Γιώργος Παπανδρέου Εχουμε τώρα τρία χρόνια μπροστά μας

Oριστικό τέλος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές έβαλε χθες ο κ. Γ. Παπανδρέου . Ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του επισήμανε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών προσέφερε στην κυβέρνηση καθαρή τριετία για τη διακυβέρνηση της χώρας. Στο επιτελείο του κ. Παπανδρέου εκτιμούν ότι η κυβέρνηση κατόρθωσε να ανταποκριθεί, παρά τα σκληρά μέτρα που……
αναγκάστηκε να λάβει και το μέτωπο κατά του μνημονίου που είχε να αντιμετωπίσει. Υπό αυτήν την έννοια πιστεύουν πως δικαιώθηκαν με τη λήψη της απόφασης να θέσουν το δίλημμα για πρόωρες εκλογές καθώς τα στοιχεία που κατείχαν έδειχναν πως αν δεν έμπαινε φραγμός το ΠαΣοΚ θα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα την περασμένη Κυριακή. Η ανακούφιση από το αποτέλεσμα της κάλπης δεν διήρκεσε πολύ καθώς χθες ο επικεφαλής του Εurogroup κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ επισήμανε την ανάγκη λήψης πρόσθετων μέτρων. Οι δηλώσεις αυτές από κοινού με την έλευση της τρόικας στην Αθήνα εντείνουν την πίεση προς το οικονομικό επιτελείο και την κυβέρνηση συνολικά.

Ο Πρωθυπουργός έχει αποκλείσει τη λήψη μέτρων που θα θίγουν το εισόδημα των μισθωτών και των συνταξιούχων και επιμένει σε αυτό καθώς σύμφωνα με την άτυπη ενημέρωση που έκανε την περασμένη Πέμπτη ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε κυβερνητικά στελέχη, παρουσία του κ. Παπανδρέου, υπάρχει μεν σοβαρή υστέρηση στα έσοδα, αλλά όχι τέτοιου βαθμού ώστε να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Πάντως, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν χθες ότι δεν πρόκειται να παρατηρηθεί χαλάρωση στην υλοποίηση των δεσμεύσεων του μνημονίου με προοπτική την επίτευξη των στόχων. Αλλά ένα είδος χαλάρωσης σε συμφωνία με την τρόικα για λήψη κοινωνικών και αναπτυξιακών μέτρων.

Ο κ. Παπανδρέου έχει επαναλάβει πολλές φορές ότι το 2011 θα είναι η τελευταία χρονιά της ύφεσης, το 2012 θα επιστρέψει η ανάπτυξη στη χώρα και το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά του μνημονίου. Παρά την πίεση της τρόικας, στο εσωτερικό της κυβέρνησης φαίνεται πως ωριμάζει το αίτημα για αλλαγή της πολιτικής, για προβολή των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης και όχι μόνο του μνημονίου. Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται να το συμμερίζεται και, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, όταν τελειώσει και ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών θα αρχίσει κατ΄ ιδίαν επαφές με υπουργούς που κατέχουν κρίσιμα χαρτοφυλάκια ώστε να επιταχυνθεί το έργο της κυβέρνησης σε θέματα κοινωνικών παροχών, βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη και αναπτυξιακής πολιτικής.

tovima

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

15 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΤΟΣΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ
    ΤΡΙΑ ΚΙ ΕΚΑΤΟΝ ΕΞΗ
    ΟΜΩΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕΤΡΑ..ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΟΥΜΕ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΧΩΡΙΟ!!!!!!!
    ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ!
    ΑΠΟΧΗ
    ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ..ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΝ……

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ρε παλιολαμόγια του κερατά,ποιός λαός σας στήριξε,και το διατυμπανίζετε στα ΜΜΕ? Ποιό εισόδημα μισθωτών και συνταξιούχων στηρίζετε ρε παλιοκαθήκια?Ποιό κοινωνικό κράτος δημιουργείτε ρε κλεφτρόνια που μόνο τα συμφέροντα των ομοίων σας και των δικών σας στηρίζετε?Ακουσον άκουσον…!1.Είμαι συνταξιούχος κάτω των 60 ετών και μου κόψατε εντελώς δώρα και επίδομα αδείας,διότι κρίνατε πως σ αυτήν την ηλικία που είμαι δεν έχω ανάγκες ,δεν έχω άνεργα παιδιά,δεν έχω οικονομικό πρόβλημα.Κοιτάξατε ρε μ@λ@κες την φορολογική μου δήλωση να δείτε τί εισοδήματα έχω? Μια σύνταξη έχω μόνο ρε ηλίθιοι και τίποτε άλλο.Οτι εφάπαξ είχα πάρει από την υπηρεσία μου το ξόδεψα για να σπουδάσω τα παιδιά μου.(δωρεάν παιδεία βλέπετε),τα οποία ψάχνουν απεγνωσμένα για κανένα μεροκάματο απο δω κι απο κεί 2.Η σύζυγός μου διατηρούσε για επτά χρόνια μαγαζί "βίντεο Games",το οποίο το πουλήσαμε το 2005 διότι οι δουλειές δεν πηγαίναν καλά και έπρεπε να διαθέσουμε χρήματα για να μπορέσουμε να το κρατήσουμε.Είμασταν τακτικότατοι σε όλες τις υποχρεώσεις μας,ΤΕΒΕ,απόδοση ΦΠΑ, επιμελητήριο και ότι άλλο προέκυπτε,ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ και χωείς να χρωστάω τίποτε απολύτως στο δημόσιο(τί μαλάκας είμουν).Και έρχεται τώρα το κοινωνικό κράτος μετά 5 χρόνια που πούλησα το μαγαζί,και αφού πρώτα μου έχει στερήσει περίπου 3500 ευρώ από τις ετήσιες απολαβές μου,μου ανακοινώνει έτσι εν ψυχρώ, ότι τα έτη 2004 και 2005 έχω κρυβείσα ύλη από το μαγαζί 16500 ευρώ και μου αντιστοιχεί να πληρώσω 1000 ευρώ φόρο για την περαίωση.Μου λέτε δηλαδή ρε ξεφτίλες χωρίς να έχετε αποδείξεις ότι εγώ σας έκλεβα ενώ εσείς δεν μου κλέψατε τα δώρα δεν μου κλέψατε το επίδομα αδείς και δεν έχετε θησαυρίσει σε βάρος μου.Δεν έχετε ούτε τσίπα ούτε ντροπή επάνω σας ρε γαμώτο? Αυτά που λέτε ότι σας χρωστάω να μου τα κρατήσετε από αυτά που μου κλέψατε και μου κλέβατε μια ζωή στο όνομα της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Αν ξέρατε κα κάνετε διάλογο χωρίς να βρίζεται
    και με επιχειρήματα ίσως ολα θα μπορούσαν
    να διορθωθούν αλλά ετσι όπως μιλάτε καείς δεν σας πέρνει στα σοβαρά

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ Η ΨΗΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ , ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΕ ΝΕΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ………..ΖΗΤΩ Η ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ…………..( ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΙΣΩΣ….) 🙂

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Μα δε το ξέρετε ότι το 80% του λαού δεν υπολογίζεται?Αποφασίζει και κυβερνά το 20 με 25%,τα περισσότερα απ΄αυτά είναι λαμόγια,αρπαχτικά,αδίστακτοι,γλύφτες,λακέδες,αιλουροειδή,οφελιμιστές,τυχοδιώκτες,αλλά και φοβισμένοι,τρομοκρατημένοι που ελπίζουν στο έλεος του κομματάρχη να βολέψει τη κόρη,το γιό,να κάνει την ευκολία στις δοσοληψίες με το δημόσιο.

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Καθαρή εντολή απο το 19% του Ελληνικού λαού;
    Μας υποχρεώσατε φίλοι απέχοντες.Το "καλό" είναι ότι μαζί θα φάμε τον ψωλιόγκο.
    Αλλά να μην διαμαρτύρεστε εσείς…πιπέρι

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Υ.Γ. Για οσους δεν ξερουν τι ειναι τα μποσκα ….ειναι τα αρ….μας…και για οσους ακομη δεν το καταλαβαν θα το καταλαβουν απο τη Δευτερα!!!

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Μεχρι την Κυριακη δεν θα παρει αλλα μετρα η κυβερνηση!! απο την Δευτερα και με τη δικη μας συγκαταθεση θα μας τραβηξει τα μποσκα……

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Οι Έλληνες δεν υπάρχουν πια ως φαίνεται,πέθαναν από τότε που ήρθε η αντιπολίτευση.Αυτά που λένε ο τράχηλος του Έλληνα δε βαστά καταπίεση είναι μπούρδες,αντέχει πολύ και το απέδειξε ένα χρόνο τώρα και αντέχει για πολλά ακόμα.Όρμα τους ΓΑΠ,έχεις πάρει το οκέι του..25% απ αυτούς τους λακέδες τα στρατιωτάκια και τους φοβισμένους.Όρμα ΓΑΠ τώρα που φαίνεσαι ότι κέρδισες!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *