Η εφορία στο δρόμο με τις λεύκες !!!

Αν κάποιος λέει δεν πληρώσει εντός 30 ημερών τους φόρους του θα του πάρουν το σπίτι, κινητά, ακίνητα κι αμίλητα κι αγέλαστα κι όλα! Και σταματάει εκεί και μ΄εχει αφήσει σε μια αγωνία…
Δηλαδή δεν θα τον δένουν στη μέση της πλατείας για 3 μερόνυχτα γδυτό, ξυρισμένο, να περνάνε οι υπόλοιποι να τον φτύνουν?
Δεν θα του ρίχνουν κι ένα χέρι ξύλο για συμμόρφωση?
Δεν θα τον θάβουν με το κεφάλι μόνο…απέξω κάτω από τον ήλιο μέχρι να πει ήμαρτον?
Κι αν επιζήσει από όλα αυτά θα του επιτρέπουν να κυκλοφορεί ανάμεσα στους καθώς πρέπει νομοταγείς πολίτες? Δεν θα τα στέλνουν όλα αυτά τα μιάσματα σε κάποιο νησί τύπου «Απόδραση
από Νέα Υόρκη» μαζί με όλα τα υπόλοιπα αποβράσματα…
Δηλαδή, οφειλέτες της ΔΕΗ, των τραπεζών, και λοιπών ευγενών ιδρυμάτων?
Κι εκείνοι που θα επιβιώσουν χωρίς σπίτι, χωρίς, δουλειά, χωρίς φαΐ, χωρίς τίποτα, παρέα με τους ηλικιωμένους του σωματίου “και δεν πεθαίνουν κιόλας”… τι θα τους κάνουμε? Έτσι θα περιφέρονται καταναλώνοντας πολύτιμο αέρα?
Όχι δεν είναι σωστό. Νομίζω πως πρέπει να προχωρήσουμε δυναμικά και σ΄αλλα μέτρα αποτελεσματικά τα οποία να μην τρομοκρατούν απλά τον πολίτη. Να τον απειλούν ξεκάθαρα. Τα λεφτά σου ή τη ζωή σου. Τι μισόλογα είναι αυτά? Εντός 30 ημερών… Σιγά μην τους το ανακοινώνουμε και με τρόπο μην τους συγχύσουμε!
Εν τω μεταξύ το νέο δυναμικό κίνημα που ονομάζεται «γιατί, αλλιώς τι? Ε? Τι?» όλο και γιγαντώνεται. Επίσης ισχύ αποκτά και το προκλητικό νεοεμφανιζόμενο «θα μου…..μια μάντρα……..» όπως και το αρμονικότερο και φιλικό «ουκ αν λάβεις εκ του μη έχοντος». Και φυσικά το διαχρονικό  «μολών λαβέ», που έχει αποκτήσει ένα διεθνή χαρακτήρα χάρη στην  απαράμιλλη έκφραση του Leonidas -Gerard  – come and get them!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *