Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ – ΒΙΝΤΕΟ

ΜΙΑ ΗΧΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Σ’ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!!

Η επιτυχία της χθεσινής συγκέντρωσης δεν ήταν μόνο ποσοτική (πάνω απο 3000 διαδηλωτές) δεδομένου ότι όλως τυχαίως και για πρώτη φορά στην απεργιακή ιστορία, τα σ…..
ωματεία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έκαναν στάση εργασίας την Κυριακή και μάλιστα με ώρα έναρξης μία ώρα πρiν την ώρα που είχε προαγραμματισθεί η δική μας συγκέντρωση.
Η επιτυχία αυτής της διαμαρτυρίας ήταν και
ποιοτική αφού εξ΄αρχής κυριάρχησε το Ορθόδοξο και δημοκρατικό – πατριωτικό φρόνημα τόσο στα συνθήματα όσο και στις ομιλίες.

Διαδήλωσαν όπως όφειλαν ως ενεργά μέλη του σώματος της Αγίας μας Εκκλησίας, εναντίον της “Κάρτας του πολίτη” και της δικτατορίας της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Διαδήλωσαν την άρνησή τους να συμμετάσχουν σε ένα αντίχριστο παγκόσμιο σύστημα που έχει ως στόχους:
α)την μετατροπή των ανθρώπων από πρόσωπα πλασμένα κατ΄ εικόνα του Θεού σε αριθμούς
β) Τον εκβιασμό των λαών να συναινέσουν στην απώλεια των Θεόσδοτων δώρων της ελευθερίας και του αυτεξούσιου παραδίδοντας τον έλεγχο της ζωής τους στην “παγκόσμια ηλεκτρονική διακυβέρνηση”.
γ)Το καθημερινό “εσωτερικό χάραγμα” που πραγματοποιείται με την αποδοχή των δογμάτων της “Νέας Εποχής” (Οικουμενισμός, πανθρησκεία, κατάργηση εθνικής ταυτότητας και ιστορίας, “νέος πατριωτισμός”, λατρεία του πανηδονισμου, ομοφυλοφιλία, εξοικείωση με το φρικτό και το δαιμονιώδες, πνευματικός ευνουχισμός, πολιτική απονεύρωση) και το οποίο θα αποδομήσει σταδιακά τον σημερινό ελεύθερα σκεπτόμενο άνθρωπο μεταμορφώνοντάς τον γρήγορα σε μιά άμορφη ζύμη στην οποία θα αποτυπωθεί πολύ εύκολα και χωρίς αντίσταση το σφράγισμα του Αντιχρίστου όταν και όποτε έλθει αυτή η ώρα.
δ)Την αποκοπή μας απο τον Χριστό δια της αποστασίας και την υποδούλωσή μας στο αντίχριστο σύστημα που μας υπόσχεται μια “ασφαλή” και “ειρηνική” ζωή στην “έξυπνα” διαχειριζόμενη παγκόσμια φυλακή του.
Επρόκειτο για μία συγκέντρωση που είχε όλα τα χαρακτηριστικά της γνήσιας και αυθόρμητης δημοκρατικής διαμαρτυρίας Ελλήνων πολιτών. Κανείς δεν απαγόρευσε τον λόγο σε κανέναν, και κάθε ένας που πίστευε ότι έχει να πεί κάτι χρήσιμο ελάμβανε τον λόγο και παρουσίαζε την τοποθέτησή του.
Μεταξύ των ομιλητών ήταν και εκπρόσωποι : της “ΠΡ.Α.Ο.Σ” και του “Ορθόδοξου Παρατηρητηρίου” , πολλών Ορθοδόξων συλλόγων και σωματείων , του ΕΛΚΙΣ,του Μ.Βασιλείου κ.α.
Καταλυτική ήταν και η ομιλία του Ιδρυτή και εκδότη του Περιοδικού “Ρεσάλτο” και διαχειριστή της γνωστής ομότιτλης ιστοσελίδας, ο οποίος αφού μίλησε για το νόημα της σημερινής εκδήλωσης μιας λαϊκής αντίδρασης που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, τόνισε οτι η “Κάρτα του Πολίτη” αποτελεί την πιό ακραία απειλή της Νέας Τάξης εναντίον της κοινωνίας και δεν μπορεί να μένει απαθής και ουδέτερος ούτε ο Αρχιεπίσκοπος, ούτε η Σύνοδος της Ιεραρχίας.
Τον λόγο πήρε επίσης και ο Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης ο οποίος έκανε μια σοβαρή και ουσιώδη αναφορά τόσο στην περιγραφή της απειλής όσο και στους λόγους που κάνουν έναν Χριστιανό αλλά και γενικώτερα έναν πολίτη να αρνείται την παραλαβή αυτής της “ηλεκτρονικής χειροπέδας”. Στο τέλος της ομιλίας του τόνισε χαρακτηριστικά πως : …¨Οταν θα μας επιβληθεί το χάραγμα δεν θα μιλάμε για Έλληνες που είναι με το “Νέο” ή το “Παλαιό” ημερολόγιο αλλά για σφραγισμένους και ασφράγιστους.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΜΟΥΛΑΤΣΙΩΤΗ

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η αξιόλογη ομιλία του Γέροντος Μεθοδίου Ηγουμένου της Ιεράς Μονή Εσφιγμένου του Αγίου Όρους την οποία θα χαρακτηρίζαμε ως έναν κατανυκτικό λόγο ομοψυχίας και Ορθόδοξου Ομολογιακού φρονήματος.
Λίγο πριν το τέλος της συγκέντρωσης πήρε τον λόγο ο π. Ιωάννης Φωτόπουλος ο οποίος με την αναφορά του στο παράδειγμα του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου αναίρεσε το πολυακουσμένο επιχείρημα “τι θέλει η εκκλησία και μπλέκει σε ζητήματα που …πρέπει και ….μπορεί να τα λύσει η πολιτική” και τόνισε χαρακτηριστικά την αναγκαιότητα να συνυπογράψουν όλοι στην πρωτοβουλία της συλλογής υπογραφών που έχει ξεκινήσει απο τον περασμένο Ιούλιο.Όπως είπε και με αυτόν τον τρόπο θα καταδείξουμε σε όσους νομοθετούν ότι δεν είμαστε μια περιθωριακή ομάδα “γραφικών ” αλλά ένα μεγάλο μέρος Ελλήνων πολιτών.
Μετά το τέλος των ομιλιών και των τοποθετήσεων ακολούθησε πορεία προς την Μητρόπολη.

http://gerontasnektarios.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

8 Comments

 1. Ανώνυμος

  OTAN PEINASETE NA DEITE TI THA GINEI…

  OSOI SFRAGISTOUN THA TRWNE SKOYPIDIA GOURME…

  IHSOUS XRISTOS NIKA+

  KI OPOIOS TRAVAEI ZORI ME THN ORTHODOKSIA
  PERASTIKA TOU….

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΠΕΡΙΛΑΙΜΕΟ ΜΑΚΑΚΟΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΑ!!!!!!!!
  ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΒΙΟΛΑΚΙ!

  Reply
 3. Ανώνυμος

  Είστε καλά ρε νούμερα???
  Μακάρι να ήταν 400-500 άτομα όλα κι όλα..
  Μην λέτε λοιπόν μπούρδες γιατι ήμουν κι εγώ εκεί απο περιέργεια…..

  ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΡΕ ΠΡΟΒΑΤΟ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΗ ΜΙΛΑΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ.ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ

  Reply
 4. Ανώνυμος

  9:07 π.μ. Νούμερο είσαι και φαίνεσαι… …προεγγραφή έκανες για την κάρτα μ@λάκα? Όχι τίποτα άλλο, να την πάρεις από τους πρώτους να σου φύγει η περιέργεια…

  Reply
 5. Ανώνυμος

  καλα!
  αφου εισαι περιεργος…βαλε τωρα ΜΕΓΚΑ να ενημερωθεις μπας και σου ξεφυγει καμια σοβαρη ειδηση,… και ασε μας στις μπουρδες μας.

  Reply
 6. Ανώνυμος

  Είστε καλά ρε νούμερα???

  Μακάρι να ήταν 400-500 άτομα όλα κι όλα..

  Μην λέτε λοιπόν μπούρδες γιατι ήμουν κι εγώ εκεί απο περιέργεια…..

  Reply
 7. Ανώνυμος

  Ο ΑΣΕΒΕΣΤΑΤΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ????? ΣΤΟΝ ΝΤΑΛΑΡΑ????

  Reply
 8. ΜΑΙΡΗ

  Ημουν εκεί. Παρά την απεργία των μέσων μαζικής μεταφοράς ήταν πολλοί που διαδήλωσαν κατά της κάρτας του πολίτη.Δυστυχώς για άλλη μια φορά τα μέσα μαζικής συσκότισης δεν ανέφεραν τίποτα!
  Ο αγώνας συνεχίζεται…

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *