ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!! Πάνω ο χρυσός κάτω το πετρέλαιο

Ενισχύεται η τιμή του χρυσού καθώς οι συνομιλίες μεταξύ της ελληνική κυβέρνησης και των πιστωτών της περιήλθαν σε τέλμα, όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός αιφνιδίασε τις αγορές ανακοινώνοντας την διενέργεια δημοψηφίσματος  στις 5 Ιουλίου για την αποδοχή της πρότασης των πιστωτών.

Ο χρυσός ως ασφαλές καταφύγιο για να επενδύσεις ρευστότητα, τείνει να διατηρεί την αξία του σε περιόδους αναταραχής. Η τιμή του χρυσού στη spot αγορά, καταγράφει άνοδο 0,43% στα 1,178,20 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ νωρίτερα σημείωσε υψηλό τεσσάρων ημερών στα 1.188,07 δολάρια ανά ουγκιά.

Η Αθήνα έχει μέχρι και αύριο για να αποπληρώσει δόση περί τα 1,6 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ και η μη καταβολή της δόσης θα οδηγήσει τη χώρα πιο κοντά σε μία έξοδο από την Ευρωζώνη.

Αντίθετη κίνηση ακολουθεί το παλλάδιο καθώς βρέθηκε νωρίτερα σε χαμηλό δύο ετών, καταγράφοντας απώλειες για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, στα 669,50 δολάρια η ουγκιά.

Το μέταλλο έχει βρεθεί σε κλοιό πιέσεων εξαιτίας της παγκόσμιας εξασθένισης των πωλήσεων αυτοκινήτων

Απώλειες άνω του 2%  δέχονται οι προθεσμιακές τιμές του αργού. Το προθεσμιακό συμβόλαιο του brent παράδοσης Αυγούστου χάνει 2,17% στα 61,88 δολάρια το βαρέλι ενώ το αμερικανικό αργό στις ηλεκτρονικές συναλλαγές χάνει 2,07% στα 58,39 δολάρια το βαρέλι.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *