“Μάστιγα” οι δολοφονίες συνδικαλιστών


Τριάντα οκτώ συνδικαλιστές και εκπαιδευτικοί έχουν δολοφονηθεί από την αρχή της χρονιάς στην Κολομβία, την πιο επικίνδυνη χώρα στον πλανήτη για τα στελέχη των εργατικών ενώσεων, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της….
Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικαλιστών της χώρας.

Ο διευθυντής του τμήματος της συνομοσπονδίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα Λουίς Αλμπέρτο Βανέχας δήλωσε ότ,ι παρά το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση και προσωπικά ο Σάντος έδωσε πολλές υποσχέσεις, ωστόσο οι δολοφονίες συνδικαλιστών συνεχίζονται.

«Η πλειοψηφία των φόνων γίνονται διότι τις διατάσσουν επιχειρηματίες που υποστηρίζουν παραστρατιωτικές ομάδες”, πρόσθεσε. «Υπάρχει μια βίαιη κουλτούρα που στρέφεται εναντίον των συνδικάτων μεταξύ των επιχειρηματιών με τη στήριξη παραγόντων του κράτους”.

Σύμφωνα με την συνομοσπονδία, ο άμεσος κίνδυνος που συνεπάγεται ο συνδικαλισμός έχει μειώσει την ένταξη εργαζομένων σε ενώσεις.

«Ο αριθμός των συνδικαλιστών που έχουν δολοφονηθεί από το 1989 φθάνει τους 2.800, ενώ άλλοι 190 έχουν εξαφανιστεί. Κατά ποσοστό 98% οι υποθέσεις αυτές παραμένουν αδιαλεύκαντες και οι δράστες ατιμώρητοι», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι δολοφονίες εφέτος είναι αυξημένες, αφού οι νεκροί των πρώτων εννέα μηνών ήταν 36 έναντι 26 την ίδια περίοδο το 2009.

real

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *