Τα λάθη πληρώνονται κε πρωθυπουργέ!

”Θυμηθείτε: Καλύτερα να χάσει ο Σαμαράς μια μάχη παρά τον πόλεμο!”, αναφέρει το πλέον φίλα κείμενο στον πρωθυπουργό site, το (με ενίοτε πολύ ενδιαφέρουσες αναλύσεις) Αntinews, μόνο που(δική μας εκτίμηση…) για την…..
συγκυβέρνηση των μνημονίων έχουν χαθεί και η μάχη
και ο πόλεμος.

Ο Σαμαράς διέπραξε ένα πελώριο λάθος: Έδωσε ζωτικό πολιτικό ”χώρο” στην πλέον αποκρουστική μορφή του ΠΑΣΟΚ (βλέπε και το σχετικό άρθρο του συνεργάτη του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. Παναγιώτη Αποστόλου περί κοινών σημείων ΠΑΣΟΚ και χαρακτηριστικών εγκληματικής οργάνωσης), σε βαθμό που να έχουμε πρωθυπουργό (Σαμαρά) και πρωθυπουργεύοντα (Βενιζέλο). Και αυτό θα στοιχίσει…

Τι επισημαίνει το Αntinews; ”Μέσα σε λίγα 24ωρα τα πάντα ανατρέπονται. Και η ουσία της πολιτικής και η εικόνα της κυβέρνησης που ραγίζει ξανά. Και αποδεικνύεται ότι το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα δεν κρατάει πάνω από 15 ημέρες. Η υπόθεση με το 25ευρω (στα νοσοκομεία) προκαλεί σοβαρούς κυβερνητικούς τριγμούς, αφενός γιατί το υπουργείο Υγείας επιμένει ότι αν δεν εισπράξει το ποσό αυτό θα καταρρεύσουν τα νοσοκομεία, και αφετέρου γιατί το ΠΑΣΟΚ ξεχνά ότι το ίδιο ψήφισε το μέτρο και τώρα κάνει σπέκουλα και προσπαθεί να κερδίσει λίγες από τις χαμένες ψήφους των πολιτών. Όπως και να έχει το μέτρο αυτό είναι και ανάλγητο και ανόητο και ήδη έχουν αρχίσει να πέφτουν στο τραπέζι τα ισοδύναμα ώστε να βρει η κυβέρνηση την ευκαιρία να το πάρει πίσω. 40-50 εκατ. ευρώ είναι τα έσοδα από το εισιτήριο της ντροπής και μπορεί η κυβέρνηση να τα δώσει από το πρωτογενές πλεόνασμα και να σταματήσει όλο αυτό το πανηγύρι. Αλλιώς να είστε σίγουροι ότι η εικόνα που εμφανίζει τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης να ευτελίζονται καυγαδίζοντας, θα συνεχιστεί.

Οι πληροφορίες από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αντιστρέψει το κλίμα με μέτρα που θα τονώσουν την κοινωνική πολιτική ώστε στις εκλογές του Μαΐου να μην καταποντιστεί η κυβέρνηση.

Αλλά θα φτάσει μέχρι εκεί; Όπως γράφαμε πριν μερικές ημέρες, θα φτάσει μέχρι το Πάσχα; Διότι αν συνεχιστεί το απίστευτο μπάχαλο εξ αφορμής μέτρων όπως τα χαράτσια στη ΔΕΗ, είναι σίγουρο ότι θα διαλυθεί τους επόμενους μήνες.

Επομένως, μήπως πρέπει να επανέλθει η ιδέα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ακόμη κι αν είναι σε εξέλιξη η ελληνική προεδρία; Άλλωστε, ποια είναι η παρέμβαση και τι τελικά προσφέρει η προεδρία σε μια χώρα;

Και ποιος θα θυμάται μετά από 6 μήνες ποιος άσκησε την προεδρία της ΕΕ; Να είχε παρεμβατικό και ουσιαστικό ρόλο να το καταλάβουμε. Επομένως, μήπως κάποιοι θα πρέπει να ξανασκεφτούν την προσφυγή στις κάλπες άμεσα, εντός του Φεβρουαρίου; Να αποφασίσει ο κόσμος ποιους και τι θέλει. Γιατί είναι καλύτερα έτσι παρά να έχουμε μια συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που σκοτώνονται καθημερινά”.

Είναι ενδιαφέρουσα η συλλογιστική για προσφυγή στις κάλπες τώρα. Μόνο που η ΝΔ θα υποστεί μια αξιοπρεπή ήττα, ενώ αν αργήσουν οι εκλογές θα υποστεί συντριβή. ”Αν αποχωρούσε η Ελλάδα, θα διαλυόταν η ευρωζώνη”, μας είπε πρόσφατα η Άνγκελα Μέρκελ, μόνο που αυτό το -καταστροφολογικό έστω πλεονέκτημα- έπρεπε να το διαχειριστεί ως βόμβα στα χέρια της Ελλάδας ο Σαμαράς. Προτίμησε τη συνθηκολόγηση. Η Ιστορία θα κρίνει…

ΕΛΚΕΔΑ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *