Πρωτοφανές κύκλωμα διαφθοράς και σπατάλης σε ορισμένα νοσοκομεία


Πρωτοφανές κύκλωμα διαφθοράς και σπατάλης σε ορισμένα νοσοκομεία, αποκαλύπτει έρευνα των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, στην οποία συμμετέχει ειδικό σώμα της ΕΛ.ΑΣ.
Οι προμηθευτές νοσοκομειακών υλικών και ιατρικών μηχανημάτων, με τη συνεργασία ιατρών, νοσηλευτών, διοικητικών υπαλλήλων και διοικητών των νοσοκομείων, έχουν στήσει ένα απίστευτο φαγοπότι, γράφει το Βήμα της Κυριακής, επικαλούμενο τα συμπεράσματα της έρευνας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, από το οινόπνευμα και τις γάζες ως τους σπόγγους απορρόφησης και τα νεφροειδή, από τα στεντ και τους απινιδωτές, ως τους καθετήρες, τους τεχνητούς…

… μήνιγγες και τα ορθοπαιδικά υλικά, όλοι βγάζουν κέρδη που αγγίζουν ως και το 1.000% σε ορισμένα δημόσια νοσοκομεία, σε σχέση με τις τιμές των ίδιων υλικών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και στην Κύπρο.

Το ίδιο υλικό της ίδιας εταιρείας, που χρεώνεται στα ασφαλιστικά ταμεία 100 ευρώ από κάθε νοσοκομείο του Λονδίνου ή της Μαδρίτης, στην Ελλάδα χρεώνεται από 300 ως 3.000 ευρώ, ανάλογα με το πόσο θα κερδοσκοπήσουν οι γιατροί και οι προμηθευτές σε κάθε νοσοκομείο, επισημαίνεται.
Ακόμη, το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι νοσηλευτές χρησιμοποιούν τα αναλώσιμα υλικά χωρίς καμιά φειδώ και χωρίς κανέναν έλεγχο, με αποτέλεσμα να παίρνουν υλικά για το σπίτι ακόμη και οι αποκλειστικές νοσοκόμες που δεν ανήκουν στο δυναμικό των νοσοκομείων.

«Οταν η έρευνα ολοκληρωθεί πλήρως θα ασκηθούν διώξεις και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν», δηλώνει στους δημοσιογράφους του θέματος ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος που παρακολουθεί την πορεία των ελέγχων. «Θα λογοδοτήσουν όσοι υπέγραψαν εντάλματα παραγραφής υπερκοστολογημένων προϊόντων ή μηχανημάτων» προσθέτει.
Επίσης, το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι έρευνες δείχνουν ότι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπορούν ακόμη να εκκαθαρίσουν τα αρχεία τους, για να έχουν πλήρη εικόνα του αριθμού των ασφαλισμένων τους.

Η εφημερίδα, επικαλούμενη κυβερνητικές πηγές, γράφει ότι είναι πιθανόν ο αριθμός των ασφαλισμένων που έχουν πεθάνει και θεωρούνται ακόμη ασφαλισμένοι να αγγίζει τις 150.000. Μάλιστα, όπως αναφέρει, έχουν εντοπιστεί αρκετές περιπτώσεις συνταγογράφησης φαρμάκων σε πρόσωπα που δεν βρίσκονται στη ζωή, αλλά και περιπτώσεις νοσηλείας προσώπων που έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία της περιφέρειας.
nooz

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *