Ι. Μπουτάρης: «Τα μισά μέλη της Χρυσής Αυγής έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή»

Ι. Μπουτάρης: «Τα μισά μέλη της Χρυσής Αυγής έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή»Στη φυλακή, κατά τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μπουτάρη έπρεπε να βρίσκονται τα μισά μέλη της Χρυσής Αυγής, δίνοντας έτσι (και μάλιστα από τηλεοράσεως) συνέχεια στη ……
βεντέτα του με τη Χρυσή Αυγή. Ισως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κάτι να γνώριζε αφού ένα γνωστό μέλος της Χρυσής Αυγής, που ήταν και υποψήφιος περιφερειάρχης, βρίσκεται στη φυλακή περιμένοντας να δικαστεί ως ύποπτος για διπλό φόνο.

***

Οι Χρυσαυγίτες με τη σειρά τους επιτέθηκαν με βαρείς χαρακτηρισμούς στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης (να σημειώσω με την ευκαιρία αυτή ότι προσφάτως ο κ. Μπουτάρης αναδείχθηκε ως ένας από τους τρεις επιτυχημένους δημάρχους στην Ελλάδα), με αφορμή την πρόθεσή του να πραγματοποιούνται κοινές περιπολίες στη Βόρεια Ελλάδα Ελλήνων και βουλγάρων αστυνομικών.

***

Σε ανακοίνωσή τους οι Χρυσαυγίτες προειδοποίησαν τον κ. Μπουτάρη ότι εάν δεν ανακαλέσει την απόφασή του τότε «θα σηκωθούν σφαγιασθέντες Βουλγάρων από τα μνήματα και θα τον πάρουν στο κυνήγι». Τι απάντησε ο δήμαρχος; Οτι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό κόμμα που πρέπει κάποια στιγμή να κηρυχθεί παράνομο…

***

Με τη σεμνότητα που αρμόζει σε ένα κόμμα που έχασε τις εκλογές και δεν κατάφερε να εκπροσωπηθεί στη Βουλή, έγιναν τα εγκαίνια των νέων γραφείων του ΛΑΟΣ. Πού είναι αυτά; Μα, στην οδό Καλλιρρόης (και πάλι). Δίπλα από τα παλιά γραφεία, αλλά σε μικρότερο και οικονομικότερο κτίριο.

***

Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε μάλιστα επανεκκίνηση του κόμματος, θέτοντας και συγκεκριμένη ημερομηνία ανασύνταξης. Την 21η Αυγούστου. Α, να μην το ξεχάσω, στα εγκαίνια αντικαταστάθηκε και ο επικεφαλής της Νεολαίας του κόμματος κ. Ι. Παναγιωτακόπουλος. Ακουσε, όπως και οι περίπου 300 συγκεντρωθέντες, τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ να του ανακοινώνει από το μεγάφωνο ότι θα τον πάρει μαζί του στην Κεντρική Διοίκηση. Και έτσι αναζητείται νέος επικεφαλής της Νεολαίας.

***

Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λυκουρέντζος πληρώνει από την τσέπη του τα παρακάτω: Πρώτον τους καφέδες του, δεύτερον τα κεράσματα και τρίτον την αντικατάσταση του γυαλιού στο γραφείο του, που το έσπασαν διαδηλωτές όταν εισέβαλαν στο γραφείο του προκατόχου του κ. Α. Λοβέρδου. Ο υπουργός έπιασε αμέσως την έννοια της περικοπής των δαπανών του δημοσίου.

***

Έπιασαν δουλειά οι νέοι αντιπρόεδροι της Βουλής. Αν και η Ολομέλεια του Σώματος δεν έχει ακόμα συγκληθεί (κατά πάσα πιθανότητα αυτό θα γίνει την προσεχή Δευτέρα) έγιναν όμως οι διορισμοί μετακλητών υπαλλήλων. Η ΣΤ΄ αντιπρόεδρος κυρία Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, όπως διαβάζω στο ΦΕΚ, διόρισε μία μετακλητή, το ίδιο έπραξε και ο Γ΄ αντιπρόεδρος κ. Χ. Μαρκογιαννάκης, μόνον που διόρισε συνολικά τέσσερις μετακλητούς υπαλλήλους. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής (με διάρκεια θητείας μία προεκλογική περίοδο) κ. Β. Πολύδωρας διόρισε και αυτός έναν μετακλητό υπάλληλο.

***

Αυτά με τους αντιπροέδρους της Βουλής. Εχουμε όμως διορισμούς και από τα κόμματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ διόρισε και αυτός μετακλητούς, όπως και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του κ. Π. Καμμένου. Όλες τις αποφάσεις διορισμών υπογράφει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευ. Μεϊμαράκης.

Το Βήμα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *