ΤΟ ΕΤΑΠ­ΜΜΕ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΤΕΣ  ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Μαύρη τρύπα στα δημοσιογραφικά ταμεία

Σε εκρηκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση της προέδρου του ΕΤΑΠ­ΜΜΕ με μέλη της…

διοίκησης της ΕΣΗΕΑ στα γραφεία της ΄Ενωσης.

Μετά τη σύντομη ενημέρωση από την πλευρά της και ύστερα από έντονους διαξιφισμούς κυρίως λόγω της στάσης απέναντι σε μέλη του ΔΣ που ζητούσαν συγκεκριμένα στοιχεία για χρέη εργοδοτών, την πορεία των οικονομικών του ταμείου, και τον έλεγχο για το αγγελιόσημο η εκπρόσωπος του ΕΤΑΠ­ΜΜΕ ζήτησε να υποβληθούν αιτήσεις για να απαντήσει.

­Σχετικά με τα χρέη των εργοδοτών η διοίκηση του ταμείου διατυπώνει την άποψη ότι το θέμα προσκρούει στη νομοθεσία για τα προσωπικά δεδομένα και γη αυτό «ποιοι χρωστάνε και τι χρωστούν
και πόσα» δε είναι ανακοινώσιμα.

­Επιχείρησε να «προσπεράσει» το γεγονός ότι οι εργοδότες στις κυριακάτικες εκδόσεις δεν καταβάλουν εργοδοτική εισφορά 7,5%

­­Διαφημιστικές εταιρίες που βάζουν λουκέτο και ανοίγουν σε άλλη διεύθυνση οφείλουν εκατομμύρια από αγγελιόσημο. Δεν θέλησε να δώσει διευκρινίσεις για τις οφειλές των ΔΕΚΟ από αγγελιόσημο.

­Δεν ενημέρωσε για το χαρτοφυλάκιο και τα αποθεματικά του ταμείου, ούτε και για την διεκδίκηση των εκατομμυρίων που κουρεύτηκαν Μόλις η συζήτηση έφθασε σε κρίσιμη φάση αποχώρησε σαν
βρεγμένη γάτα ο προκάτοχος της σημερινής προέδρου επειδή θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις και για την περίοδο της θητείας του στο ΔΣ του ταμείου, όπου έχει να πατήσει τουλάχιστον ενάμιση χρόνο.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων Στο μεταξύ μια αποκαλυπτική ομολογία εκπροσώπου του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ σήμερα στην ΕΣΗΕΑ, αδειάζει Καψή και Βρούτση, όπως αποκαλύπτει του Μatrix24 Ανασφάλιστοι ακόμη οι διμηνίτες δημοσιογράφοι της «ΔΤ»Δεν είναι ασφαλισμένοι ακόμη οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στην «ΔΤ» η οποία με την τροπολογία για το ψηφιακό μέρισμα, επιχειρείται να αποκτήσει από την κυβέρνηση ρόλο δημόσιας τηλεόρασης που με κοινοτικά και άλλα κονδύλια θα καλύπτει την ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1.1.2014.

Το θέμα της ανασφάλιστης δημοσιογραφικής απασχόλησης, υποχρεώθηκε να παραδεχτεί αρμόδια πηγή του ΕΤΑΠ­ΜΜΕ, σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ.

Αύριο το πρωί στις 11 στο ξενοδοχείο «Ιντερκοντινένταλ»αντιπροσωπεία μελών του ΔΣ, θα έχει συνάντηση με τη Γενική Διευθύντρια της EBU κ. ΄Ινγκριντ Ντελτένρ, στην οποία έχει κοινοποιηθεί
πριν από πέντε εβδομάδες επιστολή­ καταγγελία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) για τις συνθήκες απασχόλησης των δημοσιογράφων και για το « μαύρο στην ΕΡΤ» που θέλησε να επιβάλει η κυβέρνηση.

Η ομολογία για την ανασφάλιστη ακόμη δημοσιογραφική εργασία που έγινε στο γραφείο της Προέδρου της ΕΣΗΕΑ, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις για το θέμα από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση και την ανακοίνωση του ΣΕΠΕ που υποτίθεται ότι πραγματοποίησε έλεγχο.

Διαψεύδει επίσης τις δηλώσεις του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Π. Καψή, ο οποίος την ίδια ώρα σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής πραγματοποιεί ομιλία εξηγώντας τι είναι είδηση, σεεκδήλωση προς τιμήν του αείμνηστου Λέοντα Καραπαναγιώτη.

Η εκπρόσωπος του ΕΤΑΠ­ΜΜΕ υποχρεώθηκε να παραδεχτεί ότι για τους δημοσιογράφους, που εργάζονται στην «ΔΤ» θα κατατεθούν ασφαλιστικές εισφορές μετά από 3 μήνες. Αναφορικά με το γεγονός ότι το υπουργείοΟικονομικών, ως εργοδότης, δεν μπορεί να ασφαλίσει εργαζόμενους του Δημοσίου και πολύ περισσότερο διμηνίτες συμβασιούχους, στα δημοσιογραφικά ταμεία βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση να εξηγήσει με ποια νομοθεσία και με ποιο εδάφιο του καταστατικού της 1η διεύθυνσης του ΕΤΑΠ­ΜΜΕ (πρώην ΤΣΠΕΑΘ) μπορούν να ασφαλιστούν.

Όταν της επισημάνθηκε ότι το σχετικό ΠΔ αναφέρει ρητά ποιοι εργοδότες ασφαλίζουν ποιους εργαζόμενους φάνηκε να τάχει χαμένα και τραύλιζε κάτι για κείμενες διατάξεις, Περιορίσθηκε να πει ότι το Ταμείο έδωσε βεβαιώσεις προϋπηρεσίας και η μισθολογική κατάσταση των επιτυχόντων , με την προϋπηρεσία τους εστάλη από τον ειδικό εκκαθαριστή στο ταμείο, χωρίς να δεσμευθεί ότι υπάρχει αναγγελία πρόσληψης μισθωτού, δεδομένου ότι οι πρώτες συμβάσεις ήδη λήγουν.

www.matrix24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *