Πιο συχνή η σεξουαλική κακοποίηση ανδρών

Λονδίνο: 

Η σεξουαλική κακοποίηση ανδρών είναι τελικά πιο συχνή απ’ ότι πιστεύουμε, αλλά τα……
θύματα τις περισσότερες φορές δεν καταγγέλλουν το γεγονός φοβούμενοι μήπως θεωρηθούν ομοφυλόφιλοι ή αδύναμοι, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Βρετανικής Εταιρίας Ψυχολογίας.

Ο Δρ Εράσμο Τακονέλι και οι συνεργάτες του στο Ιατρικό Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας “Αγία Άννα”, διένειμαν ένα ερωτηματολόγιο σε 158 άνδρες. Οι 21 (13,3%) εξ αυτών παραδέχτηκαν ότι είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, αλλά μόνο έξι είχαν καταγγείλει το γεγονός στις αστυνομικές αρχές.

Επιπλέον οι μισοί από τους 21 άνδρες-θύματα δήλωσαν ότι είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση πριν την ηλικία των 16 ετών με αποτέλεσμα οι 15 να υποφέρουν από άγχος, κατάθλιψη και δυσκολία στη δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων εξαιτίας του παρελθόντος.

Απ’ αυτούς μόνο οι δυο είχαν καταγγείλει το γεγονός, δυο το είχαν εκμυστηρευθεί στον ιατρό τους, ένας σε κάποιον φίλο και ένας άλλος σε κάποιο μέλος της οικογένειας του. Κανείς εκ των θυμάτων δεν είχε ζητήσει και δεν είχε λάβει ψυχολογική υποστήριξη από κάποιον ειδικό.

Με δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters o Δρ Τακονέλι επεσήμανε ότι “σίγουρα χρειάζεται περισσότερη ενημέρωση του κοινού για τις μορφές σεξουαλικής κακοποίησης που μπορεί κάποιος να υποστεί ανεξαρτήτως φύλου. Επιπλέον οι μηχανισμοί υγείας πρέπει να είναι περισσότερο ευέλικτοι ώστε να παράσχουν άμεσα βοήθεια στα θύματα χωρίς τον φόβο του στιγματισμού”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *