Αμαλιάδα: Ανοίγουν οι πύλες του «Κερνάμε Ελλάδα»!

Η μεγάλη γιορτή της γαστρονομίας ξεκινά σήμερα Παρασκευή στην Αμαλιάδα στο κλειστό γυμναστήριο, καθώς…

ανοίγει τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», που φιλοδοξεί να προσελκύσει τους Ηλείους και όχι μόνο, σε μια μοναδική τριήμερη εκδήλωση που στόχο έχει να προβάλει τις γεύσεις, τα τοπικά προϊόντα και την επιχειρηματικότητα.

Το 2ο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», που διοργανώνεται από τον δήμο Ήλιδας και το Επιμελητήριο Ηλείας και θα έχει διάρκεια από σήμερα έως και την Κυριακή, αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού εντός και εκτός Ηλείας και οι διοργανωτές έχουν βάλει πολύ ψηλά των πήχη, έχοντας ως οδηγό και την περσινή εμπειρία.

Η φετινή διοργάνωση αναμένεται να είναι άρτια από κάθε άποψη και οι εκθέτες άγγιξαν φέτος τους 117 σε αριθμό. Από το απόγευμα της Πέμπτης είχαν αρχίσει να διαμορφώνονται τα περίπτερα των τοπικών εκθετών και σήμερα το πρωί αναμένεται να είναι όλα έτοιμα.

Το πρόγραμμα

Η έκθεση θα ανοίξει από τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής και θα λειτουργήσει έως τις 10 το βράδυ, ενώ τα επίσημα εγκαίνια έχουν προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα, στο μικρό κλειστό, και αμέσως μετά θα γίνει ξενάγηση στο χώρο των περιπτέρων.

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν γαστρονομικές προτάσεις και προτάσεις τοπικών προϊόντων, από τους 40 σεφ που θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ.

Για τις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του ηλεκτρονικού καλαθιού προϊόντων Δυτικής Ελλάδας από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολο Κατσιφάρα, παρουσία εκπροσώπων και ξένων Επιμελητηρίων, ενώ η παρουσίαση θα ανέβει και σε ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, που θα κατεβάσει αυλαία , και για τις 10 το πρωί έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το «Παιδικό Ελληνικό προϊόν», σε συνεργασία με το καφέ «Ποδήλατο», και καλούνται όλοι οι γονείς με τα παιδιά τους, να λάβουν μέρος και να εντρυφήσουν στην υγιεινή διατροφή για τα παιδιά.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιάζεται και το ηλεκτρονικό καλάθι προϊόντων της Ηλείας, από το Επιμελητήριο.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

patrisnews.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *