Τα δύσκολα έπονται-«ΟΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ κι έφθασε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων»

«ΟΙ ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΑΝ κι έφθασε η ώρα των δύσκολων αποφάσεων», είπε προχθές ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκάς Παπαδήμος. «Το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας πρέπει να αντιμετωπισθεί στον πυρήνα του»… Οπερ μεθερμηνευόμενον, επειδή από κυβερνητικά χείλη επισήμως ελάχιστα θα ειπωθούν, απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ουσιαστικά…..
ανοίγει ο δρόμος για τσεκούρεμα «ώστε να σταματήσει η σπατάλη σε δημόσιους οργανισμούς». Υπάρχουν και πολλοί αργόμισθοι, όπως έλεγε χθες και υφυπουργός της κυβέρνησης… Κι έπονται φυσικά οι απαραίτητες ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΚΟ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΥΤΑ που δεν ξεστομίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες…

Κυρίως το γεγονός ότι τα μέτρα, τα πρόσθετα εννοούμε, που εβδομάδες τώρα, το λέμε και το ξαναλέμε, έρχονται με ταχύτατο ρυθμό. Πέντε δισεκατομμύρια μείον στα έξοδα ζητούν οι της τρόικας βλέποντας τα χάλια μας. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε τέτοιο αδιέξοδο πολιτικής, που όλοι αναμένουν με έκδηλη αγωνία, από Δευτέρα φυσικά, αν τελικά θα υπάρξει σχέδιο για τις επόμενες κινήσεις που προτίθενται να κάνουν.

ΚΙ ΕΝΩ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ πού θα καταλήξουν με όλα τα τραγελαφικά που έχουν πει τις τελευταίες δύο εβδομάδες, φυσικά ανάπτυξη δεν φαίνεται στον ορίζοντα και η ανεργία καλπάζει. Τον Αύγουστο, μήνα αιχμής, έφθασε στα επίπεδα ρεκόρ του 12,2%. Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι το ποσοστό δεν θα απέχει πολύ του 20% προς το τέλος του χρόνου. Κι αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά και την εξίσωση των τιμών του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης, νέο χαράτσι περιμένει την ελληνική οικογένεια. Η νευρικότητα της κυβέρνησης, οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών της δείχνουν ότι στην κρίσιμη συγκυρία υπάρχει αναποφασιστικότητα, γεγονός που επιτείνει το κλίμα ανασφάλειας, κατάθλιψης κι οργής στην ελληνική κοινωνία.

nationalpride.wordpress.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

15 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΙΝΔΙΑΝΟΣ

    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΩΝΤΑ ΨΗΦΟΘΗΡΗΚΑ..

    ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ..

    ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ ΣΕ ΤΕΜΠΕΛΙΚΕΣ ΔΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

    ΕΠΙΔΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΜΙΣΘΟΥ ΒΟΛΕΥΩΝΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ..

    ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΑΛΑΓΗΣ..

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΣΤΕΝΕΨΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..

    ΤΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΚΟ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΜΑΧΟ…

    ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ.

    ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΣΤΡΕΦΗ ΤΑ ΒΕΛΗ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΩΝ..

    ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΩΝ ΚΑΝΙΒΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΩΝ ΚΕΦΑΛΩΝ…

    ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΟΣΑ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΡΟΔΩΤΗΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ…

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 400 ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ ΝΑ ΠΑΡΝΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ …

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΩΝ ΔΕΚΟ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Για όλα αυτά λοιπόν, όλοι οι έξυπνοι αυτού του τόπου, να σπέυσετε να ψηφίσετε τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ ή να απέχετε την Κυριακή… ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ … και μετά απλώς πλυθείτε και περιμένετε …

    Reply
  4. φοιτητής οικονομικών

    Τι λες ρε 'προς τον πρωθυπουργό'?

    1ον) Οι ΔΕΚΟ έχουν έλλειμμα λόγω κακής Διαχείρησης & Διοίκησης, όχι επειδή το κράτος κρατάει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών. Επίσης, λογίσου ότι λόγω του πλειοψηφικού πακέτου που κατέχει το κράτος υπάρχει η δυνατότητα άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Αν ιδιωτικοποιηθεί η διοίκηση των ΔΕΚΟ οι λογαριασμοί σου θα εκτοξευθούν.

    2ον) Στρέφεσαι εναντίον των Δημοσίων υπαλλήλων, έτσι καταλαβαίνω πως ανήκεις στον ιδιωτικό τομέα. Λογίσου πως οποιαδήποτε μείωση αποδοχών ή απόλυση των Δημοσίων υπαλλήλων θα μειώσει το συνολικό διαθέσιμο εισόδημα της οικονομίας προς κατανάλωση. Αυτό σημαίνει πως η επιχείρηση που εργάζεσαι θα χάσει έσοδα, άρα κάποια στιγμή θα κληθεί να μειώσει το κόστος της, άρα και τον μισθό σου.

    3ον) Οι συντάξεις (εφ' άπαξ και μηνιαίες) είναι δεδουλευμένες και πεπληρωμένες μέσω εισφορών. Αν ένας δημόσιος υπάλληλος παίρνει υψηλότερη σύνταξη από έναν του ιδιωτικού τομέα συμβαίνει διότι πλήρωνε περισσότερες εισφορές κατά τη διάρκεια του εργασιακού του βίου.

    4ον) Υπάρχει αδράνεια και οκνηρία στον δημόσιο τομέα, αλλά δεν είναι το κύριο πρόβλημα της οικονομίας. Η αδράνεια και η οκνηρία του ιδιωτικού τομέα είναι το πρόβλημα που κατέχει και το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά. Αν ο ιδιωτικός τομέας λειτουργούσε σωστά και ήταν ανταγωνιστικός η οικονομία θα βρίσκονταν σε καλύτερη θέση.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Εχω χάσει το λογαριασμό μ΄ όλα αυτά τα δισεκατομμύρια ευρώ, τα σενάρια αναδιάρθρωσης του χρέους, τα ποσοστά ανόδου και καθόδου των κομμάτων και των απανταχού χρηματιστηρίων, το εύρος των spreads, τα επιτόκια των ομολόγων, τα ποσοστά επί του ΑΕΠ και τα ελλείμματα. Απίστευτα νούμερα που υποτίθεται πως περιγράφουν «την κατάστασή μας», λες και ζούμε μέσα σε εγχειρίδια πολιτικής οικονομίας και όχι στον πραγματικό κόσμο.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Κρετίνε 5.32 ο Ανδριανόπουλος είσαι ή ο Μάνος. Εδώ και καιρό μας έχεις ζαλίσει με την ίδια καραμέλα. Φυσικά για τα λαμόγια που κατασπάραξαν τη χώρα (πολιτικοί, επιχειρηματίες, καναλάρχες, τραπεζίτες, χρηματιστές) τουμπεκί. Να γίνει κατάσχεση των περιουσιών όλων αυτών των συμμοριτών κι ύστερα να ζητάτε από τους εργαζόμενους να πληρώσουν την κατασκευασμένη κρίση που δημιούργησαν αυτοί οι κύριοι. Αλλιώς δεν είναι απίθανο να γίνει της …Βαστίλλης!!!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Η ΔΕΗ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΗΛΕΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΓΟΡΑ 70 ΕΥΡΟ ΠΩΛΗΣΗ 9 ΕΥΡΩ,,,ΠΡΩΤΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΟΙ ΤΗΣ ΒΕΡΜΠΑΝΤ ΣΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ 300 ΕΥΡΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ,,ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΝΑ ΣΚΑΣΟΥΝ ,,ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΧΧΧΑ

    Reply
  8. ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

    Ισότητα και ισοπολιτεία για όλους. Να κοπεί το εφ άπαξ των δημοσίων υπαλλήλων ,να απολυθούν οι υπεράριθμοι δημόσιοι υπάλληλοι για αρχή ένα νούμερο του ύψους των 200.000 νομίζω ότι είναι εφικτό χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα .Να μειωθούν οι μισθοί τους στο ύψος των μισθών του ιδιωτικού τομέα. Να συγχωνευτούν οι περιττές δημόσιες υπηρεσίες και να απολυθούν οι υπάλληλοι που θα περισσέψουν από τις συγχώνευσεις , να μειωθούν οι συντάξεις τους στο ύψος των συντάξεων του ιδιωτικού τομέα, Αυτά είναι μερικά μονό μέτρα που πρέπει να λάβει άμεσα η κυβέρνηση αν θέλει πραγματικά να σώσει την χώρα Ο ιδιωτικός τομέας ότι έδωσε έδωσε δεν αντέχει άλλο καιρός είναι να μπει χέρι στους τεμπέληδες αργόμισθους του δημοσίου και των ΔΕΚΟ ………….

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Ολοι απεναντι στα λαμογια που πανε να ξεπουλησουν την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Η χωρα δεν τους ανηκει, κατω τα χερια απο τη ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ξενοφερτα τσακαλια. Το τελος σας ειναι κοντα, δρομο οι προδοτες, οι πουλημενοι,οι αχρηστοι. ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΤΖΕΦΡΙ…0,69 Η ΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΙΓΚ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ .ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΧ 70 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΚΑΤΩ ΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧ,ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΧΗΡΗΣΕΙΣ,,ΜΑΛΑΚΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΛΟΙ ΠΟΥ ΤΗΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΕΣΥ Ο ΕΞΗΠΝΟΣ,ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΠΟΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΑΓΕΣ..ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΧΧΧΑΑ

    Reply
  11. ΠΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

    Πλήρης ιδιωτικοποίηση όλων των ΔΕΚΟ. Το κράτος δεν είναι επιχειρηματίας και όπου πήγε να το παίξει επιχειρηματίας τα έκανε θάλασσα. Για αυτό καλείται η κυβέρνηση να προχωρήσει χωρίς παλινωδίες στην πλήρη ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ παίρνοντας όλες της γενναίες αποφάσεις που χρειάζονται για αυτό και μη υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *