Στην Κύπρο το κράτος δουλεύει

Καταπέλτη κατά του Προέδρου της Κύπρου κ. Χριστόφια προσωπικά αποτελεί το πόρισμα για τη έκρηξη στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς που δόθηκε στην δημοσιότητα

Η επίκληση της άγνοιας και της μη ενημέρωσης, σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, δημιουργεί όχι μόνο θέμα εμπιστοσύνης στον ίδιο τον Πρόεδρο και στην Κυβέρνηση, αλλά και στο ίδιο το κράτος, αναφέρει ο…..
συντάκτης του πορίσματος Π. Πολυβίου.

“Ο πρόεδρος δεν χειρίστηκε καλά το θέμα της παραμονής του φορτίου. Ορθώς ήρθε το φορτίο. Αλλά από τότε που ήρθε, μέχρι την έκρηξη, επέδειξε ασύγγνωστη αμέλεια και ολιγωρία, με αποτέλεσμα να χαθούν 13 ζωές . Ο Πρόεδρος απέτυχε να λάβει στοιχειώδη μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών. Δεν αναφέρομαι απλώς σε θεσμική και πολιτική ευθύνη. Του καταλογίζω σοβαρότατες προσωπικές ευθύνες για το τραγικό συμβάν και τις συνέπειές του”, επισημαίνει μεταξύ άλλων.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το πόρισμα: http://www.cyprusweekly.com.cy/

Για να δείτε πώς δουλεύει στη Κύπρο το κράτος! Όλο αυτό το πόρισμα είναι δουλειά ενός ανθρώπου με την βοήθεια ενός (1) εμπειρογνώμονα ! Κι εδώ εξεταστικές επί εξεταστικών και δεν βγαίνει τίποτα.

Μπράβο στο Πολυβίου για το θάρρος του!

Παραίτηση Χριστόφια ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν την παραίτηση του προέδρου Χριστόφια μετά την έκδοση του πορίσματος της ανακριτικής επιτροπής, το οποίο του καταλογίζει σοβαρές προσωπικές και θεσμικές ευθύνες για τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση στο Μαρί. Από την μεριά του, ο πρόεδρος Χριστόφιας, δεν έχει αντιδράσει μέχρι τώρα ούτε στο πόρισμα ούτε στις αξιώσεις για παραίτησή του, παρά συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 9 το βράδυ, για μελέτη του πορίσματος.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την ανακκοίνωση του πορίσματος ήταν οι εξής:

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) Χάρης Γεωργιάδης κάλεσε τον κ. Χριστόφια είτε να παραιτηθεί είτε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, δεδομένων, όπως επισημαίνει, των ασήκωτων προσωπικών και θεσμικών ευθυνών που του καταλογίζει το πόρισμα Πολυβίου, υπογραμμίζοντας: “Ας μην επιχειρήσει το ΑΚΕΛ να τον απαλλάξει από τις ευθύνες του. Μας έλεγαν να περιμένουμε το πόρισμα, τώρα έχουμε το πόρισμα”.

Ο εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος δήλωσε ότι: “Περιμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να υιοθετήσει εκείνες τις επιλογές που θα διευκολύνουν την ομαλή εξέλιξη των πραγμάτων και θα αποτρέψουν οποιουδήποτε τύπου αποσταθεροποίηση που θα πολλαπλασίαζε τις καταστροφικές συνέπειες της τραγωδίας στο Μαρί. Το λιγότερο που πρέπει να γίνει είναι να γίνει άμεση σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών, ώστε να υπάρξει επιτέλους ένα κοινής αποδοχής σχέδιο για μια συντεταγμένη εθνική πορεία εξόδου από τα σημερινά αδιέξοδα”.

Την ανάληψη πολιτικής ευθύνης που θα πρέπει να οδηγήσει αναποφεύκτως σε παραίτηση του προέδρου αξίωσε και το κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, τονίζοντας ότι: “Τώρα δεν υπάρχει τρόπος ούτε μετακύλισης ούτε αποποίησης των ευθυνών. Τα ευρήματα του πορίσματος αναδεικνύουν φαινόμενα ανεπάρκειας, ευθυνοφοβίας, ανικανότητας, απόπειρας μετακύλισης ευθυνών και θεσμικής κρίσης”.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα ανακοίνωσε ότι θεωρεί ασήκωτες τις προσωπικές και τις θεσμικές ευθύνες που βαραίνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κάλεσε να παραιτηθεί.

Ο Γιώργος Περδίκης, βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, υπογράμμισε ότι μετά το πόρισμα ο πρόεδρος πρέπει να θεωρείται έκπτωτος.

http://www.antinews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *