Η σύγκρουση με τη διαπλοκή ξεκίνησε. Ούτε βήμα πίσω!

Γράφει ο Μαγια

Όσο πιο πολύ σκούζει η Διαπλοκή στους παράνομους τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς μιναρέδες της, τόσο νοιώθει, πιο βαθιά στην πλάτη της, την

κυβερνητική λόγχη της νομιμότητας.
Επιτέλους, έρχεται η ώρα της κρίσεως.
Η νέα διακυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να διαβεί τον Ρουβίκωνα. Πράττει το αυτονόητο. Καλεί, για πρώτη φορά, τους «νταβάδες» της Διαπλοκής -τον ανθό των Ελλήνων ολιγαρχών- να συνειδητοποιήσουν ότι η χώρα έχει εισέλθει στην μετακλεπτοκρατική εποχή και ως εκ τούτου εάν επιθυμούν να κρατήσουν τα μετερίζια τους, τις πλουμιστές αγελάδες που τροφοδοτούν τις υπόλοιπες επιχειρήσεις τους, οφείλουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Τουτέστιν, να πληρώσουν τα χρωστούμενα και τα κέντρα Μνημονιακής προπαγάνδας, που οι ίδιοι αποκαλούν Μέσα ενημέρωσης, να γίνουν κανονικές επιχειρήσεις. Να αποκτήσουν άδεια.
Στη λίστα που έχουν, ήδη, στα χέρια τους οι δανειστές προβλέπονται έσοδα 350 εκατ. ευρώ από την αδειοδότηση των καναλιών και των ραδιοφώνων.
Επί πλέον ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ζητάει από τους τηλεοπτικούς σταθμούς να πληρώσουν τα χρέη προς το Δημόσιο, που έχουν συσσωρευτεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σαράντα εκατομμύρια ευρώ ακατέβατα.
Και το κυριότερο: Το υπουργείο Οικονομικών ζητά να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις με τις οποίες πήραν θαλασσοδάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις ΜΜΕ.
Η πλήρης «κάθαρση» στον τρόπο δανειοδότησης, παρά το… απόρρητο και τα εμπόδια που θα συνεχίσει να θέτει η Τράπεζα της Ελλάδας, πρέπει να αποτελέσει τη «σημαία» της νέας κυβέρνησης, αφού ο λαός απαιτεί και πρέπει να μάθει, ποιοι, με ποια κριτήρια και ποιες εντολές μοίραζαν τα χρήματα της ανακεφαλαιοποίησης στα μιντιακά συγκροτήματα της Διαπλοκής.
Πάνε να μας κλείσουν, θα χάσουν τη δουλειά τους εκατοντάδες εργαζόμενοι, φωνασκούν, εκβιάζοντας οι καναλάρχες βιομήχανοι, εφοπλιστές, πετρελαιάδες και μεγαλοεργολάβοι. Μην ακούτε, τους υποκριτές. Είναι οι ίδιοι που προέτρεπαν τους Τροικανούς να εγκαθιδρύσουν τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα της αχαλίνωτης ανεργίας, του κοινωνικού ερειπιώνα και των μισθών πείνας.
Είναι προφανές, ότι τα εν Ελλάδι γραφεία τύπου του Σόιμπλε, νοιώθουν, πλέον, το έδαφος της ασυλίας να υποχωρεί κάτω από τα πόδια τους. Ετσι, μόνο αθώα δεν ήταν η αιφνίδια πρόταση του Αντ. Σαμαρά, ότι προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη είναι διατεθειμένος να… θυσιαστεί και να συμμετάσχει σε «οικουμενική» κυβέρνηση.
Στο εν εξελίξει σχέδιο των δανειστών για την αποσταθεροποίηση της σημερινής κυβέρνησης, μέσω των αλλεπάλληλων εκβιασμών και της συνεχιζόμενης χρηματοδοτικής ασφυξίας της Ελληνικής οικονομίας, κεντρικό ρόλο διαδραματίζουν και εγχώρια πολιτικά, επιχειρηματικά και μιντιακά κέντρα. Δηλαδή, όλο το δουλοπρεπές σύστημα εξουσίας που επιμένει στον ολοκληρωτικό έλεγχο και την υποταγή της χώρας και δεν ανέχεται ούτε ψήγματα κυβερνητικής ανεξαρτησίας, ούτε «ασπιρίνες» φιλολαϊκών μέτρων.
Συνεπώς, η εξάρθρωση της πέμπτης φάλαγγας παραμένει πρώτη προτεραιότητα των  κυβερνώντων. Αρκεί να μην λιποψυχήσει.
Εκείνο που δεν θα ανεχθεί ο λαός θα είναι να δει τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας να υποκύπτει ή να συμβιβάζεται με το καθεστώς της Διαπλοκής και της Υποτέλειας.

ΥΓ. Δεν θα έχανε η Βενετιά βελόνι εάν οι κυβερνητικοί τηλεαστέρες περιόριζαν (τουλάχιστον) τις εμφανίσεις στα τηλεπαράθυρα της Διαπλοκής…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *