ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Στις 26/11/2010 στην 8η Πρόσκληση για την Συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Πελεγρίνης καλεί τα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου στην αίθουσα της…..
Παλαιάς Βουλής την 30/11/2010 και ώρα 15:00 προκειμένου να συζητηθούν ορισμένα ζητήματα. Ένα από αυτά (Βλέπε θέματα ημερήσιας διάταξης 8.3) είναι: To Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Πανεπιστημίου Αθηνών με τον ΟΜΜΑ. Ο ΟΜΜΑ για τους περισσότερους που δε γνωρίζουν είναι ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Ομίλου Λαμπράκη.
Προτού θέσω ορισμένα ζητήματα είναι απαραίτητο να αναφερθώ σ’ ορισμένα αδιαμφισβήτητα γεγονότα και καταστάσεις. Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη μετέχει ή ελέγχει περισσότερες από 37 εταιρείες των Μ.Μ.Ε., για παράδειγμα: ΤΟ ΒΗΜΑ, ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΤΑ ΝΕΑ, ATHENS NEWS, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ (Κοινοπραξία με Μπόμπολα, Μπακατσέλο), RAM BIT, HITECH, MARIE CLAIRE, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΙ ΕΓΩ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ΔΙΑΚΟΠΕΣ ROM, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, VITA, FLAME OF LIFE (κατά 50%) ΚΛΙΚ FM (κατά 25%) MEGA CHANNEL (κατά 12,9%) κ αν σε αυτά προσθέσουμε δύο κατασκευαστικές εταιρείες, εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, ταξιδιωτικά γραφεία, την εταιρεία διανομής τύπου «Άργος», τα συμφέροντα στο Καζίνο Λουτρακίου θεωρείται ο ΔΟΛ από τους ισχυρότερους ιδιωτικούς επιχειρηματικούς Οργανισμούς.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ηθικής κ. Πελεγρίνης εδώ και 2 περίπου χρόνια προτιμά να ανεβάζει την θεατρική του παράσταση «Φιλοσοφία στη Σκηνή» στην Κεντρική Αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής. Συγκεκριμένα την Τρίτη 9/11/2010 στην ίδια Αίθουσα παρουσίασε την 9η θεατρική παράστασή του. Στις πρώτες θέσεις της Αίθουσας κάθονταν η Υπουργός Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου.
Η ενοικίαση της Κεντρικής Αίθουσας του Μεγάρου Μουσικής σύμφωνα με το ίδιο το Μέγαρο Μουσικής κοστίζει 15.000-23.000 euro, ανάλογα με τη μέρα και τη χρονική περίοδο. Επομένως σύμφωνα με έναν πρόχειρο λογαριασμό ο κ. Πελεγρίνης έχει δαπανήσει για την ενοικίαση της συγκεκριμένης αίθουσας 20.000e επί 9 παραστάσεις =180.000 χιλιάδες euro.
1) Γιατί ο Πρύτανης του Δημόσιου Πανεπιστημίου Αθηνών προτιμά τη συγκεκριμένη Αίθουσα που ανήκει στον επιχειρηματικό ιδιωτικό δημοσιογραφικό οργανισμό και δεν προτιμά μία αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπως μία τέτοια είναι η αμφιθεατρικής κατασκευής αίθουσα Aula, που βρίσκεται στη Φιλοσοφική Σχολή χωρητικότητας 600+ ανρθώπων?
2) Τα χρήματα για την ενοικίαση της αίθουσας, για την εκτύπωση των προσκλήσεων και των προγραμμάτων των θεατρικών παραστάσεων τα πληρώνει ο ίδιος ο κ. Πελεγρίνης από την τσέπη του ή παραχωρούνται «δωρεάν» από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Εάν παραχωρούνται «δωρεάν», αυτό με ποια ανταλλάγματα γίνεται?
3) Τί είδους Πρωτόκολλο του Πανεπιστημίου Αθηνών με τον ΔΟΛ επιθυμεί να συνάψει ο κ. Πελεγρίνης με τον ΔΟΛ στις 30/11/2010?
Τελικά η νέα Πρυτανική Αρχή είναι η πιο διεφθαρμένη πρυτανική αρχή που πέρασε ποτέ από το ΕΚΠΑ. Μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες μία σειρά από ηθικά, νομικά και ποινικά ζητήματα έχουν προκύψει. Συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας εδώ και 10 ημέρες καλεί σε ένορκες καταθέσεις τους εμπλεκόμενους στο συκοφαντικό email που όπως φαίνεται εστάλη από το Γραφείο του Πελεγρίνη την πρώτη ημέρα των Πρυτανικών εκλογών. Στη Βουλή έχει πια φθάσει το θέμα με τον Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αστέριο Δουκουδάκη, ο οποίος έχει απολυθεί από το Πανεπιστήμιο της Αμερικής μετά την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριάς του. Ο Υφυπουργός κ. Πανάρετος στην εκπομπή «Ωρα Mega», ανέφερε ότι συμμετείχε και ο κ. Πελεγρίνης ως μέλος εκλεκτορικών σωμάτων για την εκλογή μελών ΔΕΠ στο Τμήμα της Κοινωνικής Θεολογίας, για το οποίο όλοι γνωρίζουμε τη σαπίλα που επικρατούσε.
Η Πανεπιστημιακή Κοινότητα παρατηρεί τα δυσάρεστα αυτά γεγονότα και δεν αντιδρά. Ίσως περιμένει την απόφαση της προσφυγής στο Συμβουλίου Επικρατείας, που έχει κατατεθεί και πλησιάζει η μέρα που θα εκδικαστεί. Μέχρι τότε ζητάμε ένα: ΑΝΑΚΩΧΗ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΛΛΑ, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Mari S

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΜΕΤΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ???????????
    ΚΛΕΦΤΑΡΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ….
    ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ …ΝΑ ΜΗ ΣΩΣΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑΧΑΡΗΤΑΙ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *