Εισαγγελική παρέμβαση για τους δύο παιδικούς σταθμούς

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η λειτουργία δυο παιδικών σταθμών στο Δήμο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια.

Πρόκειται για….

τον παιδικό σταθμό της Υψηλάντου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Καραμανλή και Υψηλάντου, για τον οποίο η διοίκηση γνωρίζει από τις 16 Σεπτεμβρίου 2013, ότι δεν έχει λάβει πιστοποιητικό πυροπροστασίας
τον παιδικό σταθμό της Αγίας Σοφίας (Αγίας Σοφίας 52) που από 9 Ιουλίου 2011, είναι γνωστό ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις στέγασης και λειτουργίας παιδικών σταθμών.

Αναφερόμενος στην εισαγγελική παρέμβαση, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και υποψήφιος δήμαρχος Χρήστος Μάτης, δήλωσε:
“Οι συγκεκριμένοι παιδικοί σταθμοί πρέπει να μετεγκατασταθούν αμέσως και με κάθε κόστος διότι Με την ασφάλεια των παιδιών δεν μπορεί να παίζει κανείς!
Η ειρωνεία της τύχης είναι όμως, ότι σήμερα, την ίδια ώρα που αποφασιζόταν η εισαγγελική παρέμβαση, εστάλη η ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Θεσσαλονίκης στην οποία παραπέμπονται για αφαίρεση άδειας τέσσερις επιχειρήσεις για έλλειψη πιστοποιητικού πυροπροστασίας.
Διοίκηση με δύο μέτρα και δύο σταθμά δεν μπορεί να γίνει!
Η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος οφείλεται και στο ότι αυτοί που αποφασίζουν κρίνουν αλλιώς για τους εαυτούς τους και αλλιώς για τους ατυχείς κοινούς θνητούς.
Οι δήμοι δεν διοικούνται με αυτόματους πιλότους εύκολων εξαγγελιών.
Οι πολίτες απαιτούν ισονομία!”

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *