Μετά τη δικαίωση της Μάνης, έρχονται αποκαλύψεις φωτιά για τον ρόλο του Α. Σαμαρά !

VIDEO

Γράφει η Πόπη Σουφλή

Κάθε μικρή ή μεγάλη νίκη, κρύβει πίσω της της έναν αγώνα. Κι ο κάθε αγώνας θέλει αντοχή, θέλει πάθος, θέλει δύναμη για να τον πιστέψεις. Γιατί μόνο όταν πιστεύεις στον αγώνα που δίνεις, μπορείς ν’ αντέξεις τις δυσκολίες…”κι ας είναι μακρύς ο δρόμος σου, αξίζει να φτάσεις στην Ιθάκη”, γιατί εκεί σε περιμένει η νίκη..
Όταν όμως η μάχη είναι για την γη των προγόνων σου, που “ανθρώπινα σκυλόψαρα” προκειμένου να την οικειοποιηθούν, την προσβαλουν και την τουρκεύουν, τότε θέλει μεγάλη ψυχή για να μπεις στον αγώνα και να φτάσεις νκητής στο τέρμα.
Η ιστορία της “Οθωμανοποίησης” της Μάνης, είναι λίγο πολύ γνωστή στους….
αναγνώστες του attikanea.
Είναι ένα πολιτικό σκάνδαλο, που άσχετα αν χθες στη Βουλή αποκαταστάθηκε η αδικία, κρύβει ένα μεγάλο παρασκήνιο.
Η Μάνη ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ χάριν στον αγώνα κάποιων ανθρώπων, που δεν άντεχαν στην ιδέα της αδικίας και της προσβολής του τόπου τους.
Το ελληνικό Κοινοβούλιο, με εξαίρεση το… ΚΚΕ (!!!), αποκατέστησε μια αδικία δεκαετιών, και νομοθέτησε ακυρώνοντας τα σχέδια όσων επιβουλεύονταν τη γη των Μανιατών..
Κι όπως λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου “ΕΥΝΟΜΙΑ” της ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ, Νίκος Μαντάγαρης, στη συνέντευξη που ακολουθεί,…
“όταν ξεκινήσαμε αυτον τον αγώνα, δεν είχαμε εκτιμήσει το θεριό που είχαμε απέναντί μας. Δεν είχαμε εκτιμήσει το μέγεθος των συμφερόντων, που είχαν ριζώσει μέσα στην Μάνη και ήθελαν να την οικειοποιηθούν.Τόλμησαν οι.. αφελείς, να να πουν, ότι “τη Μάνη, την πάτησαν οι Τούρκοι”, προκειμένου να εξυπηρετήσουν άνομα συμφέροντα”!
Ο κ. Μαντάγαρης, στη συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Αντώνη Φελούρη στο τηλεοπτικό κανάλι “ΕΛΛΑΔΑ TV.GR”, αποδίδει τα… του Καίσαρος τω Καίσαρη… μιλώντας με θετικά λόγια για όσους στάθηκαν στο πλευρό του κατά την μακρόχρονη πορεία του αγώνα του, αλλά δεν… μάσησε τα λόγια του και για τον ρόλο εκείνων που.. προσέβαλαν τη Μάνη.
Στους πρώτους, οι υπουργοί κ.κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, Ε. Βενιζέλος, οι βουλευτές κ.κ. Γρηγοράκος, Κουσελάς, Καρχιμάκης, Νορίδης, Πλεύρης κ.α.
Στους δεύτερους όμως αρνητικό ρόλο διαδραμάτισαν ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος, αλλά και το ΚΚΕ που για περίεργους λόγους δεν ψήφισε το νόμο.

“Γιατί κύριε Σαμαρά, μας προσβάλατε, γιατί δεν ενδιαφερθήκατε για τη Μάνη, γιατί δεν σταματήσατε την διαφθορά” λέει στη συνέντευξή του ο Ν. Μαντάγαρης κι όπως θα ακούσετε στο video που ακολουθεί ο πρόεδρος της ΕΥΝΟΜΙΑΣ και ψυχή του αγώνα, κάνει λόγο για ..”περίεργες φήμες”;
Αιχμές όμως, αφήνει ο κ. Ν. Μαντάγαρης, και κατά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Σταύρου Μπένου και για τον ρόλο που αυτός έχει διαδραματίσει.

Τέλος, ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Μαντάγαρης, στον εκλεκτό δημοσιογράφο Χρήστο Κοτσωνή, και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου “ΕΥΝΟΜΙΑ”, ο οποίος εξ αιτίας των δημοσιευμάτων του που αφορούσαν σε αποκαλύψεις για τον ρόλο επίορκων στο θέμα της Μάνης, απολύθηκε από την εφημερίδα που δημοσιογραφούσε (!!!), αποδεικνύοντας για πολλοστη φορά, ότι οι έντιμοι δημοσιογράφοι.. ενοχλούν το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα.

Τα μέλη του Συλλόγου ΕΥΝΟΜΙΑ της ΑΔΟΥΛΩΤΗΣ ΜΑΝΗΣ

Στον πολύχρονο αγώνα για την αποκατάσταση της αδικίας, υπήρχαν σύμμαχοι, αλλά και εχθροί…
Για όλους αυτούς, θα υπάρξουν επιπλέον αποκαλύψεις στο βιβλίο που πρόκειται πολύ σύντομα να εκδόσει ο κ. Νίκος Μαντάγαρης.
Οι πρώτες αποκαλύψεις όμως, βρίσκονται στο βίντεο που ακολουθεί:

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *