Νέα «τρύπα» στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης

Συνεχίζεται η έρευνα για τις τρύπες στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, για να βρεθεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ από τα λεφτά που χάθηκαν από τα ταμεία του, κυρίως την περίοδο Παπαγεωργόπουλου.

Σύμφωνα με το «Έθνος», τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό ότι μία ακόμη τρύπα, που υπολογίζεται σε 1,1 εκατ. ευρώ, βρέθηκε στα ταμεία του δήμου μετά την έρευνα του οικονομικού επιθεωρητή σε ειδικές εντολές για δαπάνες που πληρώθηκαν το διάστημα 1998-2004, αλλά χωρίς εντάλματα.

Ο οικονομικός επιθεωρητής εντόπισε ειδικές εντολές πληρωμών που δεν αντιστοιχούσαν σε τιμολόγια προμηθευτών, τα οποία αναζητήθηκαν στα αρχεία του δήμου, όμως δεν βρέθηκαν ποτέ.

«Είναι πολλά τα λεφτά και τα ζητάμε από τους υπαίτιους, είτε αυτοί λέγονται καταδικασθέντες είτε όσοι θα καταδικαστούν, αφού η υπόθεση της παγίας είναι σε εξέλιξη», δήλωσε με έμφαση στο δημοτικό συμβούλιο ο Γ. Μπουτάρης αναφορικά με τα χρήματα που διεκδικεί ο δήμος, προσθέτοντας ότι «δεν έχει τελειώσει η ιστορία και δεν έχουν βεβαιωθεί όλα τα ποσά που λείπουν».

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Χασδάι Καπόν, στον δήμο έχουν επιβληθεί πρόστιμα για το χρονικό διάστημα 1993-2010, ύψους 4,4 εκατ. ευρώ που αφορούν μη απόδοση ΦΠΑ, χαρτοσήμων από μίσθωση ακινήτων, μη απόδοση χρημάτων στην πρόνοια από πολιτιστικές και εκθεσιακές εκδηλώσεις και πρόστιμα από τη μη σωστή τήρηση των φορολογικών στοιχείων του δήμου (γυμναστήρια).

Τα πρόστιμα αυτά μαζί με τις προσαυξήσεις ανεβάζουν το ποσό στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *