ΓΟΝΕΙΣ-ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΩΝ ΔΟΧΕΙΩΝ..!

Στην πενταετή ενασχόλησή μου με τα κοινά στο σύλλογο γονέων και κηδεμόνων δημοτικού σχολείου της Αθήνας,είδα ξεκάθαρα την θλιβερή αποχή μιας πλειοψηφίας γονέων απο τις ευθύνες και την πραγματικότητα. Είδα επείσης πόσο…

συντεχνιακά λειτουργούν οι δάσκαλοι όταν πρόκειται να καλύψουν-υποθάλψουν τους ανίκανους συναδέλφους τους.

Αποκαρδιωτικό το συμπέρασμα.Δε θέλουν να αντιληφθούν οτι χάνουν ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ και την τελευταία ελπίδα που είναι η αξιοπρεπής παιδεία.Ενοχλούνται και μόνο στην ιδέα οτι θα τους υπενθυμίσεις τα κακώς κείμενα.Πόσο μάλλον να τους ζητήσεις να τα καταγγείλουν..!
Στο χώρο των εκπαιδευτικών της δημόσιας παιδείας δεν υπάρχει ούτε η “αυτορρύθμιση” αλλά ούτε και η “αξιολόγηση” που την αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι..!

Στη μικρογραφία ενος δημοτικού σχολείου που αντανακλά ενα ολόκληρο κράτος, υπάρχουν για όλους μόνο οι ψυχαγωγικές εκδηλώσεις,τα αποκριάτικα πάρτυ,οι εκδρομές,το προνομιακό ωράριο αλλά και πολύ…”γλίτσα” στη διαδρομή,ανάμεσα σ’ εκείνους που βαδίζουν έρποντας και γλύφοντας πρός τα γραφεία των προϊσταμένων σε όλη τη βαθμίδα της ιεραρχίας,έχοντας την ψευδαίσθηση οτι αμφότεροι προσφέρουν έργο στο άθλιο σύστημα εκπαίδευσης που καταδικάζει μέρα με τη μέρα την πρόοδο και τη γνώση.

Οι “δήμιοι” του Ελληνικού κοινοβούλιου δεν πήγαν ξαφνικά να καταλάβουν τα έδρανα της αίθουσας.
Κάποιοι τους έστειλαν εκεί.Κάποιοι τους ψήφισαν.Ειναι ο καθρέπτης των πολιτών,των γονέων,των δασκάλων,των ψηφοφόρων και το αποτέλεσμα κάθε μικρογραφίας που σήμερα καλλιεργεί την αναξιοκρατία και την υποβάθμιση.

Βλέπουν να καταστρέφεται το μέλλον των παιδιών χωρίς να κάνουν τίποτα,φορώντας παρωπίδες αναισθησίας, απολαμβάνοντας όμως το ποδοσφαιρικό ντέρμπυ των “αιωνίων” μέσα απο το δίκτυο της NOVA ή ρίχνοντας λουλούδια στο σκυλάδικο που τραγουδάει η Πάολα..!
Είναι οι ίδιοι που “γλύφουν” καθημερινά,που αδιαφορούν,που συντηρούν την ανεπάρκεια και τη διαπλοκή.

Στην «παραχώρα» που ιστορικά λέγεται Ελλάδα δεν υπάρχει διάθεση για καταγγελίες και “αυτορρύθμιση” όπως αναφέρω πιο πάνω.Η εικονική πραγματικότητα που έμαθαν να ζούν, έχει επισκιάσει κάθε τι το πραγματικό.Ας μη ξεχνάμε,πως τα ανεύθυνα,ανεπαρκή και βολεμένα ανθρωπάκια,το μόνο που τους τους ενδιαφέρει,είναι να περνάνε καλά στο γυάλινο πύργο τους που μέχρι σήμερα προστατεύεται καλά απο το διεφθαρμένο σύστημα..!

Ενας αηδιασμένος γονέας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *