμα τελείωσε.!!!

Πολύ Λούθηρο διαβάζει ο Ρώσος Πρόεδρος αν και για να ακριβολογούμε ούτε ο Λούθηρος, ούτε ο Καλβίνος, ούτε ο Μέγας Βασίλειος ενδιαφέρουν το Ρώσο πρόεδρο. Ενα μόνο τον ενδιαφέρει. Ο εκτελεστικός βραχίονας του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας – τουτέστιν το Πατριαρχείο Μόσχας – να υλοποιεί τα σχέδια του Ρωσικού ιμπεριαλισμού.

“Ο ΔΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΒΟΛΟΚΟΛΑΜΣΚ ΠΟΥ”;

Απορία: Ο Αγιος Βολοκολάμσκ γιατί δεν παρέστη στη συνεδρία; Είχε νέα συνάντηση με τον Πάπα ή τον καρδινάλιο Κώχ, συμπροσευχόταν με αιρετικούς και αλλόθρησκους ή ήταν απασχολημένος με τη σύνθεση καινούργιων “Παθών”; Των παθών της Ορθοδοξίας στα χέρια του εθνοφυλετισμού!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

Δεύτερη απορία. Οι εν τη Πόλει παροικούντες και γινώσκοντες τα γινόμενα διάβασαν το ρεπορτάζ για τη συνεδρία; Παρακολουθούν τι συμβαίνει;

Αντιδρούν ανάλογα ή είναι απασχολημένοι με το σχεδιασμό κάποιου νέου εν πλω οικολογικού συνέδριου;

Αντιλαμβάνονται τι σχεδιάζει και διακηρύσσει “από των δωμάτων” το Ρωσικό κράτος και το Πατριαρχείο Μόσχας ή τους είναι αρκετό να πλέκουν ύμνους των θαυμασίων του Μελίτωνα (Χατζή) και του Αθηναγόρα (Σπύρου), τα ονόματα των οποίων έπρεπε από καιρό να είχαν προστεθεί στα αναθέματα της Κυριακής της Ορθοδοξίας;

panayiotistelevantos.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *