Βροχή τα πρόστιμα από το ΣΔΟΕ για βίλες και επαύλεις

Αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα είναι οι ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν έχουν νομιμοποιήσει την τουριστική χρήση των ακινήτων τους και παρόλα αυτά τα νοικιάζουν σε τουρίστες.
Από το σαφάρι που ξεκίνησαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ έπεσαν και τα πρώτα πρόστιμα ύψους 50.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες που νοικιάζουν παράνομα τις βίλες και τις επαύλεις.
Οπως αναφέρει και η Καθημερινή χαρακτηριστική είναι η περίπτωση που εντοπίστηκε στη Σαντορίνη, όπου μισθωνόταν μέσω ιστοσελίδας μια βίλα έναντι 400 ευρώ την ημέρα. Σημειώνεται ότι μεγάλος αριθμός ιδιοκτητών, που ξεπερνά πλέον τους 2.000, έχει κινήσει την απλοποιημένη διαδικασία και έχει λάβει ειδικό σήμα λειτουργίας για τις βίλες και τις επαύλεις του.
Πως λειτουργούν τα παράνομα καταλύματα
Ο ιδιοκτήτης που δεν είχε λάβει Σήμα λειτουργίας διαφήμιζε παράνομα το κατάλυμά του σε εξειδικευμένο ταξιδιωτικό ιστότοπο. Οι ελεγκτικές υπηρεσίες διασταύρωσαν την κράτηση στο κατάλυμα, μέσω της ιστοσελίδας, σε Ελληνοαυστραλούς τουρίστες. Το κατάλυμα ενοικιάζονταν έναντι 400 ευρώ την ημέρα. Τώρα στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών βρίσκονται οι αγγελίες που δημοσιεύουν οι παρανομούντες σε ξένες σελίδες ενοικίασης καταλυμάτων. Νέοι έλεγχοι αναμένεται να γίνουν σε δημοφιλείς προορισμούς όπως για παράδειγμα στη Μύκονο και στην Κρήτη. 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *