ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ

Αλήθεια ποιος από εμάς θυμάται τα συμβολικά εκείνα πρόσωπα της Κολομπίνας, του Αρλεκίνου, του Πουλτσινέλα ή του Πειρότου που κάποτε απάρτιζαν μια μικρή φανταστική κοινωνία η οποία μιμούνταν και ξεσκέπαζε με αναισχυντία όλα τα μικρά-μεγάλα ελαττώματα της καθημερινότητας; Το όνομα δε αυτής της ομάδας commedia dell arte. H μάσκα είναι μαγική και η αξία της διττή και αποκαλυπτική. Ο Θάνος Βόβολης (σύγχρονος κατασκευαστής μάσκας) έχει πολύ μεστά πει ότι “….
το προσωπείο δεν καμουφλάρει αλλά αποκαλύπτει τις αδυναμίες του ηθοποιού…” Ο Αριστοτέλης δε υποστήριζε ότι η μάσκα παίζει καταλυτικό ρόλο στο να μοιράζεται το κοινό τα συναισθήματα των ηρώων, πράγμα πολύ βασικό στην τραγωδία. Η έννοια του συ(μ)ν-πάσχω. Το ξύλινο προσωπείο της μάσκας δεν περιορίζει επ’ ουδενί τη εκφραστικότητα του ανθρώπινου προσώπου.

Αλήθεια γιατί με απασχολεί ο συμβολισμός της μάσκας. Σίγουρα οι δραματικές μέρες που ζούμε σαν λαός. Η σημερινή κοινωνία πάσχει από ηθική και υπέρμετρη αλαζονεία. Είχα πολύ καιρό να δω πολιτικές εκπομπές ή ειδήσεις λόγω του ανύπαρκτου ουσιαστικά μέσου ενημέρωσης. Όμως όσο και προσγειωμένο να θεωρώ τον εαυτό μου πάντα εκπλήσσομαι.

Παρακολουθούσα όσο άντεχε η αξιοπρέπειά μου, την εκπομπή του Σπύρου Μάλλη χθες, Κυριακή 12/02/2011. Το συνονθύλευμα των καλεσμένων ήταν φοβερό! Εκτός του Κυρίου Δραγασάκη, το υπόλοιπο team ήταν φανερά φιλομνημονιακό με τον Καιρίδη να ωρύεται με τη στριγκιά και προπαγανδιστική φωνή του ότι ο Παπαδήμας δεν είναι δοτός και ότι μέσω του κοινοβουλίου θεωρείται αποτέλεσμα λαϊκής επιλογής! Αλήθεια πόσες εκπτώσεις θα κάνετε οι δημοσιογράφοι του sky ώστε να θεωρείται εαυτούς untouchables της σημερινής κοινωνικής κατάντιας; Αντιπαραθέτω την αλαζονεία σας με αυτή της ΕΤ1 και ΝΕΤ που μεθόδευαν τις εκπομπές τους με τον ίδιο τρόπο…. κάποτε…. Σήμερα; Μια ματιά στις σημερινές εκπομπές αφού τα μέτρα και τα μνημόνια έκαψαν τη γούνα τους, τα θέματά τους δεν είναι πια εντεταλμένα και αναγκάζονται πια να ενημερώνουν και για αλήθειες…. Αλήθεια τη μάσκα της κοινωνικής ευαισθησίας δεν μπορείτε αφενός να την υποστηρίξετε διότι σας προδίδει η πουλημένη ψυχή σας και αφετέρου τι θα πρεσβεύετε όταν θα αποκαλυφθεί η αλήθεια της πρωτοφανούς σκευωρίας και σχεδίου πώλησης της πατρίδας μας; Σε ποιο λαγούμι θα κρυφτείτε;

Κατόπιν μπαίνω στην ιστοσελίδα του “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” και διαβάζω για την αναλγησία του Παπακωνσταντίνου να φωτογραφίζεται παίζοντας τένις την ώρα που ψηφίζεται η παράδοση της χώρας μας στην Γερμανοκρατούμενη Ευρώπη. Και από κάτω από το άρθρο αρκετά υποστηρικτικά σχόλια που υπερθεμάτιζαν την ασχολία του υποκειμένου και σχολίαζαν ως δείγμα λαϊκισμού το άρθρο. Δεν με αφορά ο θέμος και ούτε καν τον συμπαθώ. Αλλά οι δική μας συμπολίτες να αναρωτιούνται ¨ε! και τι να κάνει; να κλαίει τη μοίρα του;” Για πόση ανοησία, και βόλεμα μιλάμε; Mα και φυσικά και να κλαίει, και να έχει κρίση ηθικής και στην καλύτερη να πέσει και από κανένα όροφο στο οδόστρωμα για όλα τα εγκλήματα που έχει κάνει εις βάρος μας έως σήμερα. Δηλαδή όταν αυτοκτονούν τόσοι οικογενειάρχες ως αποτέλεσμα κοινωνικής και οικονομικής ένδειας αυτό δεν μας/σας αφορά; Αλλά ο παπακωνσταντίνου σας αφορά. Ποιος λαϊκίζει αλήθεια;

Σήμερα πια ακούω στα κανάλια για τα δημοσιεύματα ντροπής του ξένου και ειδικότερα του Βρετανικού τύπου για την καταστροφή του κέντρου και ειδικότερα πολλών ιστορικών κτιρίων. Αλήθεια ποιον κοροϊδεύουν και αυτοί και εμείς; Οι βρετανοί ας θυμηθούν τις δικές τους εικόνες ντροπής όταν καιγόταν το ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΛΟΝΔΙΝΟ και όχι μόνο…. Όσον αφορά τους αγαπητούς δημοσιογράφους και άλλους κρατικούς φορείς κριτικής και άλλων καταδικαστικών φωνασκιών υπενθυμίζω ότι:
Oι εμπρησμοί είναι αποτέλεσμα παρακρατικών οργανώσεων ώστε να μην φανεί σε κανένα δέκτη οι 500.000 Έλληνες που κατέβηκαν στην Αθήνα για να δώσουν το δικό τους στίγμα και τη δική τους ετυμηγορία για τα τεκταινόμενα. Όταν θα πέσουν οι μάσκες μετά από χρόνια, πιστέψτε με θα τρομάξουμε όλοι!!!
Τα ιστορικά κτίρια είναι ελάχιστα σε σχέση με αυτά που θα έπρεπε να είναι ώστε να χαρακτηρίζεται αυτή η πόλη όμορφη και κόσμημα αντί για αρχιτεκτονικό εξάμβλωμα πολιτικών επιλογών και αποφάσεων χρόνια τώρα. Επιπλέον τα λιγοστά που υπάρχουν στεγάζουν το τραπεζικό μας σύστημα. Στο Παρίσι και στη Ρώμη που οι πολιτικοί εκεί αγαπάνε και σέβονται περισσότερο τη χώρα τους στεγάζονται μουσεία, χώροι καλλιτεχνικοί ακόμη και οικογένειες.
Η πραγματική οδύνη είναι η καταστροφή καταστημάτων και άλλων μικρομεσαίων επιχειρήσεων ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ!!!! ΤΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΑΠΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΛΑΔΗ…… Η υποκρισία πρέπει να έχει και ένα όριο. Τόσες ζωές, τόσες περιουσίες, τόσες θέσεις εργασίας που έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρρός τα τελευταία 2-3 χρόνια δεν συγκινούν κανένα δημοσιογράφο που δεν μπορούν να διαολοστείλουν κανένα κυβερνητικό στέλεχος όπως κάνουν με πολλή αξιοπρέπεια οι συνάδελφοί τους Ισπανοί; Aλήθεια πόσο κοστίζει για εσάς η ανθρώπινη ζωή, η αλήθεια και όλο αυτό που θα έπρεπε να πρεσβεύετε;
Θεωρώ ότι όλο αυτό το θέατρο τελειώνει σε κοντινό χρόνο και η αυλαία του το μόνο καλό που έχει να μας δείξει είναι ότι ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΕΣΑΝ για Παπανδρεϊκούς, Σαμαρικούς και για όλους εκείνους τους αφελείς που πίστευαν ότι “λεφτά υπάρχουν” και ότι “η χώρα πρέπει να σωθεί με ΔΝΤ και μνημόνεια” που πνίγουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ζωή και εργασία.
Γεγονός είναι ότι τόσα χρόνια επιλέξαμε να μας κυβερνούν πνευματικά ανάπηροι και άχρηστα ανθρωπάρια που η ζωή τους πήρε μια κάποια αξία στο πάλκο της πολιτικής τους ζωής. Η διαδρομή της ζωής τους μοιάζει πολύ με τα πάλαι ποτέ Ρωμαϊκά όργια. Πολύ ακολασία, πολύ υποκρισία, πολύ προδοσία, πολλές διαπλοκές, λίγα έργα για τα μάτια και μόνο, υπερκοστολογημένα, και καθόλου ατιμωρησία.

Είσαστε τόσο αξιοθρήνητοι όσο και τελειωμένοι.

Με εκτίμηση και αγάπη στον Ελληνικό Λαό και την Πατρίδα μας

ΜΑΡΙΑ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *