Καταδικάστηκαν τρεις γιατροί για το θάνατο της Μαρίας Βουλγαρίδη

Καταπέλτης ήταν η απόφαση της έδρας του τριμελούς πλημμελειοδικείου Ηρακλείου για την υπόθεση του θανάτου της 33χρονης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη, υπόθεση που είχε συγκλονίσει όχι μόνο την κοινωνία της Κρήτης αλλά ολόκληρο το πανελλήνιο…

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία που ολοκληρώθηκε στις 5 το πρωί, έπεσαν τα ξημερώματα οι τίτλοι τέλους της τραγωδίας με τον άδικο χαμό της εγκύου, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, πριν από 4 χρόνια.

Η έδρα του δικαστηρίου συμφώνησε με την πρόταση του εισαγγελέα και έκρινε ενόχους για ανθρωποκτονία από αμέλεια, τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της μαιευτικής κλινικής του Βενιζέλειου νοσοκομείου, την επίκουρη γιατρό που εφημέρευε αλλά και έναν από τους δύο επιμελητές. 

Αθώωση πρότεινε ο εισαγγελέας και εισακούστηκε από την έδρα του τριμελούς πλημμελειοδικείου Ηρακλείου για τους υπόλοιπους έξι κατηγορούμενους.
Οι ποινές
Η μεγαλύτερη ποινή βαραίνει τον τότε αναπληρωτή διευθυντή της κλινικής που επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών, στη γιατρό που βρισκόταν σε εφημερία ετοιμότητας ποινή φυλάκισης 2 ετών και στον ειδικευόμενο ποινή φυλάκισης 1 έτους. Και οι τρεις αναμένεται να ασκήσουν έφεση.
http://www.prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *