Κόντρα για την «εισβολή» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ μαζί με φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Για παραβίαση της εισόδου του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια, με την οποία άνοιξε ο δρόμος για να μπουν φοιτητές και να καταλάβουν την αίθουσα Συγκλήτου, κατηγόρησε χθες ο πρύτανης του ιδρύματος Θεόδωρος Φορτσάκης τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επανέλθει η τάξη στο πανεπιστήμιο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι δεν συνέβη το παραμικρό επεισόδιο στην είσοδο του ιδρύματος.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ μαζί με φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι διοικητικοί έχουν προγραμματίσει νέα συγκέντρωση σήμερα στα Προπύλαια του πανεπιστημίου Αθηνών
Ολα ξεκίνησαν όταν χθες το μεσημέρι φοιτητές αλλά και μέλη του διοικητικού προσωπικού πραγματοποίησαν συγκέντρωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους ελέγχους που πραγματοποιούνται στην είσοδο του ιδρύματος αλλά και τις «κλειδωμένες» πόρτες, όπως καταγγέλλουν, που βρίσκουν την τελευταία εβδομάδα στο πανεπιστήμιο.
Σύμφωνα με όσα τόνισε στο «Εθνος» ο κ. Φορτσάκης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, Απόστολος Αλεξόπουλος και Θεανώ Φωτίου μπήκαν δια της βίας στο πανεπιστήμιο, σπρώχνοντας τον φύλακα που βρισκόταν στην είσοδο.

«Απαίτησαν να με συναντήσουν και να αρθούν τα μέτρα φύλαξης στο πανεπιστήμιο. Τελικά συναντήθηκαν με τον αντιπρύτανη του ιδρύματος κ. Μπουραζέλη και σήμερα το πρωί θα τους δω και εγώ», τόνισε ο κ. Φορτσάκης, ο οποίος -όπως έγινε γνωστό- ζήτησε να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Ο πρύτανης του ιδρύματος μίλησε ακόμη για πράξεις που συνιστούν «πολιτειακή ανωμαλία και αντιβαίνουν στη νομιμότητα».

Μαζί με τους τρεις βουλευτές, αναφέρει ο κ. Φορτσάκης, μπήκαν στο ίδρυμα ανεξέλεγκτα φοιτητές και διοικητικοί που δεν είχαν προγραμματισμένη εργασία στον χώρο.
Λίγο αργότερα, με ανακοίνωση του ιδρύματος, σε χαμηλότερους τόνους, επισημαίνεται ότι οι τρεις βουλευτές απαίτησαν την άρση των μέτρων ελέγχου κατά την είσοδο στο Κεντρικό Κτίριο του Ε.Κ.Π.Α. και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων. Μάλιστα σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι αστυνομικές δυνάμεις δεν υπήρχαν στον πέριξ χώρο.

«Η ομάδα φοιτητών και εργαζομένων, που φαίνεται να πρόσκεινται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και εισήλθαν μαζί με τους βουλευτές, πραγματοποίησαν χωρίς σχετική άδεια συνάντηση-συνέλευση σε αίθουσα του κτιρίου με εγκατάσταση μικροφωνικών και μεγαφωνικών συστημάτων! Τις ενέργειες αυτές και το συναίσθημα ευθύνης των εμπλεκομένων το αφήνουμε στην κρίση του ελληνικού λαού», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ο κ. Αλεξόπουλος μιλώντας στο «Εθνος» υποστήριξε ότι δεν υπήρξε το παραμικρό επεισόδιο στην είσοδο του ιδρύματος. «Εφτασα στο σημείο μαζί με τον συνάδελφό μου κ. Μαντά και βρήκαμε την πόρτα κλειστή. Ζητήσαμε να συναντηθούμε με τον πρύτανη και μετά από λίγο ο φύλακας μας ενημέρωσε ότι λείπει και ότι θα μπορέσουμε να δούμε τον αντιπρύτανη. Μας άνοιξε και μπήκαμε». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως μαζί με τους βουλευτές μπήκαν στον αύλειο χώρο του ιδρύματος φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι που ήταν στη συγκέντρωση.
Η βουλευτής Θεανώ Φωτίου τόνισε πως έφτασε αργότερα στο σημείο από τους δύο συναδέλφους της. «Λίγο αργότερα πήγα και εγώ για να δω τι συμβαίνει στο πανεπιστήμιο. Ανέβηκα και είδα τον αντιπρύτανη μαζί με τους δύο συναδέλφους μου χωρίς να με εμποδίσει κανείς στην είσοδο. Είπαμε ότι δεν μπορούν να φυλάσσουν οι σεκιουριτάδες τις εισόδους του ιδρύματος και δεν είναι δυνατόν οι χώροι της γνώσης να κλειδώνονται».

Για σήμερα το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ ο σύλλογος των διοικητικών προκήρυξε στάση εργασίας από τις 11 έως τις 4.

πηγή-ΕΘΝΟΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *