«Φονική δουλικότητα» του υπουργείου Υγείας καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί ιατροί

Σε καταγγελία των νέων οργανογραμμάτων των νοσοκομείων, που δημοσιεύονται αυτή την περίοδο, προχώρησε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σημειώνοντας…
πως τα οργανογράμματα είναι «πέραν πάσης αμφιβολίας κατασκευασμένα με σκοπό την εκ βάθρων διάλυση των δημόσιων Νοσοκομείων».

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία τα οργανογράμματα οδηγούν στη μείωση διαθέσιμων κλινών στα νοσοκομεία της χώρας, ενώ την ίδια στιγμή διαγράφουν λειτουργικές Μονάδες και Τμήματα νοσοκομείων και καταργούν Τμήματα Προμηθειών.

«Φαίνεται πως η δουλικότητα της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έχει καταστεί πλέον εκ προμελέτης φονική», συνεχίζει η ΟΕΝΓΕ, ισχυριζόμενη πως ο «προφανής σκοπός» των δρομολογημένων αλλαγών είναι η ανάθεση των «χρυσοφόρων» προμηθειών σε ιδιώτες.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να αποσυρθούν άμεσα και συλλήβδην όλα τα δημοσιευμένα οργανογράμματα και να συζητηθούν τυχόν αλλαγές μόνον όταν ολοκληρωθεί ένας αξιόπιστος χάρτης υγείας, ώστε να αποτυπώνονται οι ανάγκες υγείας κάθε περιοχής και οι διαθέσιμες υποδομές στο δημόσιο σύστημα υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *