Επαφές Αβραμόπουλου με την Κυπριακή ηγεσία

Επαφές Αβραμόπουλου με την Κυπριακή ηγεσίαΜε τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου συναντήθηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο…
οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. «Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες, Αθήνα και Λευκωσία οφείλουν να μην παρασυρθούν από την όξυνση που επιδιώκει η τουρκική πλευρά για να επιβάλει νέα τετελεσμένα και τη δική της στρατηγική στο Κυπριακό» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, μετά τη συνάντηση.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της κυπριακής Βουλής χαρακτήρισε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών θερμό συμπαραστάτη της Κύπρου στον αγώνα για επίλυση του Κυπριακού και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη τού κυπριακού λαού για τη συμπαράσταση της Αθήνας στις προσπάθειες εξεύρεσης λειτουργικής και βιώσιμης λύσης.

Αναφερόμενος στη συγκυρία της ανάληψης από την Κυπριακή Δημοκρατία της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τους Ευρωπαίους εταίρους της Κύπρου να στείλουν πιο έντονα μηνύματα προς την Άγκυρα για να διαφοροποιήσει τη στάση της, με τρόπο που να ανταποκρίνεται και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της. Ο κ. Ομήρου εξέφρασε επίσης αισιοδοξία ότι Κύπρος και Ελλάδα θα αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «οι Έλληνες είναι για τα δύσκολα».

Ο κ. Αβραμόπουλος ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Κύπρο με συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο κτίριο της Βουλής. Συναντήθηκε, ήδη, με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκο Αναστασιάδη, τον γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού και τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος Μάριο Καρογιάν.

Στη συνέχεια, θα συναντηθεί τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρη Συλλούρη και τη γενική γραμματέα του Κινήματος Οικολόγων- Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου.

Το μεσημέρι, ο υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Αθήνα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *