“Παλεύω για να το αποτρέψω”

Εμφανώς προβληματισμένος από τις εξελίξεις, αλλά και με έκδηλο το βάρος της ευθύνης του πολιτικού ηγέτη ο οποίος καλείται να σηκώσει στους ώμους του τη χώρα και την κοινωνία, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη, έως οριακή συγκυρία, ο Αντώνης Σαμαράς επέστρεψε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λεωφόρο Συγγρού, μετά την πεντάωρη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον…
Λουκά Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι το κεντρικό πρόσωπο των διαπραγματεύσεων, καθώς οι εκπρόσωποι της τρόικας… διαβάζουν δημοσκοπήσεις, και κατανοούν ότι μετά τις πρόωρες εκλογές, ο Αντώνης Σαμαράς από τη θέση του πρωθυπουργού θα είναι πλέον ο θεσμικός συνομιλητής τους, για λογαριασμό της Ελλάδας.

Γι’ αυτό και έχει πρόσθετη αξία το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δίνει τη μάχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της χώρας από σήμερα, προτού αναλάβει τα ηνία της χώρας, στην προσπάθειά του να αποτρέψει δυσμενή τετελεσμένα για την Ελλάδα, τα οποία θα είναι δύσκολο να ανατρέψει στη συνέχεια.

«Για πρώτη φορά γίνεται διαπραγμάτευση. Μας ζητούν περισσότερη ύφεση, που η χώρα δεν αντέχει. Παλεύω και θα παλεύω με κάθε τρόπο για να το αποτρέψω», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Αντώνη Σαμαρά. Και όλοι κατάλαβαν τι συμβαίνει.

Home

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *