Λυκουρέντζος, Τασούλας και Μπαλτάκος στο στόχαστρο Σαμαρά

Καζάνι που βράζει είναι η Συγγρού και ειδικά το γραφείο του προέδρου. Η κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες και ο εκνευρισμός, επίπεδα βραδυφλεγούς βόμβας, είναι άνευ προηγουμένου.

Ο Αντώνης Σαμαράς, μπορεί να διέγραψε όπως είχε δεσμευθεί, τους διαφωνούντες, εκ των υστέρων όμως καταλαβαίνει ότι οι κακοί χειρισμοί και οι άνευρες παρεμβάσεις των ….
επιτελών του, έφεραν αυτό το αποτέλεσμα, που εκτός από το χαστούκι της ψηφοφορίας, οδήγησαν στη συρρίκνωση του κόμματος με τις διαγραφές 21 κοινοβουλευτικών στελεχών που ακολούθησαν, ως αναγκαίο κακό.

Στη Συγγρού μιλάνε για τραγικά λάθη και απαράδεκτη αδιαφορία, των καθ’ ΄ύλην αρμοδίων κ.κ. Τασούλα, και Λυκουρέντζου, οι οποίοι δεν είχαν πάρει είδηση τί γίνεται κάτω από τη μύτη τους.

Ήταν μάλιστα τόση η ασχετοσύνη τους, ώστε να εφησυχάζουν τον Πρόεδρο και τα λοιπά κορυφαία στελέχη ότι τα «όχι» που θα υπάρξουν θα είναι ελάχιστα και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας!

Αντιθέτως, επειδή στα λίγα αυτά πρόσωπα συγκαταλέγονταν και ο…ενοχλητικός πλέον Μαρκόπουλος–που από Ηρακλής του στέμματος, έγινε βαρίδιο–προκαλούσαν στον Σαμαρά την προσδοκία της απαλλαγής από τους ανεπιθύμητους!

Οταν όμως το βράδυ της Κυριακής πύκνωσαν τα σύννεφα πάνω από τη δεξιά παράταξη και τα μηνύματα που έφθαναν έκαναν λόγο για μεγάλο αριθμό διαφωνούντων που θα ψηφίσουν ΟΧΙ, άρχισε τότε με εντολή Σαμαρά μία απέλπιδα νέα και ουσιαστική αυτή τη φορά προσπάθεια, για να μαζέψουν το κοπάδι μέσα στο μαντρί! Ηταν όμως πλέον αργά.

Ο κύβος είχε ριφθεί και οι διαφωνούντες είχαν δημιουργήσει ένα αρραγές μέτωπο που δεν έκανε πίσω με τίποτα.Κάποια στιγμή μπήκε στο παιχνίδι και ο άσχετος με τη λειτουργία των κομμάτων και τον τρόπο που αντιδρούν οι βουλευτές όταν πιέζονται, κ.Μπαλτάκος, νομικός σύμβουλος του Προέδρου που μάλλον κακό έκανε και χειροτέρεψε την κατάσταση.

Προσπάθησε μάλιστα να… μπλοφάρει κάποια στιγμή και παραπλανώντας τους βουλευτές που είχαν δηλώσει ευθέως ότι θα ψηφίσουν όχι, τους έλεγε να πάνε μέσα στο γραφείο του Προέδρου για να μιλήσουν ,αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ζήτησε πρόεδρος…

Ο Χρήστος Ζώης όμως που κατάλαβε αμέσως την μπλόφα του Μπαλτάκου, την αποκάλυψε και στους άλλους και αρνήθηκε να τον ακολουθήσει μέσα στο γραφείο του Προέδρου.
Όλα αυτά έγιναν γνωστά στο Σαμαρά και τώρα πνέει τα μένεα κατά των επιτελών του.

Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους δε θα ήθελα να είμαι, μας εκμυστηρεύτηκε κορυφαίος κοινοβουλευτικός της ΝΔ, από τους συνομιλητές του Σαμαρά!
Επομένως να περιμένουμε εξελίξεις….

http://www.kentrinews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *