Διασπάται το Άρμα Πολιτών;

Στα πρόθυρα της διάσπασης βρίσκεται το Άρμα Πολιτών, το κόμμα που ίδρυσαν ο Γιάννης Δημαράς και ο Βασίλης Οικονόμου, μετά την αποχώρησή τους από το ΠΑΣΟΚ, από τη στιγμή που αρνήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ της ένταξης της Ελλάδας στον μηχανισμό του Μνημονίου.

Τις σχετικές πληροφορίες δημοσιεύει η «Real News», φιλοξενώντας μάλιστα και σχετικές δηλώσεις του Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος φαίνεται να βρίσκεται πλέον σε απόσταση από τον….
Γιάννη Δημαρά, κάτι που επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι υπογράφει τις ανακοινώσεις του ως ανεξάρτητος βουλευτής, και όχι ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Άρματος Πολιτών.

Ο διχασμός στο εσωτερικό του νεότευκτου κόμματος, προέκυψε σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των διαφορετικών προσεγγίσεων για τη συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου με τις υπόλοιπες δυνάμεις της Αριστεράς.

Ο Γιάννης Δημαράς βρίσκεται πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, και σύμφωνα με πληροφορίες έχει προχωρημένες συζητήσεις και επαφές με τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Βασίλης Οικονόμου από την άλλη, βρίσκεται πιο κοντά στη Δημοκρατική Αριστερά, του Φώτη Κουβέλη.

Στον χώρο της Κεντροαριστεράς πάντως φαίνεται να βρίσκονται σε εξέλιξη σημαντικές ζυμώσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει προσεγγίσει την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σοφία Σακοράφα, καθώς και τον Αλέξη Μητρόπουλο, προκειμένου να είναι υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές.

statesmen.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *