Ζαρζαβατικά

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ

Σιγά τώρα που, αν ήμουν πλουτοκράτης ή ακόμη καλύτερα ζαπλουτοκράτης, θα με έκοφτε αν έβγαινε ο Καμίνης ή ο Κακλαμάνης. Μωρέ δε πά΄ να έβγαινε και ο Νίκος Σοφιανός. Εγώ στα βόρεια ή στα νότια προάστιά μου με τη βιλάρα μου, την πισινάρα μου και την κουρσάρα μου. Και τα σκουπίδια μου με το ιδιωτικό μου…..
φορτηγό θα τα ξεφόρτωνα στους ιδιωτικούς μου ΧΥΤΑ. Επιστρέφω λοιπόν στο ίδιο πρόβλημα, το αυτοδιοικητικό.

Γιατί τα ΄χω πάρει στο κρανίο με τον αριστερό που παριστάνει τον αμέτοχο των αυριανών εκλογών.

Επειδή με πιάνει τεταρταίος πυρετός όταν μπαίνω στη θέση ενός Αθηναίου που ζει κάπου μεταξύ Ομόνοιας και Μεταξουργείου. Να πιάνεις τη μύτη σου. Σκέψου, δηλαδή, να ήσουν τόσο μα τόσο φτωχός. Σκέψου να είσαι περιφραγμένος από τόνους πάσης φύσεως σκουπιδιών.

Σκέψου εκτός από το φάσμα της ανεργίας. Εκτός από τον αφανισμό της τσέπης σου από την καλπάζουσα ακρίβεια. Εκτός απ΄ όλα αυτά που έρχονται να σε εξοντώσουν κανονικά, σκέψου για μία ακόμη τετραετία να σου προέκυπτε στη δημαρχία η ίδια, τουλάχιστον αδιάφορη και αόρατη τοπική εξουσία. Και κοντά σ΄ αυτά σκέψου να είσαι πιστός, αφοσιωμένος οπαδός μιας παράταξης που σου λέει τι μπρόκολα, τι λάχανα. Και οι δύο ζαρζαβατικά ενός μνημονίου που σε έχει κάνει κιμά. Να σου αφαιρεί κάθε ελπίδα.

Κάθε παραμικρή υποψία ότι μπορεί, ρε γαμώτο, μπορεί αυτός ο πώς τον λένε Καμίνης να μου ρίξει μια ματιά. Να μη φορτώσει το ταμείο του δήμου που το πληρώνω εγώ ο ρακένδυτος με τα δικά μου λεφτά για να κάνει αυτός καριέρα στα κοινά. Μπορεί. Ισως. Μακάρι. Να δούμε. Γιατί με αυτόν αποκλείεται χειρότερο το αύριο από το χθες να γίνει. Πιάσαμε πάτο. Τι να κάνω; Αν ψηφίσω θα το ΄χω βάρος στην κομματική συνείδησή μου.

Αν δεν ψηφίσω στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή ακόμη περισσότερο θα μαρτυρήσω. Ελεος, παιδιά. Καλά ο Γιώργος της πλουτοκρατίας, αλλά κι εσύ τέκνο του Μαρξ με τα ίδια διλήμματα να με στριμώχνεις και να με κοπανάς. Σύντροφε, πάνω απ΄ όλα η γραμμή. Η δικαίωση στην επόμενη ζωή!

tovima

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

11 Comments

  1. ΔΕΙΤΕ ΠΙΑ ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΣ ΔΑΝΙΚΑΣ// ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

    Σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους…" _______________________

    [Σαν να μην πέρασε μια μέρα………

    [Συγκρότημα Λαμπράκη – 1941:
    […]Παρακαλούμε την προσοχή σας:
    *
    […] «Εντός εικοσιτετραώρων η κατάληψις της χώρας μας θα έχει συμπληρωθή. Ετσι η Ελλάς βγαίνει από τον πόλεμο – και βγαίνει οριστικώς από τον πόλεμον, καθ’ ον τρόπον εβγήκαν όλαι σχεδόν αι χώραι της ηπειρωτικής Ευρώπης. Δεν είνε μόνη η Ελλάς που ευρίσκεται εις αυτήν την θέσιν. Από της Νορβηγίας μέχρι του Ταινάρου και από των Πυρηναίων μέχρι των παρυφών της Ουκρανίας υπάρχει δι’ όλους τους λαούς της Ευρώπης απόλυτος ταυτότης εις τας πολιτικάς και άλλας συνθήκας της υπάρξεώς των. Αυτό δεν το λέγομεν προς παρηγορίαν μας. Τα λέγομεν διά να τονίσωμεν την βασικήν κατά την γνώμην μας αλήθειαν που δεν πρέπει ποτέ να φεύγη από τα μάτια μας, ότι δηλαδή τα ελληνικά προβλήματα που εδημιουργήθησαν από της 27ης Απριλίου δεν ημπορούν να αντιμετωπισθούν παρά εις το πλαίσιο της Νέας Ευρωπαϊκής πραγματικότητος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εφεξής αποτελούμεν μέρος ενός εκτεταμένου ηπειρωτικού συνόλου του οποίου όλα τα τμήματα θα έχουν αναποφεύκτως κοινότητα κατευθύνσεων και προπαντός κοινότητα συμφερόντων, οικονομικών και άλλων. Αυτή η ηπειρωτική σύλληψις της υποστάσεώς μας πρέπει να αποτελέση το πλαίσιον μέσα εις το οποίον θα κινηθούμε. Η τύχη μας είναι εφεξής αρρήκτως συνδεδεμένη προς την τύχη της γηραιάς ηπείρου της οποίας αποτελούμεν την νοτιοανατολικήν εσχατιάν».
    («Ελεύθερο Βήμα», 29/4/1941)
    —————————-

    Οπως βλέπετε, το συγκρότημα Λαμπράκη, σε εκείνη την «κρίσιμη για τη μοίρα του λαού» εποχή,
    όταν τα «SS» έμπαιναν στην Αθήνα, εμφάνιζε την είσοδο των ναζί στην Ελλάδα σαν …«έξοδο» της χώρας μας από τον πόλεμο.
    Περιέγραφε την κατοχή του τόπου
    από τις ορδές του φασισμού σαν μια «αναπόφευκτη πραγματικότητα».

    Και προέτρεπε τους Ελληνες να συναισθανθούν ότι με το Ράιχ και τον Χίτλερ υπήρχε «κοινότητα κατευθύνσεων και προπαντός κοινότητα συμφερόντων»…

    …ΜΜΕ-Πασοκ = ακριβώς σαν ΤΟΤΕ !!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    //ΜΩΡΗ ΑΔΕΛΦΗ ΔΑΝΙΚΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΚΛΙΠΑΡΕΙΣ ΨΗΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ ΣΤΟΝ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΓΑΠ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΣ//

    Reply
  3. ΠΡΟΣ ΞΕΥΤΙΛΙΣΜΕΝΟ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ

    ΑΝΤΕ από δω ρε μουν…..νο του ΔΟΛ. Πρωκτογλυφτη και μίασμα του ΠΑΣΟΚ Σιχαμερό σκουλήκι της καθοδηγούμενης δημοσιογραφίας που θα μιλήσεις εσύ για την Αριστερά. Είσαι ότι βρωμερότερο έχει η δημοσιογραφική οικογένεια. Όταν κυβερνούσε ο Καραμανλής έβγαινες και τον περνούσες γενεές 14 για το παραμικρό, τώρα που ο δικός σου ο ΓΑΠ ο μεγαλύτερος προδότης που έχει περάσει ποτέ ξεπουλά τα πάντα μόκο, σκάσε και μην μιλάς μωρη αδελφή ξευτιλισμένη, γιατί άμα σε πετυχω πουθενά έτσι κατά λάθος δεν θα προλαβαίνεις να μετράς κλωτσιές βρωμοπουστα..

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΑΙΝΕ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΣΑ Θ ΑΡΠΑΞΟΥΝ…..ΤΩΡΑ??????????ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΔΙΩΞΤΕ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΔΝΤ ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΗΡΘΕ Η ΠΤΩΧΕΥΣΗ.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ 'ΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΡΙΞΕΙ ΛΕΥΚΟ,ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΔΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΟΤΑΝ ΣΕ ΧΡΕΙΑΖΩΝΤΑΙ ΤΆΦΕΝΤΙΚΑ ΣΟΥ ΦΤΩΧΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΟΝΤΙΛΟΦΟΡΕ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΚΟΦΤΕΙ???????????? Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ??????? ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΡΕ ΜΑΣΚΑΡΑ,ΑΝΘΡΩΠΕ ΤΗΣ ΚΑΡΠΑΖΙΑΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕΣ ΚΕΦΑΛΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΥ,ΤΟΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΩΜΕ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΟΠΩ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ Ο ΚΥΡ ΠΟΙΗΤΗΣ……

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ANTE GAM..OY ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΟΥ ΔΟΛ.

    ΦΤΩΧΕ ΥΠΑΛΛΗΛΕ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΗ.

    ΑΝΤΕ Γ…ΟΥ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *