«Κωνσταντίνος Καραμανλής, συνώνυμο της Δημοκρατίας στη χώρα μας…»

Συμπληρώνονται σήμερα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας στις 24 Ιουλίου 1974 και τιμούμε όσους αγωνίστηκαν με αυτοθυσία για την ελευθερία, την κοινωνική ισότητα, την ευνομία, την αξιοπρέπεια και την Δημοκρατία.
Η άφιξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή σηματοδότησε το…..
τέλος της επταετούς δικτατορίας, την θεμελίωση του Κοινοβουλευτισμού, την εγκαθίδρυση του πολιτεύματος της Προεδρευόμενης Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και την καθοριστική πορεία προς την ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής Ελλάδας.
Η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, στην χώρα που γεννήθηκε, μας θυμίζει ότι η Δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, αλλά κερδήθηκε με θυσίες και αγώνες. Οφείλουμε, λοιπόν, να περιφρουρήσουμε τις μεγάλες δημοκρατικές κατακτήσεις που φέρουν το όνομα του Εθνάρχη και ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παράλληλα, πρέπει να έρθουμε οριστικά σε ρήξη με τις κρατικές και πολιτικές παθογένειες που αναπτύχθηκαν στα μετέπειτα χρόνια της Μεταπολίτευσης και οδήγησαν την χώρα μας από τις «χρυσές μέρες» των δανεικών, της διαφθοράς, της μίζας και των πελατειακών σχέσεων, στον όλεθρο των συνεπειών της οικονομικής κρίσης και στα σημερινά αδιέξοδα.
Σήμερα, όλοι οι πολίτες και ιδίως οι νέοι πρέπει να πιστέψουμε στην συλλογική δύναμη και να μην επιτρέψουμε στην μιζέρια, στην ακρότητα, στον διχασμό, στην ισοπέδωση και στον λαϊκισμό να σταθούν ανασταλτικοί παράγοντες στην δύσκολη προσπάθεια για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη της χώρας και στην κοινωνική πρόοδο. Η Δημοκρατία, ως ένα ζωντανό πολίτευμα που εξελίσσεται συνεχώς, ευνοεί το διαρθρωτικό μεταρρυθμιστικό έργο, που φυσικά θα πρέπει να έχει ως στόχο μόνο το συμφέρον της κοινωνίας!
Η Δημοκρατία προϋποθέτει διαρκεί αγώνα με ενωμένες όλες τις υγιείς δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες. Στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, άλλωστε είναι περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από αυτά που μας χωρίζουν. Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για την προστασία του πιο ανθρώπινου πολιτεύματος, γιατί εκεί που ευδοκιμεί ό,τι εκφυλίζει την Δημοκρατία και τους Δημοκρατικούς θεσμούς υφαρπάζεται «βίαια» και η τελευταία αξία και ελπίδα της κοινωνίας για ένα καλύτερο αύριο!

Με εκτίμηση,
Γιώργος Δρακούλης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *