Έλεγχο του Πόθεν Έσχες όλων των πολιτικών προσώπων


Τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες όλων των πολιτικών προσώπων από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκαν στην παραγωγική διαδικασία της χώρας, ζητάει η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη – Ηλιάκη σε παρέμβασή της στο έκτακτο συνέδριο της ΕΝΑΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με θέμα το νομοσχέδιο Καλλικράτης.

Συγκεκριμένα η κ. Σχοιναράκη μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σε ένα βαρύ θα έλεγα διαμορφωμένο κλίμα πραγματοποιείται το έκτακτο συνέδριο για ένα πολύ σημαντικό θέμα, που έχει να κάνει με τη….
.

διοικητική δομή της χώρας και το κλίμα βάρυνε περισσότερο μετά τα τραγικά γεγονότα, γεγονότα που στοίχισαν τη ζωή τριών ανθρώπων και μιας αγέννητης ψυχής που δεν είχαν καν ευθύνη, από ανθρώπους που υποτίθεται αγωνίζονταν για τα «δίκαια», γιατί αν για τα δίκαια αγωνίζεσαι με αυτόν τον τρόπο σίγουρα τα μηδενίζεις στη συνέχεια και στρέφεις την κοινωνία εναντίον σου.

Κανείς δεν έχει αντίρρηση ότι η κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί παγκόσμια αλλά και τοπικά, είναι πολύ δύσκολη, το οικονομικό τοπίο αρκετά δύσκολο, η κρίση μια διαμορφωμένη κατάσταση πλέον, αλλά γι’ αυτή την κρίση κάποιοι φταίνε και βεβαίως κάποιοι έχουν την ευθύνη τώρα να τη διαχειριστούν.

Οι πολίτες, με βάση τις τελευταίες ανακοινώσεις για τα μέτρα, δεν αποποιούνται τις δικές τους ευθύνες, το δικό τους μερίδιο, μόνο που είναι πολύ λιγότερο από το μερίδιο κάποιων άλλων.

Γι’ αυτό ακριβώς δεν αρνούνται να συμπαρασταθούν στην πορεία για την αλλαγή σελίδας στον τόπο μας, για να νιώσουμε ξανά περήφανοι και να προχωρήσουμε με ψηλά το κεφάλι, όπως παλιά σε ευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, παράλληλα όμως μπορεί να αντέχουν να σηκώσουν το βάρος που τους αναλογεί, δεν αντέχουν όμως να σηκώσουν το βάρος των υπολοίπων και βεβαίως δεν αντέχουν την ατιμωρησία.

Γι’ αυτό θεωρώ ότι εμείς, ως υπεύθυνοι εκπρόσωποι των πολιτών απ’ όλη την Ελλάδα, θεωρώ ότι πρέπει αυτό το σημείο να υπάρχει ως αναφορά, ακόμα και αν άλλη απόφαση δε βγει, αλλά αυτό το σημείο πρέπει να υπάρχει σαφέστατα και παράλληλα, επειδή εμείς βρισκόμαστε ετούτη τη στιγμή σε θέσεις ευθύνης και επειδή πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε όλοι ίσοι, αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι, θα πρέπει να δούμε πώς εμείς πρώτοι ζητούμε το πόθεν έσχες όλων μας, από τη μέρα που αρχίζουμε να δουλεύουμε βάζω εγώ, αυτό το έχω πει επανειλημμένα με δημόσιες δηλώσεις.

Γιατί εμείς όλοι θέλουμε στις τοπικές μας κοινωνίες να βαδίζουμε με ψηλά το κεφάλι και καθαρό το μέτωπο».
κορυφή

http://irakliowebradio2.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *