ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ !

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Χτες το βράδυ γύρω στις 8, έφυγα όπως κάθε μέρα από το σπίτι μου, στην οδό Ακαδήμου στο Μεταξουργείο, για να πάω στο Θέατρο, όπου παίζω αυτόν τον καιρό, στην Πατησίων.
Βγήκα, λοιπόν, στην Πειραιώς, για να πάρω ταξί. Εκεί, μπροστά στην πλατεία Κουμουνδούρου, είδα μια κλούβα της Αστυνομίας γεμάτη αστυνομικούς. Είπα μέσα μου: Μπράβο, πώς το πάθανε; Θυμηθήκανε τη ….
γειτονιά μας!

Η ευχάριστη έκπληξή μου όμως συνεχίστηκε σε όλη τη διαδρομή μου προς την Ομόνοια. Ούτε ένα “βαποράκι” με εμπόρευμα σε όλο το δρόμο. Όταν έφτασα δε στην πλατεία, η έκπληξή μου ορυφώθηκε. Η πλατεία “πεντακάθαρη”. Ως δια μαγείας όλοι οι “κολασμένοι” είχαν εξαφανιστεί. Ποτέ δεν την είχα ξαναδεί έτσι. Κοίτα, είπα, αποφάσισαν επιτέλους να “δράσουν” στην Ομόνοια. Κάτι άρχισε να γίνεται. Μπράβο! Όταν θέλουν, μπορούν να είναι αποτελεσματικοί.
Όταν γύρισα, όμως το βράδυ στο σπίτι και είδα το νυχτερινό δελτίο ειδήσεων, ξαφνικά ξεκαθάρισαν όλα και η χαρά μου εξατμίστηκε.
Είδα, λοιπόν στις ειδήσεις, κύριε Πρωθυπουργέ, ότι χτες το βράδυ 31/3/11, είχατε έρθει στη γειτονιά μας και συγκεκριμένα στο “Σινέ Κεραμεικός”, όπου γινόταν η έναρξη των εργασιών του Πρώτου Συνεδρίου της “Δημοκρατικής Αριστεράς”. Γι’ αυτό λοιπόν, η αλλαγή τοπίου. Το “θαύμα” όμως, δυστυχώς κράτησε μόνον λίγες ώρες.
Από σήμερα πάλι, οι γειτονιές μας, η Πειραιώς, η Ομόνοια, το Μεταξουργείο, αφημένες στην κατάντια τους.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Πριν από λίγους μήνες σας είχα ζητήσει με μια επιστολή μου, να έρθετε να κατοικήσετε κι εσείς και όλοι οι Βουλευτές της Α’ Αθηνών και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στο κέντρο της Αθήνας. Αν αυτό είναι δύσκολο, ας έρχεστε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, όπως χτες στην περιοχή μας, για να παίρνουμε κι εμείς μια ανάσα.
Αυτά ήθελα να σας πω και προσπαθώ να χαμογελάσω, για να μην με πνίξει η οργή και η λύπη.

Με τιμή
Άννα Βαγενά – ηθοποιός

http://trikalagr.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

30 Comments

  1. mitsualto

    αυτά είναι προπαγανδιστικά άρθρα υπέρ της ''ευλογημένης'' αστυνομοκρατίας.αν δεν ξεκολλήσουν τα μυαλά σας να δείτε τα πράγματα ως έχουν μη περιμένετε προκοπή.και γιατί σώνει και καλά για την απλή συνύπαρξη ανθρώπων είναι απαραίτητη η παρουσία της αστυνομίας. άντε πιο πέρα μη μου τρώτε τον αέρα

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ,ΔΕΞΙΟΣ,ΦΑΣΙΣΤΑΣ,ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ,ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ,Η ΜΟΓΓΟΛΟΣ.

    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ΚΑΡΑΦΛΟΥΛΗΣ ΓΡΑΒΑΤΩΜΕΝΟΣ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ.
    ΕΚΕΙ ΜΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΠΙΕΣΗ 34!!!!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΠΑΛΙ ΕΜΦΥΛΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΛΛΟΝ

    ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΒΙΕΤΝΑΜ

    ΣΚΑΒΕΤΕ ΤΑΦΟΥΣ

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΚΡΙΜΑ ΣΤΗ ΒΑΓΕΝΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ!VOMOLOXIUS ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΕ!ΣΤΟΝ ΚΩΛΟΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΤΣΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝΕ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ…..

    Reply
  5. Ανώνυμος

    το γνωριζω φιλε vomoloxius
    ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ , ΕΖΗΣΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΤΣΙ ΜΟΥ.
    ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΤΕ ΗΣΥΧΟ ΠΝΕΥΜΑ , ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ

    ΤΑ ΛΕΜΕ , ΑΜΑ ΘΕΣ ΔΙΑΒΑΣΕ ΜΕ ΑΣΕ ΜΗΝΥΜΑ

    http://petrosliapis.blogspot.com/2010/07/3.html

    Reply
  6. vomoloxius

    Πέτρο πίσω από κάθε μετανάστη είναι μιά ανθρώπινη ιστορία.Ψάξε λίγο καί θά δείς ότι ο μετανάστης είναι μεγάλη μπίζνα ,παράδειγμα ξέρεις πόσο έχουν πέσει τά ακινητα στό κέντρο τής Αθήνας;;Ξερεις ότι δέν είναι καθολου τυχαίο, πού τά ίδια εκαναν καί κάποια χρόνια πρίν μέ τό Γκάζι;;τότε δέν είχαν μετανάστες νά υποβαθμήσουν τήν περιοχή.γι'αυτο έφεραν πομάκους και αθίγκανους νοικιαζοντας πάφθηνα δωμάτια 10 ατομα σένα δωμάτιο΄.Σού θυμιζει τίποτα;;Είναι τυχαίο οτι οί μεσίτες,τότε και τώρα είναι οι ίδιοι;;Πέτρο μην κοιτάς νά βρείς αλήθειες στό προσκήνιο,οι αλήθειες βρίσκονται στό παρασκήνιο…..κοινή η μοίρα των λαών!!!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΟΥΣΤ ΣΥΡΙΖΟΦΑΣΙΣΤΕΣ=357562&^^^(&(&^%$^ΘΑΝΑΤΟΣ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++================ΑΝΘΕΛΛΗΝΕς…………….ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    ΩΙΛΙΦ+

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΕΛΛΗΝΕΣ !
    Ακούστε την Ο.Ε.Α. για να σωθείτε!
    Στο ellhnkaichaos.blogspot.com
    υπάρχει το Α’ + Β' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
    + ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ
    ΤΕΧΝΕΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ.
    450.000 Αλβανοί ουτσεκάδες (UCK+UCC) και
    600.000 χατζαροφόροι ισλαμιστές ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    περιμένουν το σύνθημα για να μας ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ.
    Λέτε, αν περιμένουμε, έτσι να κάνουμε και καινούριες γνωριμίες;(!)

    Reply
  9. Ανώνυμος

    11.12 Σιγα την εκπληξη λες και τοσο καιρο δεν καταλαβαιναμε τι ρολο επαιζες εδω μεσα. Οσο για εσας κυρια Βαγενα στην αρχη οσο οι μεταναστες δεν ειχαν φτασει στην αυλη σας θυμαμαι οτι φωναζατε υπερ τους και μιλαγατε για ρατσισμο οταν καποιοι απο εμας κρουαμε τον κωδωνα κινδυνου τωρα διαμαρτυρεσται γιατι δεν υπαρχει αστυνομευση για να σας σωσει.Οχι κυρια βαγενα να μην υπαρχουν περισσοτεροι αστυνομικοι για τον απλο λογο οτι οι Ελληνες δεν εχουν και δεν μπορουν να πληρωνουν αλλα χρηματα για αστυνομικους. Εσεις που τους αγαπουσατε τους μεταναστες εσεις να τους λουστητε αλλοιως οπως τους φερατε ετσι να τους διωξετε για να μην υποφερουμε και εμεις που δεν φταιμε σε τιποτα.Δεν θα πληρωνει ο Ελληνικος λαος τις δικες σας κομματικες αρωστειες,καποια στιγμη πρεπει να αναλαβετε τις ευθυνες σας. Λυπαμαι μονο για τους Ελληνες που ενω δεν συνεβαλαν για να ελθουν αυτοι στην Ελλαδα τωρα υποφερουν πολυ απο αυτους.

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΝ ΛΟΓΩ
    ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ.

    ΑΤΥΧΗΣΑΝ..ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ
    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ο ..ΟΓΚΟΛΙΘΟΣ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ…ΠΕΜΥ ΖΟΥΝΗ….ΟΛΕ !

    ΟΠΩΣ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ
    ΓΥΜΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑΡΗΣ
    …ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΡΟΣ.

    ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΥΤΕΛΙΣΜΕΝΗ
    ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ….ΖΩΑΑΑ ΠΑΣΟΚ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΛΑΧΟΡΗΣ.

    Reply
  11. ΠΕΤΡΟΣ

    Έχοντας ζήσει για πάνω από 15 χρόνια μετανάστης σε ξένη χωρά απόκτησα εμπειρίες σχετικά με το θέμα.

    Δεν ήμουν οικονομικός μετανάστης και οι συναναστροφές μου δεν ήταν αποκλειστικά με Έλληνες , όποτε τους συναντούσα ανταλλάσαμε εμπειρίες, γνώριζαν καλυτέρα από τους ντόπιους τους νομούς και τα δικαιώματα που πρόσφερε το κράτος που μας φιλοξενούσε, έκαναν χρήση έως κατάχρηση αυτών των δικαιωμάτων και όταν δυσκολεύονταν φώναζαν περισσότερο από τους ντόπιους.

    Να φανταστεί κάνεις ότι η Ελληνική κοινότητα ήταν από τους πιο νοικοκυραίους και δεν απασχολούσαν τόσο με παρανομία ούτε κάνοντας τις ιδιαιτέρες καταχρήσεις σε κοινωνικά δικαιώματα όσο άλλοι.

    Συναναστρεφόμουν όμως και με άλλους μετανάστες οι όποιοι ζούσαν σε στενότερες κοινότητες πολύ πιο στεγανές και μιλούσαν σχεδόν αποκλειστικά τη γλωσσά της χώρας τους.

    Χαρακτηριστικό των μουσουλμανικών κοινοτήτων ήταν συμπαγείς, ζούσαν με τα δικά τους ήθη και έθιμα και είχαν περισσότερη κριτική και χλευασμό στον τρόπο ζωής των ντόπιων. Δηλαδή το (νικε) πήδημα των ντόπιων κοριτσιών ήταν το αγαπημένο σπορ, ενώ έβγαζαν μαχαίρια αν κάποιος πείραζε δική τους κοπέλα.

    Ανάγκαζαν την πολιτεία να παίρνει μετρά γιατί έσφαζαν αρνιά μέσα στα διαμερίσματα στην μπανιερά και από το αίμα βούλωναν οι κεντρικές αποχετεύσεις, το φαινόμενο είχε πάρει διαστάσεις.

    Πριν 30 χρόνια λοιπόν οι εκπομπές στην τηλεόραση είχαν συχνά θέματα για μετανάστες όπου όποιος μιλούσε για προβλήματα τον χαρακτήριζαν άμεσα ρατσιστή , ξενόφοβο, με συνέπεια να φοβάται κάποιος να θίξει τα πραγματικά προβλήματα που δημιουργούνταν από την μη προσαρμογή ορισμένων κοινοτήτων των μεταναστών.

    Διάφορα κύματα μεταναστών προκειμένου να πάρουν (εκβιάσουν) κάρτα παραμονής , έκαναν καταλήψεις σε εκκλησιές όπου φιλεύσπλαχνοι χριστιανοί και προοδευτικοί άνθρωποι τους συμπαραστέκονταν στον δίκαιο αγώνα τους

    Οι μονοί που μιλούσαν για προβλήματα με τους μετανάστες ήταν τα ακροδεξιά κόμματα που έκαναν άρμα τους τον "πόλεμο" κατά των υπεραρίθμων μεταναστών, αυτό τους απέδιδε όπως φάνηκε στα αποτελέσματα. Πουλουσαν ένα υπαρκτό πρόβλημα για το όποιο οι άλλοι φοβόνταν να το προσεγγίσουν , προτείνοντας όμως ανύπαρκτες , ψεύτικες λύσεις.

    Πολλοί καλλιτέχνες δε, είχαν κάνει μοναδικό τους θέμα την μετανάστευση με κολακευτική σάτιρα προς τους καημένους ανθρώπους , και γελοιοποιώντας τους πολιτικούς της ακροδεξιάς με έξυπνα αστεία, με βρισιές, που διασκέδαζαν τον κόσμο , είχαν κάνει μόδες , τους έφερνε ακροαματικότητα και χρήμα , μια καλή μπιζνα όπως αποδείχτηκε.

    Αν έβγαζα μια φωτογραφία της εποχής εκείνης 30 χρόνια πριν θα λεγάτε δεν είναι δυνατόν είναι στην Ελλάδα του σήμερα αυτά. Ως συνήθως για όσους γνωρίζουν ζούμε την ιστορία των άλλων 30 χρόνια μετά.
    Παρακολουθώ χρόνια τώρα τα ξένα κανάλια γιατί εκεί δεν έχει Χατζηνικολάου Τρέμη, Πρετεντερη, η τον μικρό κωμικό Τράγκα, κι έτσι έχω καλύτερη ενημέρωση η μάλλον απλά ενημερώνομαι.

    Βλέπω μια μεταστροφή του πολίτικου λόγου , αναφέρονται πια χωρίς ταμπού όπως λένε οι ίδιοι και παίρνουν θέσεις που αν τις έλεγαν 30 χρόνια πριν θα βρίσκονταν στο πυρ το εξώτερον.

    Έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν σε γενικές γραμμές ότι οι οικονομικοί μετανάστες είναι άπληστοι , καιροσκόποι, δεν αφομοιώνονται, δεν αγαπούν τη χωρά που ζουν, δεν ενστερνίζονται τις ίδιες άξιες με τους αυτόχθονες, είναι αχάριστοι απέναντι σ αυτούς που τους ευεργέτησαν, και τα παιδιά τους χαμηλώνουν το επίπεδο της σχολικής εκπαίδευσης.

    Αρχίζουν πια να τους ζητούν ευθύνες για τον κακό τους εαυτό. Ακόμα και τα σοσιαλιστικά και Χριστιανοδημοκρατικά κόμματα, οι αριστεροί (1%)όχι ακόμα.

    Προσπαθώ να σας περιγράψω τα γεγονότα που έζησα και τις εμπειρίες μου στο μεταναστευτικό, η σύγκριση με τις οποίες ιδέες των κόμματων με κρατά παγερά αδιάφορο.
    Και να μην τολμήσει κάνεις να μου βάλει αυθαίρετα μια ταμπέλα διότι τα λέω τώρα πριν τα πουν άλλοι 30 χρόνια μετά.

    http://petrosliapis.blogspot.com/2011/04/blog-post_02.html

    Reply
  12. Ανώνυμος

    ΙΝΔΙΑΝΟΣ

    ΞΑΦΝΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΩΤΗΤΑ..

    ΟΙ ΚΑΛΙΤΕΧΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ..

    ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ..

    ΛΕΤΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΕ Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΣΔΟΕ;;

    Reply
  13. Ανώνυμος

    ΜΑ ΚΥΡΙΑ ΒΑΓΕΝΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ (Η ΜΑΛΛΟΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ)ΠΟΥ ΒΡΩΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ,ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΙΕΣΤΕ;;;;;;;

    Reply
  14. Ανώνυμος

    ΣΙΓΑ-ΣΙΓΑ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΠΡΩΗΝ ΤΕΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΕΣ ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ.!!!!

    ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΕΛΙΟ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!!!

    Reply
  15. Ανώνυμος

    Τι εγινε Πασοκε vomoloxius ακουσες,Χουντα και αφρισες?
    Τουλαχιστον εκεινη την εποχη γιναν εργα…οχι οπως τωρα με τους φιλους σου τους ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ…

    Reply
  16. Ανώνυμος

    Μπα τωρα ενοχληθηκαμε ? Οταν παιρναμε επιδοτησεις και το παιζαμε αντιρατσιστες και δεν ξερω τι αλλο ηταν καλα?

    Reply
  17. Ανώνυμος

    Όταν δεν ακούν τη φωνή των ανθρώπων που έχουν "φωνή", αλίμονο σε μας τους άσημους και τους αδύναμους! Τελικά οι πολιτικοί μας είναι "ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ".
    Τώρα κατάλαβα το "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΩΘΗΚΕ Ο ΤΟΠΟΣ" που είπε η γιαγιά μου στις 21 Απριλίου του 1967!
    Άραγε θα υπάρξει και για μας ένα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *